Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan finder du den bedste IT-outsourcing partner til din virksomhed

Af Annoncør

Dette indhold er sponsoreret

Der er mange grunde til at overveje IT-outsourcing. Måske har virksomheden behov for ekstra kapacitet, specialiseret viden eller ønsker at undgå dyre investeringer i udstyr og licenser. Uanset hvad motiverne er, så er det vigtigt at finde den rette outsourcing-partner. En god IT-outsourcing partner kan spare virksomheden for tid og penge. Her er nogle råd til hvordan man finder den bedste IT-outsourcing partner.

Hvad er vigtigt for virksomheden i et IT-outsourcingforhold?

IT-outsourcing er et forhold, hvor en virksomhed vælger at outsource dele eller hele sin IT-drift til en ekstern leverandør. Dette kan f.eks. være drift og vedligeholdelse af virksomhedens serverpark, netværk, it-infrastruktur eller lignende.

Når virksomheder vælger at outsource dele af deres IT-drift, er det vigtigt, at overvejer nøje, hvilke opgaver der skal outsources, og hvilke krav der stilles til den eksterne leverandør. Det har nemlig betydning for, hvilke krav man bør stille en eventuel outsourcing-partner, og dermed også, hvilken partner der i sidste ende er det bedste valg. Derudover er det også vigtigt, at virksomheden sikrer sig, at der er en god kommunikation mellem den interne IT-afdeling og den eksterne leverandør.

Sammenlign forskellige IT-outsourcingpartnere på baggrund af disse kriterier

Når du skal finde den rette IT-outsourcingpartner, er det vigtigt at have nogle kriterier, som man kan sammenligne dem på. Dette kan eksempelvis være pris, ydeevne og fleksibilitet.
Hvor meget vil outsourcing-partneren koste? Dette er selvfølgelig et afgørende kriterium for mange virksomheder. Man bør dog ikke blot gå efter den billigste løsning – sørg også for at undersøge, hvad man får for pengene.
Hvor god ydeevne kan man forvente fra outsourcing-partneren? Sørg for at undersøge deres tidligere arbejde og eventuelle referencer.
Er outsourcing-partneren fleksibel i forhold til virksomhedens behov? Kan de tilpasse sig virksomhedens størrelse og behov? Sørg for at spørge om dette under samtalen med dem.

Forhandl med forsigtighed og sikkerhed for virksomhedens interesser

Når man forhandler, er det vigtigt at have virksomhedens interesser in mente. Også når man forhandler med en potentiel IT-outsourcing partner. I disse tilfælde kan det være fristende at gå på kompromis i forhold til, hvad man egentlig havde planlagt, men det er ikke altid en god idé. Man skal huske på, at der er grænser for, hvor meget man kan spare uden at sætte virksomheden i fare. Derfor er det vigtigt at have en strategi for forhandlingerne, så man ved præcis hvor meget man kan give sig og stadig være sikker på, at man få det, man kom efter.