Tip: Sådan investerer du i din drømmebolig

Skrevet af: Michael Qureshi

Investering i en ny bolig kan være en stor mundfuld for de fleste.

Det er først og fremmest mange penge, der skal op af lommen. Dernæst bevæger man sig ud i et område, som de færreste har kendskab indenfor.

Derfor kan det være tiltrængt med et par gode råd til, hvordan man bedst muligt investerer i en drømmebolig, hvor man både har egne behov og præferencer in mente, samtidig med at der tages højde for økonomien.

En bolig er (som hovedregel) en god langsitet investering

Kigger man først og fremmest på investeringen isoleret set, så er tommelfingerreglen, at en bolig er en god langsitet investering.

Især hvis alternativet er at leje. Har man derfor mulighed for at beholde boligen i mange år frem, så viser den historiske data, at det oftest er en god investering, selv når man også medregner inflationen.

Flere nye boligejere vælger at få hjælp af arkitekter til at tegne drømmeboligen, når ønsket er at blive boende mange år frem.

Her kan en tegnestue være yderst behjælpelig, hvor man assisteres af eksperter indenfor faget. Ved at gøre brug af en ankerkendt tegnestue, vil du kunne få dine tanker og drømme illustreret, hvorefter arkitekterne vil komme med gode råd til, hvordan indretningen og opbygningen kan se ud.

Skal boligen lejes ud i fremtiden?

Ejendomsinvestorer køber naturligvis boliger med henblik på at kunne leje disse ud. Har du i første omgang ikke i sinde at leje din drømmebolig ud, men åbner du op for, at det er en mulighed ude i fremtiden, da du måske har ønsker om at komme til udlandet at bo i en årrække, så kan det være en rigtigt god idé at undersøge, om du kan få din bolig ind under en eksisterende administrationsaftale.

Virksomheder såsom Realadmin.dk håndterer alskens slags opgaver indenfor administration af eksempelvis andelsboligforeninger, og du kan derfor med fordel undersøge, om der er lignende tilbud i nærheden af dig.

Udlejning af en bolig kan godt være en god forretning. Ofte skal man dog have flere boliger, for at det bliver gunstigt. Har man endvidere en drøm om at investere i lejligheder til udlejning, så bør man være opmærksom på den lovgivning, der er indenfor området.

Optag det bedste lån til formålet

Når der skal investeres i en drømmebolig, så er der ofte behov for at låne penge. Størstedelen af husets beløb vil kunne finansieres, men man skal ofte, som minimum, kunne komme med 5% af købesummen i udbetaling. Disse penge kan dog godt lånes, men det er vigtigt, at man overvejer sine muligheder ganske nøje.

Det kan være en god idé at tage et par møder med bankrådgivere i forskellige banker. På den måde får du forskellige tilbud, og du kan i sidste ende sammenligne disse.

Gennemtænk økonomien bag investeringen

Det er yderst vigtigt, at der er klarhed omkring økonomien bag investeringen. Man bør ikke begive sig ud i en større investering af en drømmebolig, hvis ikke man har det nødvendige rådighedsbeløb til dette.

Derfor kan det være en god idé at lægge et budget, inden man tager det endegyldige skridt mod et boligkøb.

Den perfekte symfoni: Kaffebar klar med uimodståelige is-sandwich

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Sommervejret er for alvor kommet til Aalborg ( … i hvert fald til og med i morgen), og du finder ikke to bedre venner end høj solskin og is.

Det skulle da lige være Behag Din Smags fuldstændige fantastiske bagværk i selskab med hjemmelavet is.

Igen i år har Aalborg bedste kaffebar nemlig tryllet i køkkenet og kreeret hele to fristende is-sandwich – naturligvis lavet helt fra bunden med økologiske råvarer.

Favoritten fra sidste år, Hindbærsnitte-is, kan vi heldigvis byde velkommen igen, men den har fået en særdeles sød og lækker ven.

I år har bageriet tryllet endnu engang og lavet en ny variant i form af en Brownie-is.

“Den smager som … en opgraderet mælkesnitte!”

Behag Din Smag har præsenteret isene som en nyhed i dag, sååååå … Vi stod selvfølgelig klar til at smage på herlighederne her til formiddag.

Hindbærsnitte-udgaven skuffer heller ikke i år.

Det iskolde lag af hindbæris er noget tykkere, end man kender fra den klassiske hindbærsnittes lag af syltetøj, men det er bestemt ikke en negativ ting.

Isen og de syndige mørdejsbunde er den perfekte kombination, og den lette syrlighed fra de friske bær, bringer balancen helt i top. En respektfuld opgradering af en af danskernes yndlingskager!

Men hvad så med den nye dreng i klassen?

Brownie-isen smager (surprise …) fuldstændig forrygende. Der er små stykke af brownie i vaniljeisen, og de to brownie-bunde har fået et ekstra skud kakao, og vi udbrød i kor: “Ej, den smager af mælkesnitte!”, og det er jo aldrig helt dårligt.

Læg dertil, at den uforklarlige mælkecreme fra mælksnitten er erstattet af den vildeste vaniljeis med browniestykker!

Intet besøg på Behag Din Smag uden byens bedste kaffe. Lene Hyldahl, indehaver og barista, anbefaler en Espresso Tonic som et friskt pust til de syndige is-bomber.

“Espresso Tonic er min personlige i sommervarmen, for den er helt vildt læskende,” forklarer Lene.

Behag Din Smag oplyser, at de fristende sommer-is koster 38 kr., og de vil kunne købes hele sommeren .. så længe lager haves!

Find din indre popstjerne frem: Nu kan du komme til X Factor casting i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: TV2
Foto: TV2

Drømmer du om at blive sanger? Eller kender du én, der har en helt fantastisk sangstemme, som hele Danmark burde høre?

Så er der nu mulighed for at få testet sangtalentet, når X Factor åbner op for pop-up castings rundt omkring i hele landet.

Det skriver TV2 i en pressemeddelelse.

Her i Aalborg foregår det traditionen tro i Folkekirkens Hus på Gammeltorv 4. Det bliver fredag den 12. juni kl. 14.00 – 20.00, at du kan komme til pop-up casting.

Udover muligheden for at komme videre i X Factor, kan du også møde finalisten og nordjyden Mathilde Cafeey, der kommer forbi og hilser på.

Sådan foregår en pop-up casting

Pop-up casting er en uformel casting, hvor du blot skal komme, som du er. Du skal ikke synge for dommertrioen fra TV, men bliver mødt af de flinke X Factor castere.

Og hvis du imponerer dem, har du chancen for at komme videre til auditions, hvor du skal synge foran dommerne.

Foto: Lasse Lagoni

“Man får derfor en stor forlomme i køen, hvis man stiller op d. 12. juni. Og så er det helt lowkey og ufarligt – og faktisk lidt hyggeligt at kigge forbi vores pop-up,” skriver X Factor.

Kommer du forbi en pop-up casting, undgår du en tur til Aarhus eller København til de officielle precastings i august, hvor køen er ufattelig lang.

Hvad: X Factor pop-up casting
Hvor: Folkekirkens Hus
Hvornår: Fredag den 12. juni kl. 10-14

Du kan finde mere info her.

Frisk vand i bassinerne: Vestre Fjordpark genåbner i denne uge

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Nu er der godt nyt til os, der er ved koge over i den nordjyske sommervarme.

I går kunne vi fortælle, at Rigspolitiet og sundhedsmyndigerne har givet de udendørs friluftsbade lov til at åbne efter længere tids nedlukning. Det kan du læse mere om her.

I dag skulle Magistraten i Aalborg Kommune så mødes, hvor åbningen af Vestre Fjordpark var et af hovedpunkterne på dagsordenen.

De har besluttet, at Vestre Fjordpark genåbner på fredag, den. 5. juni.

Det skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

Aalborg Kommune har lavet en række foranstaltninger for at kunne håndtere afstandskravet i forbindelse med Covid-19 i Vestre Fjordpark.

Det er kommunens vurdering, at det dermed vil være forsvarligt igen at lukke vand ind i Vestre Fjordparks bassiner.

Nedenstående foranstaltninger er blevet truffet:

 

  • Markeringer på opholdsarealerne der gør det muligt at overholde det nødvendige afstandskrav på 1 meter både på det grønne areal og trædækket.
  • Legepladsen og tårnet vil være afspærret og kan ikke benyttes.
  • Tarzanbanen afspærres og 1 meter vippen, 3 meter vippen samt udspringstårnet vil være lukket for at undgå, at der opstår lange køer og for at undgå kontaktflader, som mange personer rører ved.
  • Vandet udskiftes løbende via pumpen, så der hele tiden er frisk vand i bassinerne.

Aalborg Havnebad og Nibe Fjordbad åbner også fredag 5. juni. Også her vil der blive sørget for, at afstandskravene kan overholdes.

Lækre is hele sommeren

Udover udsigt til frisk vand i bassinet, kan vi også glæde os over, at Café Salt holder åbent ALLE dage resten året. Derfor kan en forfriskende dukkert kombineres med en lækker is; hvad med en Joe Exotic? Læs mere om det skøre tiltag her.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her