Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan uddanner du dig til massør

Af Redaktionen

Bliv massør

Dette indhold er sponsoreret

Hvis du er vild med at hjælpe andre og finder kroppen spændende, så kan du overveje at uddanne dig som massør. Massage er for mange dét, der gør, at arbejdsstillinger eller kroniske lidelser ikke skal dominere hverdagen, og mange arbejdspladser har dog også indgået aftaler med massører, som hver måned kommer og masserer de ansatte. Massøruddannelsen er for dig, der ønsker at uddanne dig indenfor kropsterapi, eller for dig, som allerede er behandler og vil supplere med massagens kunst.

Bliv uddannet massør

Alle kan uddanne sig som massører, og det er muligt at finde massøruddannelser i hele Danmark. Vælger du Lasotas massøruddannelse, får du kyndig undervisning og træning af specialiserede læger, som også fører tilsyn med niveauet på uddannelsen. Det betyder, at uddannelsens niveau er højt og studiet er ambitiøst. Det passer derfor godt til dig, der ønsker at blive selvstændig massør efter uddannelsen, eller til dig, som ønsker at videreuddanne dig som for eksempelvis idrætskadeterapeut. Underviserne på Lasotas uddannelses ønsker at skabe de bedste forudsætninger for sine studerende, og derfor er uddannelsen da også blandt landets foretrukne. Jobmulighederne efter endt uddannelse er gode, da massører bruges af private, af sportsfolk og af de fleste danske virksomheder. Det er især de danske virksomheder, som stadigt skaber flere jobmuligheder for massører, da mange ledelser har lært, hvor vigtigt det er, at deres ansatte føler sig godt tilpas og ikke får arbejdsrelaterede skavanker. 

Massagens magi

Er skaden først sket, kan det være nødvendigt at opsøge en massør. Det er dog ikke sikkert, at man kan identificere skaden og skadetidspunktet, for mange af dem, der har brug for en massør, har lidt overlast i længere perioder. Heldigvis er massage et godt redskab til at komme de fleste slags problemer til livs, mentalt som fysisk. Vores mentale sundhed er nemlig forbundet med vores fysiske, og vi kan nok alle nikke genkendende til at være sur og tvær på grund af muskelspændinger eller rygsmerter. Foruden at kunne kurere muskelspændinger kan massage også afhjælpe generel anspændthed, muskelømhed og spændingshovedpiner. Sidstnævnte er noget, som mange danskere dagligt lider af. Det kan derfor være en god idé at opsøge en massør, hvad end du er privatperson eller virksomhedsejer, da massage er ren magi for kroppens lidelser. 

Udøv massage på dig selv

Hvis du ikke har råd til, eller mulighed for, at opsøge en massør, er det muligt at udøve skuldermassage på dig selv i en vis grad. Her må det dog tilføjes, at professionel massage altid er en god investering i egen sundhed, da korrekt massage stimulerer kredsløbet, fjerner affaldsstoffer, skaber bedre muskulatur og øger kroppens generelle velvære. Alle disse fordele er svære at opnå på egen krop, når man ikke har en professionel baggrund, men der er stadig noget, der kan gøres. Start med at tage et varmt bad og smør kroppen ind i olie. Læn så dit hoved bagover, og brug dine hænder til at klemme på skuldermusklerne. Du skal klemme dér, hvor halsen rammer skuldrene. Løft stille og roligt dit hoved op, og lad det falde forover i et langsomt tempo, mens du holder trykket. Hold trykket i ti sekunder, før du slipper.

Del artikel

Andre læser også