Så går det løs med Fredagsfesterne igen: Her er historien bag konceptet

Skrevet af: Thomas Riddersholm

På fredag går det igen løs med en ny sæson af Fredagsfester i Karolinelund.

De sidste mange somre har man i Aalborg kunnet hygge sig med fede koncerter hver fredag arrangeret af Skråen.

I år er navne som Anne Linnet, Noah, Medina, Johnny Madsen og Gulddreng på programmet.

Udover koncerterne er der afterparty på Skråen, hvor lokale acts sørger for at holde festen i gang.

Alt sammen til kun 50 kr. (100 kr. i forsalg)

Vi tog en lille snak med Skråen-chef Jørgen Nissen, for at høre om bl.a. historien bag arrangementet, artisterne og om fremtiden.

Hvordan kom I på at lave fredagsfest? Hvad er historien bag?

“Vi lavede på et tidspunkt noget, der hed Sommer i Kilden som var nede i Kildeparken.

Vi fandt dog ud af, det var lidt slidt, den måde vi gjorde det på, så vi havde brug for at tænke konceptet om igen.

Vi fik så etableret et samarbejde med det gamle Tivoli om at lave det her arrangement ved navn Fredagsfest inde hos dem, og det blev ret hurtigt en stor succes.

Da Tivoli så lukkede for en god håndfuld år siden, valgte vi simpelthen bare at køre videre i Karolinelund, der jo stadig var og er et fantastisk dejligt område, også selvom der ikke er Tivoli derinde mere.

Det var lidt et sats fra vores side at fortsætte det, men det har jo heldigvis vist sig, at det var den helt rigtige beslutning, som vi tog.”

Det har jo som sagt efterhånden kørt i en del år nu. Mærker I at interessen vokser år for år?

“Ja, det er blevet større og større hvert år. Udover lige sidste år.

Vi kørte 10 gange sidste år, og vi var så uheldige at det regnede det 4 af dem, og så aflyste Johnny Madsen også.

Så halvdelen af gangene var derfor kriseramte, og det gjorde jo desværre, at det samlede besøgstal blev mindre, end hvad vi ellers har været vant til.

Vi ligger normalt på en 4000-5000 gæster hver fredag, hvis der bare er nogenlunde vejr.”

Hvad kan et koncept som Fredagsfest, som andre koncerter måske ikke kan?

“Vi laver jo selv arrangementer som Skovrock i Skovdalen, og vi tænkte, at der manglede et koncept, som var lidt mere uforpligtende.

Det hedder jo fest i stedet for koncert, fordi det er en havefest, hvor vi mødes og siger hej til hinanden, får en fadøl og ser hvad der foregår.

Det vil også sige, at en stor del af de folk der kommer, de kommer faktisk, uanset hvad der så end står på programmet. De kommer ligeså meget for hyggens skyld.

På Skovrock og andre rigtige koncerter, der tager man jo et valg, om man gider eller ikke gider at se en koncert. Om man har lyst til at høre f.eks. Kim Larsen eller ej.

Men Fredagsfest er langt mere tænkt som et hyggearrangement, hvor folk bare kommer og mødes og snakker. Det er dejligt uforpligtende.”

Det er nogle meget forskellige slags acts I kører med. Alt lige fra Johnny Madsen til Gulddreng. Hvordan udvælger I jeres navne?

“Vi tager en tur henover skalaen, og går efter at der skal være noget for de forskellige målgrupper.

Vi vil gerne have noget, der er det hotteste lige nu, men samtidig vil vi også have navne, der måske er lidt mere folkelige.

Så vi går meget op i at blande kortene, så det er fedt for alle.”

Efter hvert show i Karolinelund holder I afterparty nede på Skråen. Hvad går det ud på?

“Vores afterparty er sådan set en forlængelse af festen i Karolinelund, hvor publikum kan hygge videre til endnu en koncert – bare inde på Skråen.

Vi gør en stor dyd ud af, at disse koncerter skal være med nogle af de gode lokale bands.

Det kan både være coverbands eller originale acts fra byen, som kan finde ud af at skabe en fed fest.

I år har vi bl.a. Jonny Hefty og Jøden på, og de kan altså finde ud af at give den fuld skrue. Det er ren Ibiza at være til et show med dem.

De her afterpartys har vist sig at være en kæmpesucces. Faktisk så stor, at vi tit har været nødt til at afvise folk, fordi vi simpelthen ikke kan lukke flere ind. Vi har trods alt ikke plads til 5000 mennesker hernede.”

Hvordan ser fremtiden ud for Fredagsfest – har I planer om at gøre det endnu større?

“Nej, vi er egentligt rigtig tilfredse med, hvordan det er nu. Vi synes sådan set, at det er lige som det skal være, så det er bestemt ikke, fordi vi har nogen planer om at begynde at hyre store internationale navne ind eller noget i den dur.

Det ville falde helt udenfor vores koncept, for det skal som sagt gerne være en hyggelig uforpligtende fest. Så vi er meget tilfredse med det som det er.

Vi skal efter denne sæson have forhandlet en ny aftale på plads med kommunen om brug af Karolinelund, da den gamle kontrakt udløber i år. Fremtiden er derfor lidt uvis, men jeg tror og håber da bestemt på, at dette fede event kan fortsætte i mange år endnu.”

Fredagsfest starter ud med Anne Linnet Band fredag den 7.juli, og kører samtlige fredage sommeren over, indtil det slutter af med Gulddreng den 25. august.

Tjek hele programmet her

Denne gang mener han det: Tæppehandleren på Vesterbro lukker snart

Skrevet af: Thomas Riddersholm
Billeder fra tidligere på året
Billeder fra tidligere på året

Er man fra Aalborg, så kender man helt sikkert tæppehandleren på Vesterbro.

I snart 30 år har der været ophørsudsalg hos den legendariske tæppehandler. Tidligere i år interviewede vi endda ejeren Mansoor, som fortalte lidt om, hvorfor han har haft ophørsudsalg i så mange år. Den video kan du se længere nede i artiklen.

Men i weekenden kunne opmærksomme aalborgensere se, at der var nye ophørsudsalg skilte på butikkens facader. OPHØRSSALG  – 80 PROCENT.

Det er helt sikkert, vi lukker nu

Så MigogAalborg var mandag formiddag i kontakt med ejeren Mansoor for at høre, om det nu kunne passe, at de lukker denne gang.

Nu er der kommet nye ophørs skilte i ruderne. Men mener du det så denne gang?

“Ja, nu lukker vi. Det er helt sikkert. Til januar eller februar er det slut.

Meen Mansoor, I har jo haft ophørs udsalg i ca. 30 år nu. Så kan det nu også passe?

“Vi har aldrig haft ophørsudsalg før nu. Det her er første gang.”

Altså, der har jo stået ophør derude nærmest siden I åbnede?

“Hmm, ja. Men jeg har ikke ment det som ophør. Det er i hvert fald første gang, jeg har ment det. Det andet er mere bare noget, vi har lavet som et godt tilbud. En form for priskrig eller noget. Men nu skal alt væk. Det hele skal sælges.”

Hvorfor har du så besluttet at det skal være nu?

“Jeg er 74 år gammel og bor jo i København, så det er lidt svært hele tiden at skulle tage til Aalborg. Jeg vil hellere bare trække mig tilbage og slappe af nu.”

Hvad er så planen med butikken? Lukker I den bare, eller skal den overtages?

“Den er ikke solgt. Vi lukker den bare. Det er en meget dyr husleje, så det er ikke bare for almindelig mennesker. Man skal have en god økonomi. Så jeg tror ikke der kommer nogen nye ejere.”

Vi lavede jo en video med dig sidste år. Har det haft nogen effekt?

“Den har virket helt vildt godt. Den var så sjov, og folk har nærmest strømmet til. Den gav mig et helt nyt boost, som jeg ikke har oplevet i mange år, så man kan egentligt godt sige at jeg stopper på toppen!”

Nu har du ikke fået butikken solgt. Men kan du give nogle gode råd til hvordan man bliver en god tæppemand?

“Det kræver først og fremmest, at man brænder for tæpper. Det er en livsstil. Jeg tror, at man skal være gjort af en bestemt støbning, for det kræver meget hårdt arbejde. Det kræver holdbarhed. Jeg elsker tæpper, det er mit livsværk.”

Se videoen hvor Zjakalen besøgte Tæppehandleren i oktober – og find ud af, hvad et “kællingetæppe” er – i øvrigt har videoen fået mere end 108.000 visninger

Kæmpe fest på Platform 4: SUBHIVE har fået godt fat i Aalborg

Skrevet af: Thomas Riddersholm
Fotograf: Peter Drastrup
Fotograf: Peter Drastrup

På fredag går det endnu engang løs til det elektroniske musikevent SUBHIVE på Platform 4 i Karolinelund.

SUBHIVE har eksisteret siden september 2017, og dette er tredje gang det afholdes.

Bag projektet står de otte gutter Mark, Kasper, Anders, Oliver, George, Fransisco, Jonas og Viktor. Alle sammen med stor kærlighed til den elektroniske musikgenre. En genre der i høj grad er på vej frem i Danmark og ikke mindst i Aalborg.

Vi tog en snak med drengene for at høre lidt nærmere om SUBHIVE og om tankerne bag det spændende koncept.

Hvad er SUBHIVE for noget?

SUBHIVE er jo et undergrunds elektronisk musikevent, som vi prøver at afholde hver anden måned. Der kommer så en god håndfuld dygtige DJ’s og spiller op til fest og farver.

Vi holder det nede på Platform 4, som har været så venlige at støtte op om projektet. Vi er en flok frivillige gutter, som alle sammen elsker den her meget bastunge musik. Det er alt inden for både trap, future bass, drum and bas, jungle og alt muligt i den dur, lyder det fra Kasper Gerlif Nicolajsen

Inspireret af de store festivals rundt omkring i Europa

Hvad er jeres motivation for at lave sådan et event?

Vores direkte motivation er jo, at vi skal have de her genrer frem, som ikke rigtig er så hypet i Aalborg. I hvert fald ikke hvad angår events. Vi ved, at der er rigtig stor interesse for det, men før SUBHIVE blev der ikke gjort noget aktivt for at holde arrangementer, hvor det blev spillet.

Vi vil gerne gøre det stort og vildt, og vi er meget inspireret af de store festivals rundt omkring i Europa, hvor det her musik jo er rigtig meget i højsædet. Vi sigter meget efter, at der skal være denne her festivals stemning, siger George Poullo.

Det her er jeres tredje event. Hvordan er de to første gået?

Det er faktisk gået rigtig fint og langt over vores forventninger. Til begge events har vi haft 3-500 mennesker gennem døren, så det må siges at være meget tilfredsstillende.

Vi har fået rigtig god respons fra folk, som har haft en god oplevelse med det, så vi håber selvfølgelig at samle mindst ligeså mange mennesker til det kommende event her, udtaler Anders Jæger Pedersen

Hvorfor har I lige valgt at afholde det på Platform 4?

Flere af os i gruppen har holdt events på Platform 4 før, så vi er på rigtig god fod med dem. Derudover er Platform 4 også et rigtig fedt sted at holde sådanne events, da de altid er gode til at støtte op om undergrundsmusik, og ting man normalt ikke ser i Aalborg. Så på den måde synes vi, at Platform 4 er den helt rigtige samarbejdspartner, siger Marc Kjær Deleuran.

Fotograf: Peter Drastrup

Planer om at booke internationale navne

Hvad er ambitionerne for SUBHIVE på sigt?

På sigt er det uden tvivl vores ambition at booke nogle flere store kunstnere ind både danske men også internationale. Vi har b.la øje på nogle rigtig dygtige og store DJ’s fra Holland, som vi håber at kunne få herop til et af de kommende events. Den elektroniske musik er jo kæmpestor i lande som Holland, så det er klart at vi er meget inspireret af dem og deres kultur, lyder det fra Kasper Gerlif Nicolajsen

Hvad kommer der til at ske til eventet på fredag?

Vi kommer til at dele festen lidt op i to til at starte med. Først på aftenen kommer der til at være noget lounge-stemning inde i cafeen, hvor der vil blive spillet lidt roligere musik, og hvor man kan sidde og nyde en øl imens.

Samtidig kommer der også til at være fuld knald på i den store sal, hvor der bliver disket op med det helt store lysshow. Selvfølgelig en masse lækker musik, man kan danse til. I løbet af aftenen og natten bliver det hele så rykket ind i den store sal, men vi synes, at det er fedt at folk selv kan vælge, hvordan de vil starte ud. Om det skal være med fuld smæk på fra start, eller om skal være i den lidt mere rolige ende, siger George Poullo

 

SUBHIVE part 3 er på fredag fra kl. 21.00-03.00. Det foregår på Platform 4 og koster 20 kr. i entré. Dog med gratis entré fra kl. 21-23.

Læs mere om eventet og de optrædende her

https://www.facebook.com/events/181674995774119/

MigogAalborgs store fest

Kom med til AALBORG AWARDS

Vil du med til en af årets fedeste fester? Vi hylder byens bedste steder – så kommer Burhan G og giver mini-koncert og det hele slutter med kæmpe afterparty. Billetterne bliver solgt hurtigt lige nu, så skynd dig og book.

Læs mere lige her

Pirates-stjerne skød stort beløb hjem til godt formål

Skrevet af: Thomas Riddersholm

Aalborg Pirates har i den grad medvind i denne sæson.

Holdet ligger godt til i ligaen, og forleden vandt de deres første pokal i over 10 år, da de blev danske pokalmestre til Final4 i Herning.

En af holdets store profiler, landsholdspiller Mikkel Højbjerg, blev dog forleden dag sat på en noget anderledes opgave. Han skulle nemlig hjælpe Aalborg-firmaet SpilNu.dk med at skyde penge ind til velgørenhed.

Sidste år var det AaB’s daværende målmand Nicolai Larsen der skulle hjælpe SpilNu.dk med at sparke penge ind til en god sag. De donerede 1.000 kr. pr meter han kunne sparke til en fodbold, og det endte med at blive en donation på hele 56.000 kr.

Hamre en puck så hårdt som muligt i mål

Dette års udfordring lød på, at Mikkel Højbjerg skulle hamre en hockey puck så hårdt i mål som overhovedet muligt. For hver km/t, ville SpilNu.dk donere 500 kr.

Medstifter af SpilNu.dk og manden bag donationsprojektet, Mads Peter Veiby, var meget spændt på dagen;

“Vi er jo sponsor for Aalborg Pirates, og vi vil gerne bruge vores sponsorater på en lidt anderledes måde. At man kan støtte et godt formål og samtidig få en sjov konkurrence ud af det, er en spændende kombination. Jeg glæder mig meget til at se, hvor hårdt Mikkel kan skyde, han er jo en af deres bedste skytter,” sagde Veiby.

Efter at have varmet op med en god omgang prøveskud, tog Mikkel Højbjerg sit endelige tilløb mod mål. Han satte kursen mod den lille sorte puck og hamrede til den med alt, hvad den kunne trække.

Kilometertælleren i målet viste, at han havde skudt den i kassen med imponerende 155 km/t. Hvilket kan omregnes til en donation på ca. 77.500 kr.

Resultatet var forbløffende

Mads Peter Veiby havde selv taget skøjter på og var hoppet på isen for at følge dramaet på nærmeste hold. Han var begejstret for udfaldet.

“Det var virkelig godt ramt. 155 km/t er altså ikke noget, man bare lige skyder uden videre. Jeg prøvede selv at fyre et par skud af, og det højeste jeg kom op på var 79 km/t.

Det er selvfølgelig også meget fint, når man tænker på, at det er første gang, jeg prøver at skyde til en puck, men det var nu alligevel godt, at vi valgte Mikkel og ikke mig til opgaven, siger Mads Peter Veiby med et grin.

Håber at pengene gør gavn

Mikkel Højbjerg var også meget tilfreds med resultatet;

“Jeg synes. det gik godt, og jeg er egentligt lidt overrasket over, at jeg skød så hårdt. Jeg havde satset på at skyde omkring 130 km/t, så jeg må sige, at jeg er tilfreds. Jeg håber pengene kommer til at gøre gavn.”

Direktør for Aalborg Pirates Thomas Bjuring havde også kun rosende ord til Spilnu.dk og projektet;

“Først og fremmest så er jeg rigtig glad for, at vi sammen med vores samarbejdspartner kan lave sådan et event her. Jeg synes, det er et fantastisk flot set-up, som Spilnu.dk er kommet med, det kan jeg kun tage hatten af for.

Til daglig har vi jo gang i støtteprojekter som Cool East, så det er klart at vi til hver en tid også er klar på at bakke op om sådan et flot tiltag som dette,” siger Bjuring.

Du kan være med til at bestemme, hvad de 77.500 kr. skal gå til. Mads Peter Veiby kan dog afsløre at det kun gælder formål, der støtter udsatte børn.

Men tjek videoen her i linket og skriv så i kommentarfeltet, hvilket formål du synes, pengene skal gå til