Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan kan du behandle dit hårtab og genvinde selvtilliden

Af Annoncør

Vores hår er en kæmpestor del af vores identitet, og hvem vi er som person. Derfor kan det give et stort knæk på selvtilliden, hvis man oplever varigt hårtab af den ene eller anden årsag.

Annoncør betalt indhold leveret af knapmd.dk

Især hos mænd ses det, at hårtab typisk er hormonelt betinget og dermed også ligger til familien i genetikken.

Der er heldigvis flere behandlinger, der kan afhjælpe hårtab, og det kan du læse meget mere om i denne guide.

Du kan også klikke ind på https://knapmd.dk/, hvis du vil høre nærmere om dine muligheder for behandling af hårtab.

PRP behandling af hårtab

PRP er en naturlig behandling, der udnytter din krops helt egne vækstfaktorer, der er udvundet af dit eget blod. Det betyder altså, at denne type behandling af hårtab er uden farlige bivirkninger, da den er 100% naturlig.

Behandlingen fungerer sådan, at vækstfaktorerne indsprøjtes i din hårbund. Vækstfaktorerne går dernæst ind og stimulerer hårets vækst, hvilket resulterer i kraftigere hårpragt.

PRP behandlingen skaber gode resultater, herunder:

  • Kraftigere hår.
  • Større tæthed af håret i området, der er behandlet.
  • Vækstfasen forlænges i de enkelte hår.
  • Hårstråene bliver tykkere.
  • Hårtabet forsinkes eller bremses helt.

En hårtransplantation kan være vejen frem

Lider du af hårtab, og har du i den forbindelse mistet din oprindelige, naturlige hårgrænse? Så kan en hårtransplantation være vejen frem for dig. Når det kommer til at genskabe en ny hårgrænse, så er FUE-transplantation at foretrække. Ved denne behandling tages hårsække ud fra nakken, og disse genplaceres i det ramte område. Denne hårtransplantation har mange fordele såsom:

  • Du heler hurtigt.
  • Der er ingen ar efter denne behandling.
  • Du kan være med til at kreere din ønskede hårgrænse.
  • Behandlingen giver en følelse af en naturlig og fuldendt hårpragt.

Medicinsk hårtabsbehandling

Tiltaler en hårtransplantation dig ikke, så findes der også medicinske hårtabsbehandlinger, der kan hjælpe dig, hvis du lider af varigt hårtab. Den medicinske behandling kan være i form af tabletter, du skal indtage, men du kan hos nogle læger også få lokalbehandlinger, du skal smøre i hovedbunden.

For eksempel benyttes stoffet finasterid ofte i behandlinger mod hårtab. Stoffet fungerer sådan, at det hæmmer testosterons påvirkning af hårsækkene, og dermed er denne behandling forbeholdt mænd. Resultatet af behandlingen er for langt størstedelen af patienterne en ny vækst af hår, samt at hårtabet standses.

Lad ikke dine usikkerheder definere, hvem du er

Selvom hårtab tager rigtig hårdt på selvtilliden, så er det vigtigt, at du ikke lader hårtabet definere, hvem du er som person. Hårtab er faktisk et normalt fænomen, der blot er blevet tabubelagt.

Du er ikke bare ham eller hende, der lider af hårtab – du er meget mere end det. Derfor er det vigtigt, at du ikke føler dig presset ud i at skulle gøre noget ved hårtabet.

Når det er sagt, så er der rigtig mange, der vælger hårtabsbehandlinger for at genvinde den tabte selvtillid. Det kan være en rigtig god løsning for dig, hvis du går og er ked af det over dit udseende og gerne vil øge dit selvværd.