Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan forholder du dig til en revnet bilrude.

Af Annoncør

Lad os optegne et realistisk scenarie. Du og dine nærmeste overvejer at finde en fed destination til weekenden omkring Aalborg? Der rigeligt at tage af.

Annoncør betalt indhold leveret af Bilglas.dk

Ikke nok med, at Aalborg by er et interessant sted at være, så byder omegnen også på flere veloplagte steder at tilbringe en lørdag eftermiddag. Her får i nemt timerne til at gå for både de største og de mindste i familien, og så er det så rart at udnytte sit eget nærområde. Men på køreturen hjem efter en utrolig dejlig dag i det nordjyske, så sker der noget uventet. I kører omkring 80 kilometer i timen på en hovedvej uden for byen. Vejen er ikke trafikeret, men den har nogle år på bagen. Ved et sving hører i pludselig en en skarp lyd, og noget rammer forruden. Det viser sig at være et stykke gammelt asfalt, der har forårsaget en revne i forruden. Revner som disse er utrolig træls at have med at gøre. Måske er det første gang, du oplever en skade på din rude, og du ved derfor ikke, hvordan du skal forholde dig til det. Umiddelbart anser du det måske som en lille og ubetydelig skade, men det kan ikke understreges nok, hvor vigtigt det er at få gjort noget ved den. Uanset om du har oplevet dette scenarie før eller forudser, at det kunne ske, så er det godt at vide, hvad der skal gøres. Her er nogle råd til, hvordan du forholder dig til en revnet bilrude.

Få ruden repareret

Udøver nogle praktiske ting, når selve ulykken indtræffer, så er det rimelig ligefrem, at revnen i din rude bør repareres. Dette kan gøres på egen hånd, men det anbefales klart at alliere sig med professionelle, når du har med bilruder at gøre. Hos Dansk Bilglas kan du få reparation af revnet bilrude og de leverer bilrude reparation og udskiftning i Danmark.

Dæk skaden til

Hvis du er ude i, at en revne i din bilrude pludselig indtræffer, så skal du så hurtig som muligt få dækket hullet til. Hold gerne ind til siden, og brug det, du har liggende i bilen til at starte med. En utildækket revne kan tiltrække fugt. Dette fugt kan måske ses som en grålig skygge på ruden efter reparationen, hvilket ikke er at foretrække.

Spild ikke tiden

En ubehandlet revne i en bilrude kan eskalere ud af kontrol. Ligesom så mange andre ting af glas, så vil du opleve, at revnen udvider sig som tiden går. Det kan til sidst føre til så stor en skade, at ruden ikke længere kan repareres og i stedet skal udskiftes. Dette er markant dyrere.