Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan kan du undgå, at din elregning løber løbsk, når du får en varmepumpe

Af Annoncør

Har du et gammelt fyr i kælderen, der hvert år koster dig tusindvis af kroner for at kunne varme din bolig op, og som måske faktisk slet ikke er så effektivt? I det tilfælde er du helt sikkert på jagt efter en bedre varmekilde, så du kan spare nogle penge og få et varmere hjem.

Når du er på jagt efter en ny varmeklide, er det altid en god ide, at du ser nærmere på en luft til vand varmepumpe. Det er en både meget effektiv og meget prisvenlig varmekilde. Det kan for eksempel være en god ide, at du ser nærmere på en Panasonic varmepumpe, der både har en høj kvalitet og en rimelig lav pris. Dermed kan varmepumpen nemt tjene sig selv ind.

En af de bekymringer, som mange har, inden de anskaffer en varmepumpe, er, at de kommer til at bruge mange penge på strøm, når de får sådan en. Sådan behøver det dog slet ikke at være. Her kan du læse om, hvordan du kan holde dine udgifter til el nede.

1. Elvarmeafgiften holder prisen nede

Først og fremmest bliver prisen på el holdt nede ved, at elvarmeafgiften træder i kraft, når du varmer din bolig op med el. Du får rabat på alt dit forbrug over 4000 kWh om året. For en gennemsnitsfamilie ligger deres elforbrug på cirka 10.000 kWh om året, når de har en varmepumpe. Et sted mellem 12 og 13.000, hvis de også har en elbil. Der er altså mange penge at spare med elvarmeafgiften.

2. Indhent tilbud på el

Selvom du kan spare penge med elvarmeafgiften, er det altid en god ide, at du indhenter tilbud på el, så du kan finde ud af, hvor du kan få den billigst muligt. Der kan være stor forskel på, hvad el koster hos de forskellige elselskaber. Derfor er det en god ide, at du en gang om året tjekker, om du kan spare penge ved at skifte til et andet elselskab.

3. Få en aftale om variabel el

Når du skifter elselskab, er det en god ide, at du skifter til et, hvor du har en aftale om variabel el. Det betyder, at du kun betaler for det, som el koster i den periode, hvor du bruger det. Når du har en varmepumpe, skal den for eksempel bruge mere el på at producere varme, når det blæser, men det vil også være der, hvor el er billigere, fordi vindmøllerne jo kan producere mere strøm i de perioder. Du vil derfor overordnet kunne spare penge ved at have en aftale om variabel el.