Sådan klager du over krav fra inkasso

Skrevet af: Martin M. Jørgensen

Færre sendes til inkasso i dag, men derfor kan du stadig være uheldig at modtage et brev fra en inkassovirksomhed.

Det er aldrig en kærkommen overraskelse at modtage et inkassobrev, og overraskelsen bliver kun større, hvis du ikke er enig i inkassoselskabets krav. Det er dog vigtigt, at du håndterer situationen korrekt, da det ellers kan have konsekvenser.

Herunder kan du læse nogle gode råd om inkasso, som kan hjælpe dig med at komme godt igennem en inkassosag, hvis du er uenig i deres krav. Du kan også læse lidt om inkassovirksomhedernes egen tilgang som f.eks. her hos Intrum – så kender du også lidt til virksomhedernes bevægegrunde.

Derfor modtager du brevet

Et inkassoselskab er en virksomhed, som indkræver gæld og ubetalte regninger for andre virksomheder. Med andre ord modtager du brevet, fordi en anden virksomhed mener, at du skylder dem penge. De har ikke modtaget disse penge, og derfor har de kontaktet en inkassovirksomhed, som skal hjælpe dem med at inddrive pengene.

Før din sag bliver overdraget til et inkassoselskab, vil du altid have modtaget mindst én rykker med varsel om inkasso. Hvis du ignorerer denne rykker, vil sagen blive overdraget til inkasso.

I forbindelse med inkassosagen vil der også blive tilføjet forskellige gebyrer og renter på gældens hovedstol. Raterne for disse beløb er dikteret i loven.

Ignorer aldrig et inkassobrev

Du skal altid åbne breve fra inkassovirksomheder, og du må aldrig ignorere brevets indhold – heller ikke selvom du er uenig i brevets indhold. Andre vælger også at kassere inkassobreve, fordi de ønsker at ignorere ubehagelige realiteter, men det vil blot gøre situationen meget værre.

Ingen reaktion fra din side vil i første omgang blive opfattet som manglende samarbejdsvilje. Samtidig vil kreditor også tolke din tavshed som at du ikke har indvendinger. Kort sagt – det vil blive opfattet som samtykke på at du skylder penge, men samtidig vil du også blive opfattet som en modvillige betaler, hvilket ikke gavner din sag.

Bed om dokumentation

Hvis du er uenig i et inkassobrev, skal du handle øjeblikkeligt. I første omgang skal du kontakte inkassovirksomheden og bede om at modtage en kopi af deres dokumentation. Dokumentationen kan hjælpe dig med at vurdere, om du har ret i, at indkrævningen er ugyldig.

Det er vigtigt, at du er objektiv, når du gennemgår dokumentationen. Dernæst skal du overveje, om du har andre dokumenter, som kan støtte din side af sagen. En verbal udlægning af sagen fra din side vil ikke være nok, hvis du skal have tilhold i at gældsindkrævningen er ugyldig.

Der findes visse tilfælde, hvor sagen er forholdsvis enkel. Det er for eksempel en åbenlys fejl, hvis du kan dokumentere, at du har betalt regningen, eller hvis gælden er forældet.

Send en indsigelse

Hvis du føler, at du har retten på din side, kan du sende en indsigelse til inkassoselskabet. Her er det især vigtigt, at du vedlægger din dokumentation, da det vil fremme behandlingstiden. I åbenlyse tilfælde vil inkassoselskabet naturligvis give dig medhold.

Inkassoselskabet kan vælge at fremlægge sagen for en domstol, hvis de fastholder, at deres krav er gyldigt, og du fortsat ikke ønsker at betale. Her er det vigtigt, at du er opmærksom, for du kan komme til at betale sagsomkostningerne, hvis du taber, og det kan blive dyrt.

Søg eventuelt juridisk hjælp

Det kan være en god idé at søge juridisk hjælp, hvis du ønsker at bringe en inkassosag for en domstol. I mange tilfælde kan en advokat på forhånd give dig en vurdering af sagens udfald, så du undgår at gå i retten med en sag, som er tabt på forhånd.

En advokat kan blive en uundværlig allieret i en retssag. Det er vigtigt at være opmærksom på, at du meget vel kan vinde en sag mod en inkassovirksomhed, men omvendt har inkassoen også stor ekspertise på området. Kort sagt er det usandsynligt, at de går i retten, hvis de ikke har relativt gode udsigter til at vinde.

Husk på, at inkassoselskabet ikke er din fjende

 I forhold til inkassosagen er det vigtigt, at du ikke lader dine personlige følelser gennemsyre sagen. Du kan meget vel have et anstrengt forhold til den virksomhed, som du oprindeligt skylder penge, mens inkassovirksomheden blot udfører en opgave for din kreditor.

I mange tilfælde med fejl har inkassovirksomheden fået utilstrækkelig eller forkert dokumentation til at starte med, og derfor sker der fejl.

Inkassoselskaber er i høj grad interesseret i dialog, og du kan komme langt ved at snakke åbent med dem. Du må for eksempel aldrig nægte at betale en regning, fordi din økonomi er dårlig. I stedet bør du kontakte inkassoselskabet og forsøge at få lavet en aftale.

Sammen hver for sig: Kom med til Danmarks største påskefrokost

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Danmark er lukket ned, og årets påskefrokost bliver ikke den velkendte sammenkomst med familie og venner.

Men selvom COVID-19 har vendt op og ned på hverdagen, skal der stadig være plads til at hylde fællesskabet og vores højtider.

Derfor vil Aalborg Akvavit og Gastromand samle danskerne om påskebordet, hver for sig.

Det skriver de i dag i en pressemeddelelse.

Danskerne opfordres til at holde fast i en af påskens bedste traditioner, også selvom det hyggelige frokostselskab i år er reduceret til husstandens familiemedlemmer.

Selvom du ikke skal lave mad til mange, skal der selvfølgelig stadig serveres gode påskeklassikere. Gastromand går forrest i forberedelserne og deler løbende deres bud på årets påskeretter, mens Aalborg Akvavit guider dig til påskeskænken.

Sådan foregår Danmarks største påskefrokost

Frokosteventet er et virtuelt fællesskab, søndag den 12. april, hvor danskerne kan sætte sig til bords fra kl. 13 til 16.

Hele oplevelsen deles med hinanden og resten af Danmark under #Danmarksstørstepåskefrokost på instagram og Facebook.

”Det kan godt være, at Corona-krisen forhindrer os i at mødes fysisk, men vi nægter at lade en pandemi holde os fra at have en klassisk påskefrokost med gode venner – sammen, hver for sig. Og vi er overbeviste om, at mange har det som os!

Så i år, er vi nødt til at være lidt kreative,” fortæller Frederik Lundberg, der er en del af teamet bag Gastromand.dk.

”Aalborg Akvavit er en naturlig del af det danske frokostbord. Men i år står familie og venner sammen på afstand, i stedet for at samles til det store påskebord.

Mange er spredt i hele landet og derfor er Aalborg Akvavit gået sammen med Gastromand, om en skål til alle, der savner sidemanden til påskefrokosten,” fortsætter Lajs Kaznelson, International Kategorichef, Aalborg Akvavit.

Sådan forbereder du dig

Du kan forberede dig på årets påskebord med inspiration til lækre opskrifter på gastromand.dk.

Fra den 1. april, kan du også lytte med på Radio NOVA, hvor du kan følge forberedelser på Danmarks største påskefrokost sammen med Aalborg Akvavit og Gastromand.

Hvad: Danmarks største påskefrokost
Hvor: Facebook og Instagram under #Danmarksstørstepåskefrokost
Hvornår: Søndag d. 12. april fra kl. 13-16

Rapport med friske tal: Antallet af indlagte i Nordjylland holder sig stabilt

Skrevet af: Redaktionen

90 danskere er nu afgået ved døden smittet med Corona-virus.

Det er 13 døde det seneste døgn. Det er dagens dårlige nyheder.

Men der er også små lyspunkter at finde i dagens overvågningsrapport fra Statens Serum Institut.

For første gang her i Corona-krisen er antallet af indlagte i hele Danmark faldet.

Ganske vist kun med 4 personer fra 533 til 529 personer, og det hænger desværre nok sammen med antallet af dødsfald.

Er ikke erstattet eller mangedoblet med nye indlagte

Lyspunktet er imidlertid, at de ikke samtidig er erstattet eller mangedoblet af nye indlagte, sådan som kurven har været i eksempelvis Italien og Spanien.

Antallet af indlagte i Nordjylland heriblandt på Aalborg Universitetshospital stiger på ingen måde eksplosivt.

Faktisk ligger de nogenlunde stabilt. De faldt med 10% søndag, steg med 15% mandag men er faldet igen tirsdag med 6%.

31 indlagt i Nordjylland

Og på landsplan er Nordjylland langt bedre stillet end de øvrige regioner på antal indlagte.

Mandag var tallene 33 indlagt på sygehusene i Nordjylland med 9 på intensivafdelingen, heraf otte i respirator.

Tirsdag d. 31. marts siger Epidemiologisk overvågningsrapport, at i Nordjylland er nu 31 indlagt med 12 på intensivafdelingen, heraf otte i respirator.

Det oplyses desværre ikke om det skyldes, at patienterne er døde de seneste døgn eller udskrevet.

Nordjylland er klart den region som har det bedst lige nu i Corona-krisen. Ud af de i alt 529 indlagte på de danske hospitaler er kun 30 af dem her i Nordjylland.

Der er dog ingen tvivl om, at det selvfølgelig lynhurtigt kan vende, hvis man tager for let på myndighedernes anbefalinger om at opholde sig mest muligt hjemme, og uden for vise hensyn, tage afstand og vaske hænder.

Har du en social – eller sundhedsfaglig baggrund kan du nu tilmelde dig Aalborgs Corona-jobbank. Se hvordan Asta Witt gjorde her

Meldingen regeringen frygter: I næste uge kan vi ramme 18 grader og sol

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Hvis vi bliver hjemme, holder god afstand og stadig isolerer os mest muligt, så kan Danmark gradvist og forsigtigt blive åbnet op efter påske.

Sådan lød det fra statsminister Mette Frederiksen på sit pressemøde i går.

Men stod det til regeringen og politiet, der skal sikre at folk ikke forsamler sig på mere end 10 personer, så var det nok bedst, hvis det bare regnede og stormede frem til 13. april.

Sådan bliver det ikke. Tværtimod.

For i løbet af weekenden vil vi opleve et større vejrskifte, som sender et højtryk ind over Danmark.

Over 17 grader på mandag

Her i Aalborg har DMI lige en prognose på 17,9 grader og sol på mandag.

Vagthavende hos DMI Klaus Larsen bekræfter over MigogAalborg, at temperaturerne vil stige markant i næste uge.

“Frem til søndag vil de ligge på 7-8 grader, men herefter begynder varmluften at stige, og temperaturerne vil herefter ligge på 12-13 grader.

Det begynder for alvor at se pænt ud mandag, hvor vi i Aalborg kommer til at passere de 15 grader,” lyder det fra Klaus Larsen.

Varmen kommer op til påske

Onsdag tegner også god på over 16 grader, men det er selvfølgelig langtids-prognoser som kan svinge. Man skal også huske på, at i weekenden oplevede Hovedstaden et større snefald.

Men varmen og solen ser altså ud til at komme op til påsken. I Sønderjylland regner man endda med, at temperaturen rammer de 20 grader.

Lige nu er det dog usikkert, hvorvidt selve påskedagene holder på de højere tocifrede temperaturer.

Kan vi forvente, at forårstemperaturerne er kommet for at blive?

“Det er ikke utænkeligt, at temperaturerne falder meget igen.

På denne årstid er vi afhængige af, hvor vinden kommer fra. Får vi vind igen i nord, så daler temperaturerne og der skal jo noget landopvarmning til, før vi kommer op på den slags temperaturer, som vi får i næste uge,” forklarer Klaus Larsen.

Hvis man har lyst til at komme ud og nyde det gode vejr, så har MigogAalborg lavet en guide til, hvor man kan tage hen i naturen tæt på Aalborg langt væk fra mange mennesker.

Den kan du læse lige her