Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tip: Sådan investerer du i din drømmebolig

Af Michael Qureshi

Investering i en ny bolig kan være en stor mundfuld for de fleste.

Det er først og fremmest mange penge, der skal op af lommen. Dernæst bevæger man sig ud i et område, som de færreste har kendskab indenfor.

Derfor kan det være tiltrængt med et par gode råd til, hvordan man bedst muligt investerer i en drømmebolig, hvor man både har egne behov og præferencer in mente, samtidig med at der tages højde for økonomien.

En bolig er (som hovedregel) en god langsitet investering

Kigger man først og fremmest på investeringen isoleret set, så er tommelfingerreglen, at en bolig er en god langsitet investering.

Især hvis alternativet er at leje. Har man derfor mulighed for at beholde boligen i mange år frem, så viser den historiske data, at det oftest er en god investering, selv når man også medregner inflationen.

Flere nye boligejere vælger at få hjælp af arkitekter til at tegne drømmeboligen, når ønsket er at blive boende mange år frem.

Her kan en tegnestue være yderst behjælpelig, hvor man assisteres af eksperter indenfor faget. Ved at gøre brug af en ankerkendt tegnestue, vil du kunne få dine tanker og drømme illustreret, hvorefter arkitekterne vil komme med gode råd til, hvordan indretningen og opbygningen kan se ud.

Skal boligen lejes ud i fremtiden?

Ejendomsinvestorer køber naturligvis boliger med henblik på at kunne leje disse ud. Har du i første omgang ikke i sinde at leje din drømmebolig ud, men åbner du op for, at det er en mulighed ude i fremtiden, da du måske har ønsker om at komme til udlandet at bo i en årrække, så kan det være en rigtigt god idé at undersøge, om du kan få din bolig ind under en eksisterende administrationsaftale.

Virksomheder såsom Realadmin.dk håndterer alskens slags opgaver indenfor administration af eksempelvis andelsboligforeninger, og du kan derfor med fordel undersøge, om der er lignende tilbud i nærheden af dig.

Udlejning af en bolig kan godt være en god forretning. Ofte skal man dog have flere boliger, for at det bliver gunstigt. Har man endvidere en drøm om at investere i lejligheder til udlejning, så bør man være opmærksom på den lovgivning, der er indenfor området.

Optag det bedste lån til formålet

Når der skal investeres i en drømmebolig, så er der ofte behov for at låne penge. Størstedelen af husets beløb vil kunne finansieres, men man skal ofte, som minimum, kunne komme med 5% af købesummen i udbetaling. Disse penge kan dog godt lånes, men det er vigtigt, at man overvejer sine muligheder ganske nøje.

Det kan være en god idé at tage et par møder med bankrådgivere i forskellige banker. På den måde får du forskellige tilbud, og du kan i sidste ende sammenligne disse.

Gennemtænk økonomien bag investeringen

Det er yderst vigtigt, at der er klarhed omkring økonomien bag investeringen. Man bør ikke begive sig ud i en større investering af en drømmebolig, hvis ikke man har det nødvendige rådighedsbeløb til dette.

Derfor kan det være en god idé at lægge et budget, inden man tager det endegyldige skridt mod et boligkøb.

Del artikel