Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan bliver du blandt de stærkeste i Aalborg

Af Annoncør

Har du ramt et plateau i din træning? Eller vil du bare gerne give dig selv de bedste betingelser for en kraftfuld træning? Så kan du med fordel indtage kreatin.

Hvis du dyrker en såkaldt anaerob træning, kan du nemlig opnå bedre resultater, hvis du supplerer din kost med kreatin. Det skyldes, at kreatin er et kosttilskud, der øger din evne til at arbejde hårdt. Derfor egner kosttilskuddet sig også godt til dig, der gerne vil tage din træning til det næste niveau. Læs med videre, hvis du gerne vil vide mere om, hvordan kreatin kan hjælpe dig.

Om kreatins virkning

Hvis du dyrker anaerob træning, vil din krop trække på energisystem, der kaldes for ATP-CP-energisystem. Det er derfor, at du kan få gavn af at indtage kreatin. ATP er nemlig en kemisk-organisk forbindelse, som indeholder tre fosfatgrupper. Der er bindinger imellem disse grupper med fosfat, som er meget energitætte.

Der frigives en større mængde energi i din krop, når en eller flere fosfatgrupper fraspaltes forbindelsen. Det er denne energi, som din krop anvender, når den skaber kontraktioner i musklerne. Når kroppen fraspalter en fosfatgruppe, får den dog brug for en ny. Ellers bliver dens energiniveau nedsat. Det er her kreatin, kommer ind i billedet.

Ved indtagelse af kreatin, vil det blive lagret som kreatinfosfat. Når et ATP-molekyle så fraspalter en fosfatgruppe, vil kreatinfosfat koble sig på i stedet. På den måde kan kreatinfosfat altså hjælpe med at genoplade ATP-molekylet. Det er sådan, at kreatin giver din krop bedre betingelser for at præstere.

Effekten af kreatin

Effekten af kreatin er derfor, at du kan træne lidt mere, forudsat at du dyrker anaerob træning. Helt konkret vil kreatin kunne hjælpe dig med at tage ca. 1-2 gentagelser ekstra, hvis du kører et såkaldt all-out sæt.

Hvis du allerede er entusiastisk omkring træning, så ved du også hvilken disciplin det kræver. Ikke bare at komme afsted, men også at få de sidste, dødhårde gentagelser i dine sæt med. Det er nemlig dem, hvor du presser dig selv til yderste. Derfor er det også dem, der er nødvendige, når du gerne vil have de bedst mulige resultater.  

Kreatin i fødevarer

Måske foretrækker du at få dine næringsstoffer gennem fødevarer. I så fald vil du måske helst spise din kreatin, men det kan desværre ikke lade sig gøre.

I fødevarer er koncentrationen af kreatin så lav, at det praktisk talt er umuligt for dig at få nok. I hvert fald hvis du gerne vil have en ordentlig effekt fra kreatinen.

Del artikel

Andre læser også