Så går det løs: Morgendagens stjerner skal findes til Band Battle

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Den 27. udgave af Skråens talentkonkurrence Band Battle, er nu klar til at finde morgendagens nordjyske musikalske stjerner.
Masser af bands og songwritere har meldt sig til årets Band Battle 2019, og efter gennemlytning af dommerpanelet og indledende runder, har man nu udvalgt de allerbedste, der skal deltage i semifinalerne.
Semifinalerne løber fra lørdag d. 30. marts og frem til 24 april, før den store finale finder sted 11.maj på Skråen.
“Publikum kan godt glæde sig, og genrerne spænder vidt og bredt. Man kan se frem til at opleve en masse engagerede musikere, som ikke gør det her for at tjene penge. De gør det, fordi det er deres hjerteblod, og fordi det er noget, som de virkelig brænder for,” fortæller Malene Nielsen fra Skråen til MigogAalborg.

Oplev morgendagens stjerner – og send din favorit videre

Band Battle er en demokratisk sangkonkurrence, hvor publikum og dommergruppen sender hver deres favorit videre til den store finale.

Derfor har man som publikum stor medbestemmelse, når de rette talenter skal udvælges.

“Hvert band/songwriter får cirka 15 minutter på scenen, og selvom det er en amatørkonkurrence, er kvaliteten altid høj. Alle bands har øvet og øvet, fordi det er deres chance på en stor scene med et professionelt setup,” forklarer Malene og fortsætter:

“Band Battle er et sted, hvor vi kan pleje det vækstlag, der er inden for Aalborgs rytmiske musik. Vi vil gerne skabe det bedste forhold for morgendagens stjerner, og bands og songwriters til Band Battle får de samme forhold, som professionelle musikere oplever på Skråen.”

Sidste års vinder af band-kategorien

Entré for en flad 50’er

Udover muligheden for at se de helt nye stjerner på musikscenen i Aalborg, kan man også se frem til mere etablerede musikere.

Tidligere vindere og deltagere kommer nemlig og optræder til semifinalerne, og til den store finale kommer sidste års vinder, MØRK, og underholder publikum, mens dommerne voterer.

“Sidste års vinder af Songwriter-kategorien, Angående Mig, er kommet med i DR’s Karrierekanonen, så artisterne fra Band Battle er fantastiske repræsentanter for det musikalske talent i Nordjylland,” siger Malene.

Ud over kontante pengepræmier og tarifbetalte spillejobs på bl.a. Skråen, ved Fredags Fest og ved Skovrock, er der i år også mulighed for at vinde band-coach præmier fra både Dansk Musiker Forbund og fra Den Rytmiske, og videoindspilninger i Kælderlarm-studiet.

Skråen, Skovrock, Fredags Fest og landsdelens andre spillesteder og festivaler har tradition for at booke flere af de bedste Band Battle bands og singer/songwriters til kommende koncerter.

Billetter til Band Battle skal altid købes i døren, og koster 50 kr. Du kan læse mere om Band Battle her.

Sådan er programmet for Band Battle 2019:

30. Marts: 1. Semifinale for bands

 1. Én mand stærk
 2. Ashton Malum
 3. Venus Future
 4. Ivory Park

Imens publikum stemmer og dommerne vælger deres favorit er der koncert med Sigurvin Sigurdsson

3. April : 1. Semifinale for songwriters

 1. Christian Mohr Levisen
 2. SIRO
 3. Distactions
 4. Lasse Børgesen
 5. Magnus

Imens publikum stemmer og dommerne vælger deres favorit er der koncert med R. Noor

5. april: 2. semifinale for bands

 1. Dot in the Universe og band
 2. Deep Sea /\ Low Tide
 3. MÖWE

Imens publikum stemmer og dommerne vælger deres favorit er der koncert med What a Month

19. april: 3. semifinale for bands

 1. Ocean Ways
 2. Tony Bin
 3. Philip Grandjean
 4. Franciska

Imens publikum stemmer og dommerne vælger deres favorit er der koncert med Long Line Down

24. april: 2. semifinale for songwriters

 1. Pipeline
 2. SILI
 3. Christine Bruun
 4. Klang
 5. Rune Søltoft

Imens publikum stemmer og dommerne vælger deres favorit er der koncert med Angående mig

11. maj: Band Battle finale for bands og songwriters

 

Kendt fra Vikings: Mød verdensstjernen Alex Høgh i Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

De fleste kender ham i rollen som Ivar the Boneless, der er blandt hovedpersonerne i HBO’s seerfavorit Vikings.

Det var tilbage i 2016, at Alex Høgh Andersen kunne skrive rollen som den magtssyge og ondskabsfulde Ivar, søn af Ragnar Lothbrok, på sit CV – og siden er hans popularitet eksploderet.

I dag har Alex intet mindre end 1,3 mio. følgere på sin Instagram-profil, hvor hans følgere kan like alt fra selfies (… of course) til bagom Vikings til hans job som Canon Nordic Photographer – og ikke mindst hans titel som frivillig ambassadør for Ungdommens Røde Kors.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Jeg havde et sublimt møde med @ungdommensroedekors igår og jeg er så drøn begejstret for alle de fede projekter vi kommer til at lave i 2019. Jeg er utroligt beæret over at være en del af en så fantastisk (og vigtig) organisation, drevet af de sejeste og mest hårdtarbejdende ildsjæle. HUSK: Du kan også blive en del af teamet! Læs mere om at blive frivillig på URK.dk ➕ —————————— Had an amazing meeting with @ungdommensroedekors Yesterday. So stoked about all the great stuff we’re gonna do in 2019. I’m incredible humbled and proud to be a part of this phenomenal organisation run by even greater enthusiasts. Remember to check out all their projects and how to become an volunteer on the Red Cross Youth websites in your respective countries. ➕

Et opslag delt af Alex Høgh Andersen (@alexhoeghandersen) den

Fokus på frivillighed

Sidstnævnte har allerede taget ham igennem flere projekter for at støtte og hjælpe børn mod et bedre liv. Næste projekt i rækken er et såkaldt Talk i Folkekirkens Hus – i Aalborg – d. 26. april fra 17.30-19.

Her vil den travle viking kigge forbi Nordens Paris og snakke om alt fra karriere til dét at være frivillig i organisationen.

Det er heller ikke første gang, at verdensstjernen kigger forbi Nordjylland. I 2013 var han en del af castet til julekalenderen, Tvillingerne og Julemanden, der foregik i og omkring Aalborg. 

Brænder du inde med et spørgsmål, som du bare må stille Alex, eller er du blot interesseret i at høre om, hvordan det er at være verdensstjerne, som er det bare om at møde op.

Umiddelbart en ret unik mulighed for at komme tæt på én af verdens hotteste (navne…) i øjeblikket.

”I Ungdommens Røde Kors Aalborg har vi fokus på at bidrage til et godt fællesskab for børn og unge, som ønsker ekstra støtte i deres hverdag.

Vi har inviteret Alex Høgh Andersen, vores ambassadør, til en snak om frivillighed, selvstændighed, drømme og karriere, som vi håber, vil inspirere flere unge i lokalområdet, så vi kan tilbyde endnu flere aktiviteter til børnene,” fortæller event-ansvarlig i Ungdommens Røde Kors Aalborg, Kristine Holm.

Gratis for alle

Alex vil blandt andet komme ind på, hvordan man kan bruge de sociale medier til et bedre formål end blot at promovere sig selv og det glansbillede, vi ofte støder på.

Og det er ellers ikke umiddelbart en nødvendighed for hr. Høgh, hvis ansigt i snit kan høste omkring 300.000 likes – men det vidner vel bare om, at den 24-årige skuespiller er meget mere end “bare” et pretty face.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Shot by @mortenordstrom ✌🏼Check his page out. It’s a beautiful digital love letter to Copenhagen.

Et opslag delt af Alex Høgh Andersen (@alexhoeghandersen) den

Talken med Alex Høgh Andersen er for alle, som er interesseret, hvad end man er frivillig, overvejer at blive det, eller blot er stor fan af den autentiske Viking.

Arrangementet er gratis.

Hvad: Talk med Alex Høgh
Hvor: Folkekirkens Hus
Hvornår: 26. april, 17.30-19

Læs mere her.

Lyden er helt exceptionel: Oplev den nye Avengers i Level 7

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

På onsdag, den 24. april, er der verdenspremiere på den længe ventede superheltefilm, Avengers: Endgame.

Filmen er den fjerde i rækken af de populære Avengers-film og sidste kapitel i serien med de oprindelige superhelte som Iron Man, Hulk, Thor, Black Widow, Hawkeye og Captain America.

Da billetterne blev sat til salg, slog filmen rekorden for flest solgte billetter på en enkelt dag ved et forsalg i Danmark med hele 47.000 solgte billetter, og kino.dk’s servere var pressede til det yderste det meste af dagen.

Filmen kan selvfølgelig også ses her i Aalborg – i enten Kennedy Arkaden eller i City Syd.

Den ultimative lydoplevelse

Men når det nu er sidste gang, at man kan komme i selskab med de populære superhelte, kan man da lige så godt gå all in på biografoplevelsen?

Det har du hvert fald muligheden for mandag den 29. april, når Nordisk Film Biografer City Syd viser Avengers: Endgame i Level 7.

En normal biograffilm bliver vist i lydniveau 5, men i Level 7 bliver alle sanser kørt op i højeste gear.

Her på MigogAalborg har vi før skrevet om Level 7, og vi tør godt love, at der venter en helt speciel oplevelse.

Man kan på egen krop mærke hvad biografens 4-vejs højtalere kan, når man kombinerer den ultimative lydoplevelse med det bedste billedudstyr.

Tidligere på året var MigogAalborg med til at arrangere en Level 7-visning af The Dark Knight, og tilbagemeldingerne fra de fremmødte var ovenud positiv.

Noget tyder da også på, at aalborgenserne har taget Level 7 til sig.

I skrivende stund er der kun 66 billetter ud af 201 ledige i den største sal i City Syd, så du skal nok være hurtig, hvis du vil opleve Avengers: Endgame med den vildeste lyd.

Hvad: Level 7-visning af Avengers: Endgame
Hvor: Nordisk Film Biografer City Syd
Hvornår: Mandag den 29. april kl. 19.30

Du finder billetinfo lige her.

Michelin-guiden anbefaler: Her er de 23 nordjyske attraktioner du skal besøge

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Selvom de fleste nok forbinder Michelin-guiden med gastronomi og uddelingen af de famøse stjerner, laver Michelin også den grønne Michelin Guide, som er en rejseguide, der anbefaler attraktioner i hele verden.

Rejseguiden fra 2019 er netop blevet offentliggjort, og her er Nordjylland og Aalborg flot repræsenteret.

Fire attraktioner skiller sig ud

Ligesom med spiseguiden, er det også allerfinest at få tildelt stjerner, og ud af de i alt 23 rejsemål, er det kun fire attraktioner, der får æren af hele to stjerner.

Det drejer sig om Voergaard Slot, Skagen Museum, Kunsten i Aalborg og Lindholm Høje i Nørresundby.

Voergaard Slot

Om Kunsten i Aalborg siger Michelin blandt andet, at det uden tvivl er et af de bedste kunstmuseer i Denmark, og de fremhæver blandt andet kunst fra COBRA-gruppen.

Råbjerg Mile, Michael og Anna Anchers hus, Sæby Kirke, og Fyrkat i Hobro har fået tildelt 1 stjerne i guiden.

Masser af hæder til Aalborg

Men udover stjernestøvet over mange dele af Nordjylland har Michelin, ligesom os, en stor kærlighed til Aalborg.

13 ud af de 23 attraktioner i Nordjylland er nemlig unikke steder her i Aalborg, og udover Kunsten og Lindholm Høje i Nørresundby, har de følgende steder med i guiden:

Aalborgtårnet, Aalborg Rådhus, Helligåndsklosteret, Østerågade, Gråbrødreklosteret, Springeren, Budolfi Kirke, Kildeparken, Aalborghus Slot, Aalborg Historiske Museum og selveste Jomfru Ane Gade.

Du kan læse meget mere om guiden lige her.