Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan kan du bruge kryptovaluta i hverdagen

Af Annoncør

Kryptovalutaer er ved at blive et velkendt fænomen blandt danskerne. I takt med at flere og flere, heriblandt unge, er begyndt at investere i den digitale, mystiske valuta, er flere brands begyndt at tage imod den som betalingsform. 

For nogle år siden var kryptovaluta og Bitcoin noget, som de færreste så en værdi i. Det var et fænomen, som de fleste ikke vidste, hvad var. Der er stadig mange, der ikke ved, hvad det er, og hvordan det bruges, men selvom dette er tilfældet, så er der kommet langt større interesse for kryptovaluta i dag end for blot få år siden. Og som man ved: En større efterspørgsel skaber et større udbud. Spørgsmålet er bare, hvordan den mystiske valuta egentlig kan bruges i hverdagen.

Hvad er kryptovaluta, og hvad kan man bruge valutaen til?

Det ligger i navnet – kryptovaluta er en form for valuta; det vil sige et middel til at betale med. Bitcoin er et af de meget populære eksempler på kryptovaluta, og ligesom med andre slags valutaer, så kan man betale med Bitcoin, og man kan også investere i Bitcoin. Hvis man er helt grøn havd angår kryptovaluta, så er der heldigvis en masse viden at indsamle online. Klik her for at få mere krypto information.

Helt grundlæggende er kryptovaluta en valuta, der kun findes digitalt. Den adskiller sig altså fra den gængse valuta, fx den danske krone, som findes i fysiske mønter og sedler. Men ligesom med danske kroner, så kan man betale med kryptovaluta både online og i fysiske butikker, så længer de modtager denne form for valuta. Med andre ord, så er kryptovalutaen en form for virtuel pengepung.

Flere og flere virksomheder og velkendte brands er da også begyndt at indføre betaling med kryptovalutaer.  Du ser både digitale platforme som Hungry.dk og Single.dk, der har gjort det muligt som betalingsmetode, men også fysiske steder såsom restauranter og fitnesscentret, herunder Crossfit København og Palæo er hoppet med på bølgen.

Sådan kan du bruge kryptovaluta i hverdagen

Invester i kryptovaluta

For at have muligheden for at bruge kryptovalutaer såsom Bitcoin, kræver det først og fremmest, at man investerer i det – og før man begynder at investere, er det bedst at foretage en grundig research, så man er helt indforstået med, hvad man går ind til. Hvis man er vant til at handle med aktier eller andre valutaer, så er der ikke langt derfra til at investere i og handle med kryptovaluta. Det handler nemlig meget om at følge nogle grafer og holde øje med udviklingen af værdien.

På internettet findes der gode begynderguides til investering i kryptovaluta, hvis du aldrig har prøvet det før. Men når først du har lavet din research og føler, at du er klar til at købe Bitcoins eksempelvis, så gælder det om at finde en god forhandler. Der findes andre slags kryptovalutaer end Bitcoins, hvilket du nok også vil opdage i din research. Dermed det kan sagtens være, at du vil finde det mere nyttigt at investere i en anden kryptovaluta.

Fremtidens valuta

Selvom man er i benægtelse over, at kryptovalutaen er i gang med at indtage verdens måde at forhandle med hinanden på, så er det ikke desto mindre virkeligheden. Ganske vist har det et ry – især Bitcoin – for at have store udsving i værdi, ligesom da en ny valuta blev 255 milliarder kroner værd. Alligevel har det stort potentiale for at blive fremtidens valuta. Måske betaler vi i fremtiden udelukkende med en virtuel pengepung frem for danske kontanter. Det er ikke helt langt fra nuværende virkelighed, hvor vi bruger kontanter i mindre og mindre grad – så måske er det en god idé at forberede sig på kryptovaluta allerede nu.