Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan kan du bidrage til en fed studenterkørsel

Af Annoncør
Annonce fra: Amok.as
Annonce fra: Amok.as

Artiklen er sponsoreret.

Studenterugen er en helt speciel tid for de unge. Du vil sikkert også kunne mærke på dit barn, at de både er lettede og stolte over at være kommet helskindet igennem gymnasiet. 

Selvom du ikke skal med til størstedelen af festlighederne, så kan du sagtens bidrage til, at det bliver en uforglemmelig tid for studenterne. Find gode idéer til hvordan herunder.

Kommunikér med andre forældre

Når de unge skal ud på deres studenterkørsel, er der typisk tradition for, at de laver et stop ved alle forældrene i løbet af dagen. Langt de fleste forældre gør lidt ekstra ud af, at studenterne bliver budt på mad og drikke. Og det er der ingen grund til at ændre på.

Dog kan det hurtigt ske, at flere forældre kommer på den samme idé. Eller at alle forældre byder på så meget mad, at der slet ikke bliver spist noget halvdelen af stederne. Derfor kan det være smart at snakke sammen med de andre forældre i dit barns klasse. Det sikrer blandt andet, at mindre mad går til spilde.

For eksempel kan det være smart at aftale, at nogle forældre står for at tilbyde lette snacks, mens andre har mere fokus på forfriskende drikkevarer. Forældrene, der får besøg om spisetid, kan måske stå for frokost og lignende. Efterfølgende kan alle forældrene dele udgifterne, så ingen føler sig snydt i forhold til budgettet.

Stol på dit barn

Det er selvfølgelig forskelligt fra barn til barn, om de går meget i byen i studenterugen eller ej. Uanset hvad kan det betale sig at have tillid til, at din nye student kan passe på sig selv. Hvis han eller hun bliver mødt af mistillid, kan det nemlig lægge en dæmper på den festlige stemning.

Hvis der er behov for det, kan du altid vælge at tage en snak om ansvar og konsekvenser med dit barn forud for festlighederne. På den måde ødelægger det ikke den gode fejring af studentereksamenen. Samtidig kan du have ro i maven ved tanken om, at du har gjort, hvad du kunne for, at dit barn husker at tænke sig om.

Vær imødekommende

Kommer dit barn til dig med ønsker eller bekymringer, så husk at have et åbent sind. Det er et tegn på tillid, når dit barn betror sig til dig, og det kan betyde meget, at du tager henvendelsen seriøst. 

Det kan blandt andet være, at det har stor betydning for din datter eller søn, at kæresten får lov til at komme med familien ud at spise, når familien sammen skal fejre studenterugen. Eller måske er der en situation, dit barn ønsker vejledning omkring – blandt andet hvor man siger nej tak til endnu en drik. 

Afslutningen på gymnasiet er ofte den tid, hvor mange unge føler, at de snart er ved at være voksne. Derfor kan det have stor betydning, at du også behandler dit barn som et voksent menneske.

Del artikel

Andre læser også