Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan bliver du forsvarsadvokat

Af Annoncør

Nogle drømmer om at blive prinsesse, nogle drømmer om at blive astronaut, nogle drømmer om at blive forsvarsadvokat – hvis det sidstnævnte er tilfældet for dig, og der gemmer sig en spirende advokat i dig, kan du med fordel fortsætte med at læse.

Annoncør betalt indhold leveret af Forsvareren.dk

Processen for at blive forsvarsadvokat er nemlig ikke helt ligetil, og det kan derfor for mange være yderst kærkomment med en lille hjælp til, hvilke mål der skal opnås. I det følgende vil der af denne grund være en oversigt over, hvilke trin der er på vejen mod at blive en fuldmægtig forsvarsadvokat.

 

Tag en dansk juridisk kandidateksamen

Det første skridt på vejen mod at blive en forsvarsadvokat er, at du skal tage dig en dansk juridisk kandidateksamen. Med andre ord skal der i første omgang gennemføres en bacheloruddannelse i jura på et af de danske universiteter, der tilbyder dette. Herefter skal du, enten umiddelbart efter bacheloren eller efter et sabbatår, gennemføre en overbygning som ca. varer to år. Efter endt uddannelse har du nu en kandidat i jura og kan kalde dig selv cand.jur – og dermed er første trin på vejen mod det endelige mål gennemført.

 

Find en læreplads og arbejd tre år med jura

Når du har gennemført din kandidat i jura, er du nu klar til at give dig i kast med fase to; nemlig at finde dig en læreplads hos en virksomhed, der beskæftiger sig med praktisk juridisk virksomhed. Det er nemlig et krav, at du, inden du går videre til næste skridt og tager den afsluttende eksamen, får dig tre års erfaringer fra felten med arbejdet i en juridisk praksis. Som udgangspunkt er det gyldigt enten at få sin erfaring hos en advokat, som arbejder med og driver en advokatvirksomhed eller i en stilling som har relation til domstolene – der findes dog også andre alternativer til disse.

 

Gennemfør og bestå den afsluttende eksamen

Når du er nået så langt, har du kæmpet dig næsten hele vejen til titlen som en forsvarsadvokat – det eneste du mangler, er blot at tage og bestå den afsluttende eksamen indenfor felten. Denne eksamen anses af mange som værende udfordrende i en rimelig grad, men det er også det absolut sidst, som står mellem dig og din kommende titel. Gør derfor dig selv en tjeneste og forbered dig grundigt til denne eksamen, så du får de bedst mulige chancer for at bestå den og komme ud i felten hos eksempelvis Forsvareren.dk.

Gør dig disse overvejelser forinden

Det gælder med denne karrierevej som med så mange andre, at det er en yderst god idé at gøre dig nogle grundige overvejelser omkring, hvorvidt både uddannelsen og det efterfølgende arbejde umiddelbart virker som det rette for dig. Naturligvis kan man aldrig vide sig sikker på dette inden, man kaster sig ud i det, men hav in mente at det er et krævende erhverv både fysisk og mentalt – lige såvel som mange andre erhverv er krævende på hver sin måde. Hvis du er nået frem til den konklusion, at stillingen som forsvarsadvokat virker som det helt rette for dig, er der kun tilbage at ønske dig held og lykke og god vind med rejsen!