Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nu lukkes vej i midtbyen: Sådan bliver det nye område omkring Budolfi Kirke

Af Michael Qureshi
Illustration fra Aalborg Kommune
Illustration fra Aalborg Kommune

Det er allerede blevet varslet, og fra næste uge bliver det en realitet.

I næste uge nedlægges Algade permanent for biltrafik i retning fra Boulevarden op mod Vesterbro. Det betyder også, at det nuværende lyskryds ved Algade/Vesterbro bliver fjernet.

Algade vil således fredeliggøres i høj grad i forhold til i dag, og på Vesterbro sikres et bedre forløb af trafikken.

Det skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse torsdag morgen.

Lyskryds på Vesterbro ændres

Den nuværende biltrafik i Algade bliver flyttet til Vingårdsgade, hvor lyskrydset ved Vesterbro ændres, så biltrafikken kan køre både til og fra Vesterbro.

Trafikken til Adelgade opretholdes fra Vingårdsgade via Jernbanegade og Algade, som åbnes igen for biltrafik fra maj til september 2019, når de enkelte etaper færdiggøres.

Der sikres adgang for de gående i området, så der altid er adgang til erhverv og beboelse. Der henvises dog til fodgængerfelterne ved Vingårdsgade og Bispensgade.

Gennemkørende cykeltrafik henvises til Vingårdsgade.

Jernbanegade mellem Vingårdsgade og Algade dobbeltrettes, således at Jernbanegade kan betjene såvel Algade vest for Jernbanegade og Adelgade.

Det hele er et led i forbindelse med ombygningen af hele området omkring Budolfi Kirke. Som man kan se på billedet herunder, så skal det blive et lækkert område med grønt areal og ikke mindst gågade.

Nu lukkes vej i midtbyen: Sådan bliver det nye område omkring Budolfi Kirke
Illustration: Aalborg Kommune

Ombygges til attraktive områder

Budolfi-området ombygges fra vej og parkeringspladser til attraktive områder, der i højere grad henvender til sig gående samt til ophold og leg. Samtidig tydeliggøres og fredes Domkirkepladsen ved Budolfi Kirke.

Områderne får samme karakter som Aalborgs gågader med belægning i granit og asfalt i samme niveau og uden kantsten.

Den spændende historie fra Aalborgs middelalder fortælles igennem de forskellige belægningstyper, der understreger den oprindelige karréstruktur i Algade med smalle gader, Rakkerens Hule og byvolde i Algade ved Aalborgs Historiske Museum.

Pladsen øst for Budolfi Kirke omdannes til et attraktivt byrum med grønne områder og legeplads, som indbyder til ophold og leg.

Renoveringen sker i sammenhæng med nedlægningen af det gamle parkeringsanlæg samt omdannelsen af Budolfi Plads til et attraktivt offentligt byrum med detailbutik, erhverv, boliger og underjordisk parkeringsanlæg.

Som et led i renoveringen fornyes også forsyningsledningerne i området.

Området får navnet Lommeparken – og det kan du læse mere om her