Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan kommer du videre fra en konkurskarantæne

Af Annoncør

At blive ramt af konkurskarantæne som erhvervsdrivende kan være en ængstelig og uoverkommelig affære. En konkurskarantæne pålægges personer eller virksomheder der menes at have taget del i ”groft uforsvarlig forretningsførelse”. Hvad enten der er grundlag for anklagen eller ej, så er det altid vigtigt at man kender processens forskellige trin, så man på bedst mulig vis kan komme videre.

Men kan man selv kæmpe sig igennem den slags sager uden juridisk rådgivning eller lignende?

Konkurskarantæne – hvorfor og hvordan?

Når man påbegynder en sag om konkurskarantæne, så kan årsagerne til denne proces være mange. Generelt opstår der problemer, hvis der i virksomheden er en form for fejl eller mangler i bogføringen.

En sag om konkurskarantæne kan for eksempel påbegyndes hvis der er mistanke om mangelfuld bogføring, manglende indberetning eller betaling af skat og moms eller generelt økonomisk svindel, som er ført med fuldt overlæg.

Selve begrebet konkurskarantæne dækker over de konsekvenser eller den straf sådanne gerninger kan medføre. Denne karantæne betyder nemlig at man for forbud imod at deltage i ledelsen af et selskab eller en virksomhed i en begrænset periode, som ofte er på 3 år.

Få hjælp til at komme videre

Først og fremmest kan det siges at man til enhver tid bør undgå mangelfuld indberetning i sin virksomhed, så man kan være fri for en konkurskarantæne. Men hænder det alligevel at man bliver anklaget, så er det vigtigt at man kan komme videre på den bedst mulige måde.

Hvad enten man mener at anklagen er uberettiget eller der reelt er tale om uhensigtsmæssig bogføring eller lignende i virksomheden, så vil det altid være en god idé at rådføre sig med en advokat.

Processen og lovgivningen kan være snørklet at forstå, og en person med juridisk baggrund ved hvordan man griber punkterne an, og hvad man skal fokusere på for at komme videre på en god og effektiv måde.