ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan slipper du for tilstoppede tagrender

Af Redaktionen

Sådan undgår man tilstoppede tagrender

Dette er sponsoreret indhold

Det er en rigtig god idé at sørge for, at tagrenderne er renset, så de ikke er tilstoppede med diverse skidt og blade. Hvis man ikke renser sine tagrender, kan det skabe nogle problemer. Der kan eksempelvis opstå vandansamlinger og der kan komme vand mellem tagrenden og taget, hvilket kan fører til fugtproblemer. Det er de færreste, der synes det er sjovt at have fugtproblemer i huset, da det i yderste konsekvens kan være en halvdyr affære at få repareret. Derfor er det godt at huske at vedligeholde sine tagrender. Udover at det kan mindske risikoen betydeligt for diverse gener, så kan det også give et æstetisk pift til huset, når man sørge for at tagrenderne er renset. Ellers kan skidtet samle sig i store bunker, som man også vil kunne se nedefra. Man kan både selv rense sine tagrender, men man kan også hyre professionelle, der præcist ved, hvilken tagrenderens der er mest effektiv. 

Problemer der kan komme ved tilstoppede tagrender

Der kan opstå flere problemer, hvis man ikke regelmæssigt sørger for at få tagrenderne renset. Hvis de bliver tilstoppede af mos, blade og meget mere, så kan det skabe ansamlinger af vand, som kan give store problemer, hvis man lader det stå til. Derudover kan der komme vand ind fordybninger mellem taget og tagrender, hvilket kan fører til fugtskader. Man kan også risikere at få frostskader på sit tag, sokkel og facade, fordi vandansamlingerne danner store mængder fugt, der kan fører til fugtskader til vinterhalvåret. I yderste konsekvens kan det føre til frostsprængninger i huset facade og fundament. Derudover kan manglende tagrenderens også forringe tagrendernes levetid, så de hurtigere skal skiftes ud, end hvis de bliver holdt ved lige. 

Det er vigtigt at sørge for at huset bliver vedligeholdt, da det hurtigt kan blive dyrt i forhold til omkostninger af reparationer og udligninger af diverse skader. For nogle kan det til tider synes som en mindre uoverskuelig opgave at vedligeholde sit hus. Derfor kan man med fordel hyre professionelle til langt det meste vedligeholdelses arbejde. Selvom det også er en udgift, er det alligvel oftest bedre, end hvis man lader det stå til, så man ender med store regninger for diverse reparationer.

Få professionelle til at hjælpe

Hvis man ikke selv har mod eller tid til at rense tagrenderne, så kan man lade professionelle til at gøre det. Det er også en god måde at sikre sig på, at arbejdet bliver udført ordentligt. Professionelle har redskaberne til at sikre en god rensning, som ikke efterlader blade, mos, små grene med mere i tagrenderne. Mange har også sørget for kameraer på deres udstyr, da det til tider kan være svært at se skidtet i tagrenderne, alt efter hvor tagrenderne er placeret. Ved hjælp af kameraerne kan de hurtigt spotte skidtet, så det kan blive fjernet og ikke kommer til at give problemer. Som regel kan tagrenderne renses nede fra jorden, hvor der bliver ført en tagerenderenser op til tagrenden, som derefter kan fjerne skidtet.

Del artikel