ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan får du nemt gulvvarme i dit hjem

Af Annoncør

Leder du efter den helt rette løsning til opvarmning af din bolig nær Aalborg? Så skal du måske tage et nærmere kig på gulvvarme der nemlig har ret mange fordele. Først og fremmest giver det dig mulighed for at spare lidt penge på varmeregningen, sammenlignet med andre alternative opvarmningsformer. 

Her er der især effektivitet at spore, hvis du vælger at installere elgulvvarme. Så skal du bygge nyt eller renovere din bolig og installere funktionelle, økonomiske og miljøvenlige løsninger, så er det bestemt værd at tage et kig på varmekabler du kan lægge i gulvet og altid have den temperatur du måtte ønske i rummet og hjemmet. 

Elgulvvarme er en af de mest effektive opvarmningsmuligheder 

Elgulvvarme er effektiv og økonomisk besparende. Uanset om du skal renovere eller bygge nyt, så er det derfor vejen frem, såfremt du ønsker en løsning der giver mening. Du kan installere gulvvarme i mere eller mindre alle gulvtyper og få alle de mange fordele der følger med. Sammenlignet med alternative løsninger, radiatorer og lignende, så vil du meget hurtigt spare ret mange penge på varmeregningen, samtidig med at du sikrer en konstant reguleret temperatur i dit hjem. 

Sådan fungerer elgulvvarme

Elgulvvarme fungerer ved, at der i kabler under gulvets overflade, løber små tråde med elektricitet, der opvarmer området. Det er både muligt at finde løsninger med elgulvsvarme i måtter til mindre renoveringer af eksisterende gulve, eller som indstøbning, præcis ligesom det kendes fra vandbaseret gulvvarme. 

Her kan du altså vælge om du skal bruge hhv. trådmåtter eller elkabler, til opvarmning af eksempelvis badeværelsesgulvet. Det er en let løsning at installere og giver en stor effekt så snart anlægget tændes. 

Der er regler for elgulvvarme 

Det er ikke alle der kan få lov til at installere elgulvvarme i deres hjem. Lovgivningen siger, at boliger der er forsynet med fjernvarme eller gas ikke må foretages installationer af elgulvvarme som den primære opvarmningskilde. Har du der imod et centralvarmeanlæg, så er der ingen forhindring for, at du kan installere elgulvvarme. 

Der er dog enkelte undtagelser der gør, at du til trods for fjernevarmeanlægget kan få lagt elektriske opvarmende tråde under gulvet. Hvis der i forvejen er installeret elvarmeinstallation, hvis der er tale om en tilbygning eller sommerhuse og fritidsboliger. Sørg derfor for at undersøge reglerne for din bolig, inden du vælger at starte installationen af elgulvvarme i hjemmet. 

Del artikel

Andre læser også