Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan afholder du en god mindesammenkomst

Af Annoncør

Når en begravelse finder sted, er der mange tunge følelser og også ord, der har brug for at skulle ud. Det er vigtigt, at begravelsen kan rumme alle disse smertelige men sunde fornemmelser i kroppen. Men efter begravelsen kan det også være et stort behov for flere af de pårørende, at stemningen atter kan blive lettere. Derfor er gravøl, også kaldet mindesammenkomst, en vigtig del af begravelsen.

Hvad sker der til begravelsen?

Inden begravelsen vil en bedemand kunne hjælpe jer med alt det formelle, så I har styr på begravelsesforløbet og bisættelsen på dagen. I kan finde en Bedemand Aalborg, hvis I endnu ikke har fundet den rette bedemand. I kan komme med ønsker til indslag i kirken, hvilke sange der skal synges, og har nogen af de pårørende ønsker om at sige et par ord, kan I også aftale, hvornår de skal have lov til det.

Selve mindesammenkomsten

Efter bisættelsen bliver det nu tid til, at de pårørende kan samles til gravøl eller til en mindesammenkomst. Her er der oftest noget at drikke og spise – deraf navnet gravøl. Her kan I få mulighed for at mindes den afdøde, dele anekdoter og mindes sjove øjeblikke, I har delt med den afdøde. I kan også benytte lejligheden til at spille en sang, der passer bedre til et forum som dette, som afdøde holdt meget af, eller som I synes er en sang, der beskriver afdøde godt.

Det er okay, at maden til en mindesammenkomst ikke er noget, der har taget tid fra jer at lave. Det kan fx være, at I har bestilt noget smørrebrød. Det er sjældent, at man i denne situation har overskud til det helt store gilde. I kan i stedet have bagt nogle kager eller småkager, så der også er lidt lækkert at sunde sig på.

Del artikel

Andre læser også