Så går det løs: Morgendagens stjerner skal findes til Band Battle

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Den 27. udgave af Skråens talentkonkurrence Band Battle, er nu klar til at finde morgendagens nordjyske musikalske stjerner.
Masser af bands og songwritere har meldt sig til årets Band Battle 2019, og efter gennemlytning af dommerpanelet og indledende runder, har man nu udvalgt de allerbedste, der skal deltage i semifinalerne.
Semifinalerne løber fra lørdag d. 30. marts og frem til 24 april, før den store finale finder sted 11.maj på Skråen.
“Publikum kan godt glæde sig, og genrerne spænder vidt og bredt. Man kan se frem til at opleve en masse engagerede musikere, som ikke gør det her for at tjene penge. De gør det, fordi det er deres hjerteblod, og fordi det er noget, som de virkelig brænder for,” fortæller Malene Nielsen fra Skråen til MigogAalborg.

Oplev morgendagens stjerner – og send din favorit videre

Band Battle er en demokratisk sangkonkurrence, hvor publikum og dommergruppen sender hver deres favorit videre til den store finale.

Derfor har man som publikum stor medbestemmelse, når de rette talenter skal udvælges.

“Hvert band/songwriter får cirka 15 minutter på scenen, og selvom det er en amatørkonkurrence, er kvaliteten altid høj. Alle bands har øvet og øvet, fordi det er deres chance på en stor scene med et professionelt setup,” forklarer Malene og fortsætter:

“Band Battle er et sted, hvor vi kan pleje det vækstlag, der er inden for Aalborgs rytmiske musik. Vi vil gerne skabe det bedste forhold for morgendagens stjerner, og bands og songwriters til Band Battle får de samme forhold, som professionelle musikere oplever på Skråen.”

Sidste års vinder af band-kategorien

Entré for en flad 50’er

Udover muligheden for at se de helt nye stjerner på musikscenen i Aalborg, kan man også se frem til mere etablerede musikere.

Tidligere vindere og deltagere kommer nemlig og optræder til semifinalerne, og til den store finale kommer sidste års vinder, MØRK, og underholder publikum, mens dommerne voterer.

“Sidste års vinder af Songwriter-kategorien, Angående Mig, er kommet med i DR’s Karrierekanonen, så artisterne fra Band Battle er fantastiske repræsentanter for det musikalske talent i Nordjylland,” siger Malene.

Ud over kontante pengepræmier og tarifbetalte spillejobs på bl.a. Skråen, ved Fredags Fest og ved Skovrock, er der i år også mulighed for at vinde band-coach præmier fra både Dansk Musiker Forbund og fra Den Rytmiske, og videoindspilninger i Kælderlarm-studiet.

Skråen, Skovrock, Fredags Fest og landsdelens andre spillesteder og festivaler har tradition for at booke flere af de bedste Band Battle bands og singer/songwriters til kommende koncerter.

Billetter til Band Battle skal altid købes i døren, og koster 50 kr. Du kan læse mere om Band Battle her.

Sådan er programmet for Band Battle 2019:

30. Marts: 1. Semifinale for bands

 1. Én mand stærk
 2. Ashton Malum
 3. Venus Future
 4. Ivory Park

Imens publikum stemmer og dommerne vælger deres favorit er der koncert med Sigurvin Sigurdsson

3. April : 1. Semifinale for songwriters

 1. Christian Mohr Levisen
 2. SIRO
 3. Distactions
 4. Lasse Børgesen
 5. Magnus

Imens publikum stemmer og dommerne vælger deres favorit er der koncert med R. Noor

5. april: 2. semifinale for bands

 1. Dot in the Universe og band
 2. Deep Sea /\ Low Tide
 3. MÖWE

Imens publikum stemmer og dommerne vælger deres favorit er der koncert med What a Month

19. april: 3. semifinale for bands

 1. Ocean Ways
 2. Tony Bin
 3. Philip Grandjean
 4. Franciska

Imens publikum stemmer og dommerne vælger deres favorit er der koncert med Long Line Down

24. april: 2. semifinale for songwriters

 1. Pipeline
 2. SILI
 3. Christine Bruun
 4. Klang
 5. Rune Søltoft

Imens publikum stemmer og dommerne vælger deres favorit er der koncert med Angående mig

11. maj: Band Battle finale for bands og songwriters

 

Nye regler i danske lufthavne: Du skal bære mundbind i Aalborg Lufthavn

Skrevet af: Michael Qureshi

Selv om Corona-virussen stort set lukkede Danmark ned, så ser man stadig ikke særligt mange danskere bære mundbind som i mange andre lande.

Men nu skal man vænne sig til at bære mundbind, hvis man opholder sig i en dansk lufthavn. Det står i nye retningslinjer fra myndighederne, som den danske luftfartsbranche har offentliggjort.

De skal implementeres seneste 15. juni i bl.a Aalborg Lufthavn.

Passagerer skal bære mundbind, fra de går ind i lufthavnen, mens de sidder i flyet, og til de forlader lufthavnsterminalen på destinationen.

Dermed følger den danske luftfartsbranche de internationale de nye anbefalinger fra den europæiske luftfartsmyndighed, Easa.

Kun personale og passagerer må opholde sig i lufthavne

Fremover må kun personale og passagerer desuden opholde sig i lufthavnsterminaler, så man skal vente uden for, hvis man skal hente en rejsende.

Har man ikke mundbind på, får man ikke lov til at komme ombord på flyet.

“Luftfarten er international, så det er helt nødvendigt med internationalt gældende retningslinjer. Vi er meget tilfredse med, at der nu er enighed om enkle og pragmatiske regler, som kan skabe en tryg rejse for passagererne,” siger Michael Svane fra Dansk Luftfart ifølge TV 2.

I går kunne vi fortælle, at Aalborg Lufthavn bliver hårdt ramt på udenrigstrafikken over sommeren grundet regeringens forlængede rejsevejledninger. KLM genåbner dog en populær rute meget snart – det kan du læse mere om her

Må vente lidt endnu: Problemer udsætter åbning af Aalborg Havnebad

Skrevet af: Redaktionen
Havnebadet
Havnebadet

Stærk strøm og dårlig sigtbarhed gør det umuligt for dykkere, at lave de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger.

Aalborg Kommune kunne i går melde en åbningsdato ud på Aalborg Havnebad, der hed fredag den 5. juni, men efter at erhvervsdykkere i to dage har kæmpet forgæves mod forholdene i vandet, er åbningsdagen nu udskudt til næste uge.

Regner med åbning i næste uge

Bademester Sevastianos Prenta fortæller:

“De net der omgiver havnebadet skal tjekkes efter, inden vi lader folk bruge anlægget. Vi afventer roligere vande og dykkerne udfører arbejdet hurtigst muligt.

Vi regner stærkt med at kunne åbne Aalborg Havnebad i uge 24,” lyder det fra bademesteren.

Vestre Fjordpark genåbner med vand stadig efter planen i morgen Grundlovsdag, mens Nibe Fjordbad åbner for publikum lørdag d. 20. juni.

Kan skabe yderligere kø: Mere vejarbejde ved centralt knudepunkt i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er ikke let for dem, der skal krydse Limfjorden i bil i myldretrafikken.

Et større arbejde på Limfjordsbroen har reduceret fra to til et spor i hver retning, og det skaber allerede en del kødannelse i hverdagene.

Men nu igangsættes endnu et vejarbejde på Vesterbro lige før Limfjordsbroen. Det meddeler Aalborg Kommune torsdag eftermiddag.

Søndag den 7. juni går de nemlig i gang med en række komplicerede ledningsarbejder i krydset Vesterbro / Borgergade, i forbindelse med arbejdet til den kommende Plusbus.

Er færdige i august

Arbejdet sker samtidigt med renoveringen af Limfjordsbroen. Aalborg Kommune forventer at være færdige i krydset midt i august. Det vil så være nogenlunde på samme tid, som arbejdet med Limfjordsbroen også er planlagt til at være færdigt.

Man pointerer dog, at de trafikale forhold på Vesterbro ikke ændrer sig væsentligt sammenlignet med i dag.

Der vil dog være spærret for trafik fra Vesterbro til Borgergade, i både østlig og vestlig retning.

På den måde optimeres trafikafviklingen på Vesterbro.

For nordgående trafik vil der være adgang til Borgergade via Toldbodgade og Vesterå.

For sydgående trafik vil der være adgang til Borgergade via Gammel Strandvej, Strandvejen og Badehusvej.

Trafikforholdene justeres i takt med opgravningsarbejdet i krydset.

Her skal du være opmærksom

Borgergade
Fra den 7. juni arbejder Aalborg Kommune i Borgergade, på den korte strækning fra Kattesundet til Vesterbro. Mens de arbejder, vil der være adgang til Kattesundet via Vesterå. Vær opmærksom på, at de også arbejder i den sydlige del af Vesterå.

Ved Stranden
Der arbejdes fortsat i Ved Stranden mellem Vesterå og Jomfru Ane Gade.

Aalborg Kommune skriver;

“Det er omfattende projekter, som finder sted i et kritisk og snævert område i byen, men mange ting bliver fixet på én gang – nu vi er i jorden og har spærret af.

Vi håber på jeres forståelse og tålmodighed – vi åbner op så hurtigt det kan lade sig gøre.”