Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Våd påske: Så mange blev taget for spritkørsel

Af Stine Kjølby Christensen
Foto: Rigspolitiet
Foto: Rigspolitiet

Påsken er traditionelt en tid, hvor mange danskere samles med venner og familie og nyder en god middag sammen.

Desværre er påsken også en tid, hvor antallet af spritbilister på vejene typisk stiger, og det er netop denne problematik, som Nordjyllands Politi forsøgte at bekæmpe med deres kampagne op til påsken.

Men trods politiets indsats og fokus på spiritus- og narkokørsel, så var der stadig alt for mange, der faldt i spritfælden. Det skriver TV2 Nord.

Nordjyllands Politi har således rapporteret om i alt 18 sager om spritkørsel og fire sager om narkokørsel i påskedagene. Selvom antallet af sager er på niveau med sidste års påske, er politiet stadig bekymret over situationen.

Kan straffes hårdt

I Danmark er strafferammen for spritkørsel afhængig af promillen i blodet og omstændighederne omkring forbrydelsen.

Generelt set vil en person, der begår spritkørsel med en promille på over 0,5, blive straffet med en bøde og frakendelse af kørekortet i mindst tre år.

Hvis promillen overstiger 2,0, kan personen idømmes fængsel i op til to år. Hvis spritkørslen medfører en ulykke med personskade eller dødsfald, kan straffen blive betydeligt skærpet.

Det er vigtigt at bemærke, at strafferammen kan variere afhængigt af den konkrete sag og omstændighederne omkring forbrydelsen.

Del artikel

Andre læser også