Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan plejer du bedst din hud

Af Annoncør

Vidste du at huden er kroppens største organ og består overordnet af 3 forskellige lag. Huden spiller en vigtig rolle for vores overordnede sundhed, og den afslører desuden også ofte tegn på sygdom eller mangler hos kroppen. Derfor er det vigtigt at pleje huden godt, og passe på den. Selvom at huden har en utrolig evne til at regenerere sig selv, har den ofte godt af lidt hjælp. Læs mere her om hvordan du plejer din hud.

Uden hud ville menneskekroppen være utrolig usammenhængende. Huden er nemlig kroppens største organ, og er en stor overflade som sørger for alt det indeni os holdes på plads. Derfor er huden vores bedste beskyttelse, fordi den både beskytter vores indre i at komme ud, og det udefra for at komme ind. Desuden kan huden utrolig mange egenskaber og er måske meget sejere end du lige tror. Selvom at den har en fantastisk evne til at regenerere og heale sig selv, har den rigtig godt af at vi plejer den og hjælper den på vej, i hvert fald der hvor vi er i stand til det.

Huden som omkranser kroppen er en ting, men huden i ansigtet er noget andet. Mange mennesker er plaget af urenheder i ansigt og områder som ryg og bryst, fordi der her i huden produceres en større mængde talg, fra hudens talgkirtler. Tag er for huden gavnligt i naturlige mængder fordi det som fedtstop fugter huden og skaber en beskyttende effekt i mod vand. Dog kan øgede mængder af talg og ophobningen af snavs skabe urenheder i form af akne – der oftest er kendt som bumser og hudorme.

Gode plejeprodukter er kilden til smuk hud

Først og fremmest er det vigtigt når man skal pleje sin hud at vælge nogle produkter som er gode for huden. Et godt bud er fx Avene produkter, og lignende, som er udviklet med fokus på at pleje huden på en skånsom måde. Der er nemlig en del produkter som er for skrappe for huden, og disse produkter som renser huden for hårdt kan risikere at forværre din hud fremfor at forbedre den. Derfor anbefales det altid at anvende produkter som er milde, uden parfume og andre skadelige stoffer og som passer til din hudtype.

Hvordan finder jeg ud af hvad min hudtype er?

Måske har du hørt om at der findes forskellige hudtyper. Overordnet set findes der 3 hudtyper, og man kan sagtens ligge imellem to hudtyper eller være en det ene sted og en et andet.

Sensitiv/tør hud

Den sensitive hudtype er ofte også den som er plaget af tørhed. Denne hudtype har brug for et ekstra boost af fugt, og milde rensemidler som ikke fjerner for meget af hudens naturlige begrænsede mængde talg.

Kombineret/normal

Den kombinerede/normale hudtype, her hverken meget tør eller meget fedtet hud. Den er ofte lidt tørre nogle steder og lidt mere fedtet nogle steder, men er mindre sensitiv overfor renseprodukter og har brug for en mindre mængde fugt.

Fedtet hud/Akne

Den akneplagede hud, er ofte en hud der overproducerer talg, og her er det vigtigt at man når man har renset godt, husker at tilføre fugt tilbage til huden. På den måde mindsker man risikoen for at huden overproducerer talg, som er det der skaber fedtet hud og akne.