Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Om lidt går det løs: Så vild bliver DM-ugen i Aalborg i år

Af Aske Bisgaard Pedersen
Arkivfoto
Arkivfoto

Det var en kæmpe fest, og hele Nordjylland var inviteret, da DM-ugen indtog Aalborg sidste år.

Der var idræt i massevis på menuen til glæde for de tusindvis af tilskuere – og selvfølgelig for de mere end 200 nye danmarksmestre, der blev fundet i de mange forskellige sportsgrene.

Om få dage går det atter løs med Aalborg som værtsby, og denne gang bliver det endnu større og federe.

Flere nye tiltag i år

I år er der endnu flere sportsgrene på menuen, når atleter i alle afskygninger skal kæmpe om DM-guld rundt omkring i Aalborg fra d. 21. juni til 25. juni.

Og i år bliver det endnu vildere, som Robinson-værten, Jakob Kjeldbjerg, ville sige.

“I år har vi 11 nye idrætter med, og over halvdelen af DIF’s forbund deltager i DM-ugen, når vi igen skal finde mere end 200 nye danmarksmestre i mere end 35 sportsgrene.

Det er fantastisk og giver stor alsidighed af typer af idræt, man kan se – både det, man ser i hverdagen, men også det, man ikke ser så ofte.”

Der er ikke blot nye sportsgrene på programmet i år, der er også skruet op for tilskueroplevelsen:

“I år starter vi med en stor ceremoni aftenen den 21. juni på AaB’s stadion i forbindelse med kvindernes pokalfinale, som i år er en del af DM-ugen.

Det er gratis at deltage, og der vil også være to musiknavne, som vi offentliggør om nogle dage,” fortæller Mads Bang Aaen, projektleder i Danmarks Idrætsforbund og fortsætter:

“Sammen med Spar Nord Fonden laver vi som noget nyt et ‘kom og prøv’-område ovre i Utzon-parken med en masse folkelige aktiviteter, der skal give endnu en mulighed for at få folk til at være der i længere tid.

Der vil bl.a. være fodbold, morgen-yoga, dans og andre sportslige ting og underholdning,” fortæller Mads Bang Aaen.

Om lidt går det løs: Så vild bliver DM-ugen i Aalborg i år
Fortuna Hjørring. Foto: Fodboldbilleder.dk

Sidste år kunne man gøre sig en masse erfaringer. Dem har man taget med i årets planlægning:

“Sidste år også havde vi også for få madområder, så i år vil der være tre gange så mange, så man kan blive i området og få de her oplevelser,” fortæller Mads Bang Aaen.

Det skal du opleve på havnefronten

Der er rigeligt med sport selv for de allerstørste sportsentusiaster. Derfor er det måske rart allerede nu at få et overblik over, hvad man skal prioritere at få set hvor og hvornår.

Derfor har vi lavet et lille udpluk af de ting, du ikke må gå glip af på havnefront, der bliver eventets centre court.

Her vil der både være gengangere fra sidste år, men også flere nye, spændende sportsgrene.

“En af de nye ting i år er stangspring, hvor madrasserne til stangspring lægges oven på længdespringernes sandkasse.

Derudover er der bueskydning, der bliver virkelig flot og spektakulært med Limfjorden i baggrunden, og på Honnørkajen vil der i år være beach volley,” forklarer Mads Bang Aaen.

Når banen til beach volley skal anlægges, bliver der kørt intet mindre end 140 tons sand ind.

Om lidt går det løs: Så vild bliver DM-ugen i Aalborg i år
Længdespring. Foto: Lars Møller

Andre spektakulære DM-discipliner er lerdueskydning ud over Limfjorden (naturligvis med godkendte materialer til brug i naturen), padel, SUP, funktionel fitness og en hel masse andet.

En af sidste års vildeste og mest seværdige events vender også retur, når frygtløse udspringere om fredagen og lørdagen dyster om DM-guld i high diving og springer ud hele fra Limfjordsbroen hele 20 meter over vandet.

Vilde aktiviteter andre steder i Aalborg

Det er ikke alle sportsgrene, der kan klemmes ind på ‘Centre Court’ på havnefronten. Derfor er der naturligvis også vordende danmarksmestre i andre sportsgrene, der udfolder sig andre steder rundt omkring i Aalborg.

Dem skal du da heller ikke snydes for, så vi har samlet nogle bud på, hvad du ellers kan farte rundt og se.

Vi har været lidt omkring åbningsceremonien på Aalborg Portland Park, men alligevel vil vi slå endnu et slag for, at det er værd at tage til.

Ud over flere musiknavne og kvindernes pokalfinale i fodbold vil Kulturministeriets idrætspris også blive uddelt. Og så er det ganske gratis at troppe op.

Danmarks bedste cykelryttere skal også findes både inden for linjeløb og enkeltstart, hvor Mikkel Bjerg må formodes at være favorit hos herrerne efter en flot etapesejr i Critérium du Dauphiné.

Så det er ellers bare med at finde et godt heppested på ruten – men ét sted er bedre end de andre, da der i år er lavet tiltag for at gøre cykelløbet ekstra tilskuervenligt:

“I år om søndagen på toppen af Skovbakkevej laver vi en fanzone for at forsøge at skabe lidt af den stemning, man kender fra Tour de France. Vi sætter storskærme også op, så man kan følge med i løbet hele dagen.

Det er dér, rytterne kan slå det afgørende hul – dér man som tilskuer virkelig bør stå, hvis man vil se nogle highlights fra ruten,” fortæller Mads Bang Aaen.

Om lidt går det løs: Så vild bliver DM-ugen i Aalborg i år
Foto: DIF

Ude ved Skovdalen Atletikstadion skal Danmarks hurtigste mænd og damer findes i en række løbediscipliner.

Og ved Skansen i Nørresundby vil de helt store danske navne svømme om kap, hvor EM-sølvvinder Helena Rosendahl Bach fra Aalborg blandt andet hopper i bassinet.

Er du til et adrenalinsus, er det med at drøne til Aalborg Flyvestation, hvor der er rallysprint og fart over feltet på menuen.

Hvis du vil til åbningsceremonien på Aalborg Portland Park eller se hele programmet og tidspunkter for DM-ugen, så kan du hente appen til Apple eller Android.

Del artikel

Andre læser også