Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan får du en af de mest velopdragne hvalpe i Aalborg

Af Annoncør

Hvis du lige har fået en lille hvalp, er det vigtigt, at du fra starten opdrager den kærligt, men konsekvent. Det er vigtigt, at hvalpen lærer at opføre sig korrekt, så I kan have den i jeres hjem.

Det er helt klart en proces at opdrage en hvalp. Det kræver nemlig både, at hvalpen lærer at læse dig, og at du lærer at læse hvalpen. Derfor er hvalpetræning både en træning af hvalpen såvel som ejeren. I det følgende kan du læse mere om, hvad hvalpetræning er, og hvorfor du bør tilmelde dig et hold.

Det lærer du til hvalpetræning

Hvalpetræning handler både om træning af hvalpen og ejeren. Formålet er nemlig at skabe en gensidig forståelse, så du kan opdrage din hund korrekt. Derfor er den vigtigste læring på kurset også at kunne læse hundens sprog og signaler. Det er nemlig sådan, at du som ejer skaber kontakt og et fundament for læring.

Herefter lærer du mere basale kompetencer. Såsom at få din hvalp til at komme, når du kalder. Eller lære den at gå pænt, uden at den trækker i snoren.

Til træningen møder du også andre hunde og deres ejere. På den måde får du også socialiseret din hund, så den lærer at begå sig blandt andre hunde.

Hvornår kan jeg starte til hvalpetræning?

Når din hvalp er fyldt 9 uger, kan den begynde til hvalpetræning. Måske synes du, at det lyder tidligt, men det er faktisk et rigtigt godt tidspunkt at starte på. Når hvalpen er 9 uger, er den nemlig meget modtagelig over for både læring og indtryk. Derfor er det også nemmeste at påbegynde hvalpens træning her.

Til træningen vil din hvalps grænser altid blive respekteret. Derfor bliver den heller aldrig presset til noget, som den ikke er klar til. Det er nemlig vigtigt, at træningen altid er en fornøjelse for både hund og ejer.

En blanding af forskellige racer

Til hvalpetræning er alle racer også velkomne. Det er nemlig en stor fordel, hvis din hund lærer at begå sig blandt forskellige racer. På den måde bliver det meget nemmere at have hunden med ude, når den engang er fuldvoksen.

Derfor bør du helt klart også prioritere at finde et træningssted, der er åbne overfor flere forskellige racer. Det er en utrolig god læring for din lille hvalp.

Del artikel

Andre læser også