Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan sammenligner du bedst dine lånetilbud

Af Redaktionen

Annonce

Når man skal kigge på lån, er der mange ting at man skal tænke over. Det kan nærmest føles som en jungle at navigere i, når man skal besluttes sig for, hvilket lånetilbud man vil tage. Derfor får du her 3 gode råd til, hvordan du finder det bedste lån.

Forstå begreberne

Generelt er alting skrevet med småt, når det kommer til lån. Det er selvfølgelig meget forskelligt, da det kommer an på hvor du tager lånet henne. Det er dog altid en god idé at tjekke alt som står med småt, så man er sikker på, at man er indforstået med, hvordan aftalen og afdrag kommer til at forløbe. Det kan dog godt være uoverskueligt at skulle kigge efter alt på de lånetilbud man har fået, men du har altid muligheden for at sammenligne lån hos moneybanker, så du kan få et hurtig lån online, som passer dig og din situation bedst. Renter, løbetid, afdrag og ÅOP er generelt det vigtigste at kigge på, når du skal tage et lån, og det er også vigtigt at du forstår hvad de forskellige ord betyder, så du ikke misforstår noget, og kommer i en uønsket situation med renter og månedlige afdrag som du ikke kendte til.

Hvor skal jeg tage lånet?

Du burde også overveje, hvilken type af lån du helst vil tage. Der findes nemlig en del forskellige, og de er langt fra ens. Et forbrugslån i din egen bank har en meget lang løbetid, som du ikke ser hos et finansieringsselskab, med en løbetid på flere år. Hvis du til gengæld låner hos et finansieringsselskab, skal du rimelig hurtigt betale tilbage. Det kommer selvfølgelig an på, hvilket selskab det er, men generelt er tilbagebetalingen ikke langt ude i fremtiden. Derudover får du også pengene hurtigt, efter du er blevet kreditvurderet af dem.

Du kan også tage et mikrolån, som generelt er brugt af netbutikker, hvor du får lov til at betale over x antal måneder, for en specifik vare. Dog skal du altid kigge på renten. Generelt er det bedst at finde det forbrugslån til den laveste rente, da renterne virkelig siger meget om, hvor dyrt det bliver i sidste ende.

Brug af lån

En anden god idé ved lån er at tænke over hvad du egentlig skal bruge det til. Skal det bare bruges som supplement til penge du har i forvejen, eller er det hele beløbet at lånet skal dække? Du skal tænke over fordele og ulemper, for at være sikker på, at den aftale du laver passer til dig. Du kan helt sikkert finde et lån som kan tilpasses dig, du skal bare arbejde lidt på at finde det, i stedet for at tage det første du ser.

Del artikel

Andre læser også