Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan sikrer du dig at love og regler overholdes ved dit næste byggeprojekt

Af Jakob

Når man skal igang med et nyt byggeprojekt, er der en lang række krav og retningslinjer, som skal overholdes. Lovgivningen på området kan føles omfattende og en smule uoverskuelig, særligt hvis man ikke har gennemgået lignende processer før.

Annoncørbetalt indhold leveret af Landogskel.dk

Ved udstykning og arealoverførsel til private og erhverv varierer bestemmelserne og retningslinjerne alt efter ejendomstype, arealstørrelse og pris. Derudover skal der indhentes tilladelser og udfærdiges retslige dokumenter, således matrikulære forandringer noteres og godkendes hos alle relevante instanser.

Det kan være en jungle at navigere i, men hos nordjyske Land&Skel kan du få professionel hjælp til alle typer ejendomsopgaver, så dit byggeprojekt kommer godt og lovmæssigt korrekt fra start.

Få hjælp fra din lokale landinspektør

Når man inddrager en praktiserende landinspektør til landmåling i Aalborg, sørger denne for, at udstykningen af jorden udføres med den nødvendige præcision. Inspektøren er med i projektet fra start til slut og sørger for, at opgaven løses med omhyggelighed i henhold til gældende love og regler.

Det er imidlertid ikke kun udstykning af jord, en landinspektør kan bidrage med. Landinspektører løser alle typer ejendoms- og skelopgaver, fra udarbejdelse af matrikelkort, opmåling, kloakering og arealoverførsel m.v.

Sådan foregår en arealoverførsel i praksis

Ved en arealoverførsel forstås helt grundlæggende, at et areal frastykkes fra én ejendom til en anden. Dette kræver tilladelse og ikke mindst en grundig undersøgelse af gældende love som Naturbeskyttelsesloven, Landbrugsloven, Planloven, Vejlovgivningen, Byggeloven, Miljøloven og Jordforureningsloven. 

Herudover skal tinglyste deklarationer, servitutter og relevante lokalplaner tages i betragtning, før det matrikulære arbejde kan udføres. Dette arbejde omfatter bl.a. opmåling og undersøgelse af eksisterende skelafmærkninger, samt tilknytning af gamle skel til de nye.

Efterfølgende skal overførslen registreres og godkendes ved Geodatastyrelsen, inden det sendes videre til registrering hos Tinglysningsretten og kommunernes Ejendomsbeskatning.

Anerkendt landinspektørfirma løser opgaver for private, erhverv og det offentlige i Nordjylland

Det er ikke kun privatpersoner, der rådfører sig med professionelle landmålere, når de skal i gang med et byggeprojekt. Også det offentlige og store, landsdækkende entreprenørfirmaer trækker på ekspertisen hos Land&Skel, særligt ved de mere vanskelige opgaver, hvor millimeterpræcision er alfa og omega.

Land&Skel har kontor i Aalborg, Støvring og Hadsund, hvorfra de i mange år har serviceret personer, institutioner og firmaer på tværs af by- og kommunegrænser. 

Som med alle andre områder, der er underlagt statslige retningslinjer, ændres lovgivningerne på byggeområdet sig også med jævne mellemrum. Med et professionelt landinspektørfirma som samarbejdspartner er man sikret, at ens byggeprojekt opfylder de aktuelle bestemmelser på området, og at landinspektøren altid er opdateret om gældende love og regler.

Del artikel

Andre læser også