Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan holder du gejsten oppe til et sundt liv i vintermånederne

Af Annoncør

Dette indhold er sponsoreret.

Det er ved at blive vinter. Dagene bliver kortere, temperaturen falder, og du kender måske følelsen af at have mere lyst til at smide sig på sofaen end at løbe en tur. Når vintermånederne sniger sig ind på os, er det for mange mennesker svært at holde den gode form. Man orker ikke at tage ned i fitnesscenteret efter arbejde og bestiller take-away i stedet. Men det er stadig vigtigt for både krop og sjæl at leve sundt, selvom det er koldt udenfor. Så hvordan holder man sig bedst i form, når alle odds er i mod én? Det får du her tre gode råd til.

Få inspiration fra eksperter

Det kan blive lidt kedeligt at lave mavebøjninger og spise salat i en evighed, når man gerne vil være sund. Derfor er det vigtigt at søge ny viden og inspiration, så man ikke kører træt i rutinerne. Det kan du gøre hos eksperter eller hos venner og bekendte. Men husk, at selvom dine venner giver dig velmenende råd til sund mad og gode træningsrutiner, så er det vigtigt at supplere med viden fra eksperter. Vi er alle forskellige, og det er ikke sikkert, at det, der virkede for din veninde, virker for dig. Brug for eksempel sundhedsblogs som FitPilot, der er skrevet af eksperter, som guider dig igennem myter og fakta og giver dig tips og tricks til et sundere liv – året rundt.

Gå en tur mens det er lyst

Rigtig mange mennesker bliver påvirket af den dalende mængde sollys, jo tættere vi er på julemåneden. Derfor er det en god idé at gå en tur, mens solen er fremme og på den måde få sit daglige skud D-vitamin. Hvis man er hårdt ramt, kan man man supplere med D-vitamin i pilleform eller anskaffe sig en lysterapilampe. 

Lav en madplan

Det kan være nemt at falde i take-away fælden, når man kommer sent hjem fra arbejde, og det allerede har været mørkt i mange timer. Man orker simpelthen ikke først at finde ud af, hvad man skal spise, derefter gå ned og købe ind og så hjem og lave mad. Derfor kan det være en god idé at planlægge i forvejen. Sæt en time af om søndagen til at planlægge, hvad du skal spise i løbet af ugen og køb så ind til hele ugen. Så sparer du en masse tid i hverdagen og har på den måde mere overskud til at lave mad, når du kommer hjem. Det kan være en fordel at finde opskrifter på “comfort food” i de mørke måneder, så føles det næsten som at bestille take-away. Det er også en god idé at lave store portioner, som man kan fryse ned og tage op en dag, hvor du ikke gider at lave mad.

Del artikel

Andre læser også