Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan kommer du i gang med en blog

Af Annoncør

Drømmer du om at have en blog, hvor du kan dele dine tanker og passion med andre, er du måske ikke helt sikker på, hvordan du skal komme i gang, hvis du ikke har prøvet det før. Heldigvis er det dog ikke svært for dig. Vi guider dig her til, hvordan du kan komme i gang med det.

Start med at vælge et webhotel

Først og fremmest er det vigtigt, at du vælger et webhotel, som din blog kan ligge på. Webhotellet er det sted, hvor alle oplysningerne om din blog ligger gemt. Når der er nogle, der gerne vil ind på bloggen, er det derfor derfra, at oplysningerne bliver hentet. Sagt på en anden måde, hvis du ikke har et webhotel, kan din blog ikke være online.

Der findes mange forskellige former for webhoteller, både danske og udenlandske. Det kan derfor virke som et stort valg, når du skal finde det rette for dig. Når du starter en blog op, har du typisk ikke brug for så meget serverplads, da du jo ikke vil have så meget indhold og besøgende i starten. Derfor kan du sagtens vælge et af de billigste abonnementer, hvor du ikke får så meget plads, men til gengæld heller ikke skal bruge så mange penge. Du kan altid opgradere senere.

Vælg det rette domæne

For nogle kommer det med at vælge et webhotel først, for andre er det det med at vælge et domæne, der kommer først. Domænet er det, din blog hedder, og det, som andre taster ind for at komme ind på den. Det er derfor meget vigtigt, at det er et domæne, som passer til din blog, og som du kan forestille dig at bruge i mange år fremover.

Sæt bloggen op

Når du har styr på domæne og webhotel, kan du begynde at sætte din blog op. Det kan du nemt gøre med nogle af de 1 klik installationer, som de fleste webhoteller tilbyder i dag. Det meste brugte program til at bygge en hjemmeside op i er WordPress. Det er et meget brugervenligt program. Selv hvis du ikke har meget erfaring med at sætte en hjemmeside op, kan du derfor sagtens bruge det og få de funktioner ind, som du gerne vil have.

Når du har styr på webhotel, domæne og har sat bloggen op i WordPress, er du klar til at gå i gang med at dele dine tekster og billeder med verden. Det er derfor slet ikke så svært at oprette en blog, som du måske tror.