Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan bliver dit hjem mere energivenligt

Af Redaktionen

Fem måder hvorpå du kan gøre dit hjem mere energivenligt 

Dette indhold er sponsoreret 

Alle vil gerne spare penge – og tænk engang hvis du kunne reducere din varmeregning gevaldigt og dermed have et mere energivenligt hjem. Måske du oveni kan reducere elregningen? Alt dette kan du blandt andet ved at kigge på dine hårde hvidevarer eller på en ny Varmepumpe. Læs bare med her. 

En udskiftning af vinduer

Faktisk siges det, at du kan spare op til 30 procent på din varmeregning, hvis du skifter dine gamle vinduer ud med nogle nye. Årsagen er, at mange gamle vinduer er dårligt isolerede. Det er også et faktum, at vores ting bare bliver mere og mere slidt med alderen. Sætter du det sammen med dårlig vedligeholdelse, så betyder det, at du har nogle rigtig dårlige vinduer – og det går ud over din varmeregning. Det kan til gengæld være en meget stor investering for mange, at udskifte alle vinduer i huset. Dog kan du hurtigt regne lidt på effekten, da nye vinduer kan betyde en besparelse på 30 procent af din varmeregning. Ønsker du nye vinduer, så overvej et vindue med tre lags ruder. Det giver dig den største energibesparelse. 

En nye varmekilde 

Et andet tip er at kigge på din kilde til varmen i hjemmet. Hvordan bliver dit hjem varmet op? Hvordan bliver dit brugsvand varmet op? Du kan finde en stor besparelse på dit energiforbrug ved at overveje en varmepumpe. Dette gælder især, hvis du lige nu har et olie- eller gasfyr. Varmepumper drives på el, men faktisk laver den op til fem gange så meget varme som den el, den bruger. Du kan vælge mellem en luft til luft-varmepumpe, en luft til vand-varmepumpe eller jordvarme. Luft til luft-varmepumpen er ofte den billigste løsning, hvor der luften udenfor bliver brugt til at skabe varme i luften indenfor. En luft til vand-varmepumpe bruger luften udenfor til at varme vand op som kan findes i dine radiatorer, din gulvvarme eller i dit brugsvand. Det samme gør jordvarmeanlægget, dog kommer varmen herfra ikke fra luften men fra jorden, som er mest effektivt. 

Efterisolering 

Har du et hus der er oppe i alderen, bør du også kigge på dets isolering. Det kan i denne sammenhæng betale sig, hvis du går husets konstruktioner efter, og finder ud af, om der er noget isolering som mangler, eller du har stedet hvor isoleringen ikke længere har en særligt god effekt. En god isolering gør, at du har lettere ved at holde på varmen, og derfor ikke behøver at skrue for højt op for den. 

En udskiftning af tag

Et andet godt tip er at overveje at få udskiftet taget – især hvis det er ved at blive gammelt. I dag er nye tag nemlig meget mere energivenlige. Du kan eksempelvis få tag som genererer varmeenergi fra solens stråler, eller som har et varmtvandssystem indbygget. Du kan også i stedet overveje at efterisolere taget eller loftrummet og dermed også reducere din varmeregning. 

Tag et kig på dine hårde hvidevarer 

I dag bliver de fleste hårde hvidevarer lavet så energibesparende som muligt. Kigger du eksempelvis efter produkter med energimærket A+++ kan du spare flere tusinde kroner årligt. Det gælder alt fra køleskab til fryser, vaskemaskine, TV, ovn og meget mere.

Del artikel

Andre læser også