Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan får du din bil klar til feriens lange køreture

Af Annoncør

Sommerferien er for mange lig med lange køreture syd for grænsen eller rundt og opleve nogle forskellige steder i Danmark. Men der findes næsten ikke noget værre, end hvis bilen ikke er helt med på idéen undervejs. Derfor kan det være en rigtigt god ide at få bragt bilen i ordentlig stand, inden de lange gode ture skal tilbagelægges.

Faktisk er den bedste og mest sikre mulighed naturligvis at køre den til bilsyn i Aalborg eller forbi en mekaniker, der kan give dig vished om, at bilen er i stand til at klare turen uden problemer, så du kan koncentrere dig om at nyde ferien. Men der er også mange ting, du selv kan undersøge og gøre, inden du eventuelt får en professionel til at se på din bil.

Dem vil vi gerne give dig indblik i her og komme med tre hurtige tips til, hvad du bør være særligt opmærksom på ved bilens stand, når du skal ud og køre langt. Det kan forhåbentlig være med til at give dig ro i sindet, så du kan suge sommerferiens fornøjelser og fornyet energi til dig uden bekymringer.

Sørg for, at dine lygter er justeret korrekt

En af de mest essentielle ting, som du nemt selv kan tjekke, og som også er en af de ting, man typisk ser på først ved et professionelt bilsyn, er bilens lygter. Det er naturligvis let at se, hvis der er en lygte eller en lampe, der ikke fungerer. Husk at prøve dem alle; kørelys, fjernlys, positionslys, blinklys, bremselys, baglygter og havariblink. Undersøg også, om bilens kørelys har den korrekte hældning – det skal som minimum pege nedad med 1 centimeter per meter.

Undersøg om alle dæk er i en fornuftig stand

Gå en runde, hvor du undersøger alle fire dæk for synlige skader og slitage. Dækkene er ofte det, der er problemet på de længere ture – så sørg gerne for at få dem skiftet, inden du begiver dig ud på længere ture. I forbindelse med din gennemgang af dækkene bør du også tjekke dæktrykket på hvert enkelt dæk og sørger for, at det overholder anbefalingerne fra bilens fabrikat. Du kan ofte se, hvad det anbefalede dæktryk er, et eller andet sted i bilen. Mærket med den relevante information gemmer sig ofte i kanten af døren, i benzindækslet eller i handskerummet. Du kan dog også finde oplysningerne i bilens instruktionsbog.     

Skift olie på bilen inden ferien

Olien er smøremidlet, der er med til at holde din bils motor godt kørende og forhindre unødig slitage. Derfor er det vigtigt altid at have frisk olie på bilen. Er du i gang med din egen gennemgang af bilen, kan du lige tjekke olien engang og eventuelt få den skiftet, inden ferien, hvis den trænger. Det kan også være en rigtigt god ide at få skiftet oliefilteret, hvis det er længe siden, du sidst har fået det gjort.

Del artikel

Andre læser også