Så går det løs med Fredagsfesterne igen: Her er historien bag konceptet

Skrevet af: Thomas Riddersholm

På fredag går det igen løs med en ny sæson af Fredagsfester i Karolinelund.

De sidste mange somre har man i Aalborg kunnet hygge sig med fede koncerter hver fredag arrangeret af Skråen.

I år er navne som Anne Linnet, Noah, Medina, Johnny Madsen og Gulddreng på programmet.

Udover koncerterne er der afterparty på Skråen, hvor lokale acts sørger for at holde festen i gang.

Alt sammen til kun 50 kr. (100 kr. i forsalg)

Vi tog en lille snak med Skråen-chef Jørgen Nissen, for at høre om bl.a. historien bag arrangementet, artisterne og om fremtiden.

Hvordan kom I på at lave fredagsfest? Hvad er historien bag?

“Vi lavede på et tidspunkt noget, der hed Sommer i Kilden som var nede i Kildeparken.

Vi fandt dog ud af, det var lidt slidt, den måde vi gjorde det på, så vi havde brug for at tænke konceptet om igen.

Vi fik så etableret et samarbejde med det gamle Tivoli om at lave det her arrangement ved navn Fredagsfest inde hos dem, og det blev ret hurtigt en stor succes.

Da Tivoli så lukkede for en god håndfuld år siden, valgte vi simpelthen bare at køre videre i Karolinelund, der jo stadig var og er et fantastisk dejligt område, også selvom der ikke er Tivoli derinde mere.

Det var lidt et sats fra vores side at fortsætte det, men det har jo heldigvis vist sig, at det var den helt rigtige beslutning, som vi tog.”

Det har jo som sagt efterhånden kørt i en del år nu. Mærker I at interessen vokser år for år?

“Ja, det er blevet større og større hvert år. Udover lige sidste år.

Vi kørte 10 gange sidste år, og vi var så uheldige at det regnede det 4 af dem, og så aflyste Johnny Madsen også.

Så halvdelen af gangene var derfor kriseramte, og det gjorde jo desværre, at det samlede besøgstal blev mindre, end hvad vi ellers har været vant til.

Vi ligger normalt på en 4000-5000 gæster hver fredag, hvis der bare er nogenlunde vejr.”

Hvad kan et koncept som Fredagsfest, som andre koncerter måske ikke kan?

“Vi laver jo selv arrangementer som Skovrock i Skovdalen, og vi tænkte, at der manglede et koncept, som var lidt mere uforpligtende.

Det hedder jo fest i stedet for koncert, fordi det er en havefest, hvor vi mødes og siger hej til hinanden, får en fadøl og ser hvad der foregår.

Det vil også sige, at en stor del af de folk der kommer, de kommer faktisk, uanset hvad der så end står på programmet. De kommer ligeså meget for hyggens skyld.

På Skovrock og andre rigtige koncerter, der tager man jo et valg, om man gider eller ikke gider at se en koncert. Om man har lyst til at høre f.eks. Kim Larsen eller ej.

Men Fredagsfest er langt mere tænkt som et hyggearrangement, hvor folk bare kommer og mødes og snakker. Det er dejligt uforpligtende.”

Det er nogle meget forskellige slags acts I kører med. Alt lige fra Johnny Madsen til Gulddreng. Hvordan udvælger I jeres navne?

“Vi tager en tur henover skalaen, og går efter at der skal være noget for de forskellige målgrupper.

Vi vil gerne have noget, der er det hotteste lige nu, men samtidig vil vi også have navne, der måske er lidt mere folkelige.

Så vi går meget op i at blande kortene, så det er fedt for alle.”

Efter hvert show i Karolinelund holder I afterparty nede på Skråen. Hvad går det ud på?

“Vores afterparty er sådan set en forlængelse af festen i Karolinelund, hvor publikum kan hygge videre til endnu en koncert – bare inde på Skråen.

Vi gør en stor dyd ud af, at disse koncerter skal være med nogle af de gode lokale bands.

Det kan både være coverbands eller originale acts fra byen, som kan finde ud af at skabe en fed fest.

I år har vi bl.a. Jonny Hefty og Jøden på, og de kan altså finde ud af at give den fuld skrue. Det er ren Ibiza at være til et show med dem.

De her afterpartys har vist sig at være en kæmpesucces. Faktisk så stor, at vi tit har været nødt til at afvise folk, fordi vi simpelthen ikke kan lukke flere ind. Vi har trods alt ikke plads til 5000 mennesker hernede.”

Hvordan ser fremtiden ud for Fredagsfest – har I planer om at gøre det endnu større?

“Nej, vi er egentligt rigtig tilfredse med, hvordan det er nu. Vi synes sådan set, at det er lige som det skal være, så det er bestemt ikke, fordi vi har nogen planer om at begynde at hyre store internationale navne ind eller noget i den dur.

Det ville falde helt udenfor vores koncept, for det skal som sagt gerne være en hyggelig uforpligtende fest. Så vi er meget tilfredse med det som det er.

Vi skal efter denne sæson have forhandlet en ny aftale på plads med kommunen om brug af Karolinelund, da den gamle kontrakt udløber i år. Fremtiden er derfor lidt uvis, men jeg tror og håber da bestemt på, at dette fede event kan fortsætte i mange år endnu.”

Fredagsfest starter ud med Anne Linnet Band fredag den 7.juli, og kører samtlige fredage sommeren over, indtil det slutter af med Gulddreng den 25. august.

Tjek hele programmet her

Vender retur på fredag: SUBHIVE kommer med største line-up nogensinde

Skrevet af: Thomas Riddersholm
Foto: Krzysztof Wieczorek
Foto: Krzysztof Wieczorek

Sommeren 2019 gjorde det klart for alle, at Aalborg for alvor er ved at komme med på EDM bølgen.

Den elektroniske musik vokser i gadebilledet og store events som Aalborg Karneval og Metropol Festival har taget genren til sig med scener, hvor diverse EDM kunstnere har skabt vilde fester til stor glæde for publikum.

Snart får vi også den store Aairport Festival i Gigantium

I den aalborggensiske undergrund har genren dog rumsteret i et godt stykke tid.

SUBHIVE, som er et hold bestående af  både lokale DJ’s, producere og musikelskere, har de seneste par år kæmpet en brav kamp for at få skabt en elektronisk musikscene i Aalborg, og i 2018 havde de stor succes med udsolgte arrangementer på det nu lukkede PlatForm4.

På fredag den 20. September åbner de dørene op til endnu en fest, hvor du i den grad får mulighed for at træde ind et vaskeægte EDM univers.

Denne gang er det Studenterhuset der lægger lokaler til, og her vil konceptet blive taget til helt nye højder.

Foto: brknrib

Aalborg fortjener fester som disse

Vi tog en lille  snak med en af folkene bag SUBHIVE, George Poullo, for bl.a. at blive lidt klogere på, hvad man kan forvente af eventet.

I har kæmpet længe for at få den elektroniske musikgenre etableret i Aalborg. Hvad er det der er så specielt ved den?

“Først og fremmest er det jo noget lækkert musik, som altid skaber en vild fest.

Men det er ligeså meget helheden i konceptet vi er fascinerede  af.

Følelsen af at man træder ind i en anden verden hvor musikken, lyset og de karakteristiske sekskantede skærme, gør det umuligt ikke at blive revet med, når festen koger.” fortæller George Poullo.

Han fortsætter;

“Genren er virkelig ved at slå sig fast i Aalborg, og derfor er vi glade for at kunne lave sådanne events i samarbejde med Studenterhuset.

Vores mission er og har hele tiden været, at få de her fester bredt ud i det aalborgensiske natteliv. Det fortjener byen.”

Største og vildeste SUBHIVE til dato

Hvad kan man forvente af festen på fredag?

“Den her fest bliver vores største og vildeste til dato.

Både mainstage og dansegulvet er stort, og musikken kommer til at smadre fuldstændig igennem. Vi har et rigtig godt line-up, med artister  som virkelig er tændte på at skabe en unik aften.

Både musik, lys og stemning skal gå op i en højere enhed, og vi er ikke i tvivl om at publikum kommer til at få en oplevelse de sent vil glemme.”

“Artisterne er bl.a.: Thoby, som har spillet flere store festivaler i Danmark, Aalborgs drum’n’bass konge – Kasger, Too Two, bestående af Aksel Brandstrup og Matt Hawk som sammen med Hedegaard  har produceret hittet SA-MY-D.

Derudover har vi også en god håndfuld lokale talenter på programmet, som alle vil gøre deres for, at ingen kommer til at stå stille på noget tidspunkt.” lyder det fra George Poullo.

Foto: Krzysztof Wieczorek

Lækker lounge med kolde fadøl og hyggestemning

Er det så bare fuld smadder på hele vejen igennem, eller bliver der også mulighed for at tage det lidt mere roligt?

“I salen vil der være fuld tryk på hele aftenen, så her er det bare med at være klar til at bevæge kroppen.

Men får man brug for en pause, eller kommer man bare for at have en lidt mere chilleren aften med nogle kolde fadøl og hygge, så er cafeen lavet om til en lækker lounge, hvor det hele vil foregå i et mere roligt og afslappet tempo, dog stadig hvor det er muligt at få sig en fantastisk fest.

Her vil der blive spillet hip hop, r’n’b og dancehall.

Der er solide hip-hop djs og producere på lineuppet, og aftenen sluttes af med lokale DJ Left Hand Right og Lars Da Fari, som kommer på besøg fra København, hvor han dj’er nogle af de helt store hip hop klubber.” slutter George Poullo.

Tid: Fredag den 20. September kl. 21.00-03.00

Sted: Studenterhuset

Afterparty på Benediktes

Læs mere om eventet på Facebook her 

Læs mere om SUBHIVE her

Denne gang mener han det: Tæppehandleren på Vesterbro lukker snart

Skrevet af: Thomas Riddersholm
Billeder fra tidligere på året
Billeder fra tidligere på året

Er man fra Aalborg, så kender man helt sikkert tæppehandleren på Vesterbro.

I snart 30 år har der været ophørsudsalg hos den legendariske tæppehandler. Tidligere i år interviewede vi endda ejeren Mansoor, som fortalte lidt om, hvorfor han har haft ophørsudsalg i så mange år. Den video kan du se længere nede i artiklen.

Men i weekenden kunne opmærksomme aalborgensere se, at der var nye ophørsudsalg skilte på butikkens facader. OPHØRSSALG  – 80 PROCENT.

Det er helt sikkert, vi lukker nu

Så MigogAalborg var mandag formiddag i kontakt med ejeren Mansoor for at høre, om det nu kunne passe, at de lukker denne gang.

Nu er der kommet nye ophørs skilte i ruderne. Men mener du det så denne gang?

“Ja, nu lukker vi. Det er helt sikkert. Til januar eller februar er det slut.

Meen Mansoor, I har jo haft ophørs udsalg i ca. 30 år nu. Så kan det nu også passe?

“Vi har aldrig haft ophørsudsalg før nu. Det her er første gang.”

Altså, der har jo stået ophør derude nærmest siden I åbnede?

“Hmm, ja. Men jeg har ikke ment det som ophør. Det er i hvert fald første gang, jeg har ment det. Det andet er mere bare noget, vi har lavet som et godt tilbud. En form for priskrig eller noget. Men nu skal alt væk. Det hele skal sælges.”

Hvorfor har du så besluttet at det skal være nu?

“Jeg er 74 år gammel og bor jo i København, så det er lidt svært hele tiden at skulle tage til Aalborg. Jeg vil hellere bare trække mig tilbage og slappe af nu.”

Hvad er så planen med butikken? Lukker I den bare, eller skal den overtages?

“Den er ikke solgt. Vi lukker den bare. Det er en meget dyr husleje, så det er ikke bare for almindelig mennesker. Man skal have en god økonomi. Så jeg tror ikke der kommer nogen nye ejere.”

Vi lavede jo en video med dig sidste år. Har det haft nogen effekt?

“Den har virket helt vildt godt. Den var så sjov, og folk har nærmest strømmet til. Den gav mig et helt nyt boost, som jeg ikke har oplevet i mange år, så man kan egentligt godt sige at jeg stopper på toppen!”

Nu har du ikke fået butikken solgt. Men kan du give nogle gode råd til hvordan man bliver en god tæppemand?

“Det kræver først og fremmest, at man brænder for tæpper. Det er en livsstil. Jeg tror, at man skal være gjort af en bestemt støbning, for det kræver meget hårdt arbejde. Det kræver holdbarhed. Jeg elsker tæpper, det er mit livsværk.”

Se videoen hvor Zjakalen besøgte Tæppehandleren i oktober – og find ud af, hvad et “kællingetæppe” er – i øvrigt har videoen fået mere end 108.000 visninger

Kæmpe fest på Platform 4: SUBHIVE har fået godt fat i Aalborg

Skrevet af: Thomas Riddersholm
Fotograf: Peter Drastrup
Fotograf: Peter Drastrup

På fredag går det endnu engang løs til det elektroniske musikevent SUBHIVE på Platform 4 i Karolinelund.

SUBHIVE har eksisteret siden september 2017, og dette er tredje gang det afholdes.

Bag projektet står de otte gutter Mark, Kasper, Anders, Oliver, George, Fransisco, Jonas og Viktor. Alle sammen med stor kærlighed til den elektroniske musikgenre. En genre der i høj grad er på vej frem i Danmark og ikke mindst i Aalborg.

Vi tog en snak med drengene for at høre lidt nærmere om SUBHIVE og om tankerne bag det spændende koncept.

Hvad er SUBHIVE for noget?

SUBHIVE er jo et undergrunds elektronisk musikevent, som vi prøver at afholde hver anden måned. Der kommer så en god håndfuld dygtige DJ’s og spiller op til fest og farver.

Vi holder det nede på Platform 4, som har været så venlige at støtte op om projektet. Vi er en flok frivillige gutter, som alle sammen elsker den her meget bastunge musik. Det er alt inden for både trap, future bass, drum and bas, jungle og alt muligt i den dur, lyder det fra Kasper Gerlif Nicolajsen

Inspireret af de store festivals rundt omkring i Europa

Hvad er jeres motivation for at lave sådan et event?

Vores direkte motivation er jo, at vi skal have de her genrer frem, som ikke rigtig er så hypet i Aalborg. I hvert fald ikke hvad angår events. Vi ved, at der er rigtig stor interesse for det, men før SUBHIVE blev der ikke gjort noget aktivt for at holde arrangementer, hvor det blev spillet.

Vi vil gerne gøre det stort og vildt, og vi er meget inspireret af de store festivals rundt omkring i Europa, hvor det her musik jo er rigtig meget i højsædet. Vi sigter meget efter, at der skal være denne her festivals stemning, siger George Poullo.

Det her er jeres tredje event. Hvordan er de to første gået?

Det er faktisk gået rigtig fint og langt over vores forventninger. Til begge events har vi haft 3-500 mennesker gennem døren, så det må siges at være meget tilfredsstillende.

Vi har fået rigtig god respons fra folk, som har haft en god oplevelse med det, så vi håber selvfølgelig at samle mindst ligeså mange mennesker til det kommende event her, udtaler Anders Jæger Pedersen

Hvorfor har I lige valgt at afholde det på Platform 4?

Flere af os i gruppen har holdt events på Platform 4 før, så vi er på rigtig god fod med dem. Derudover er Platform 4 også et rigtig fedt sted at holde sådanne events, da de altid er gode til at støtte op om undergrundsmusik, og ting man normalt ikke ser i Aalborg. Så på den måde synes vi, at Platform 4 er den helt rigtige samarbejdspartner, siger Marc Kjær Deleuran.

Fotograf: Peter Drastrup

Planer om at booke internationale navne

Hvad er ambitionerne for SUBHIVE på sigt?

På sigt er det uden tvivl vores ambition at booke nogle flere store kunstnere ind både danske men også internationale. Vi har b.la øje på nogle rigtig dygtige og store DJ’s fra Holland, som vi håber at kunne få herop til et af de kommende events. Den elektroniske musik er jo kæmpestor i lande som Holland, så det er klart at vi er meget inspireret af dem og deres kultur, lyder det fra Kasper Gerlif Nicolajsen

Hvad kommer der til at ske til eventet på fredag?

Vi kommer til at dele festen lidt op i to til at starte med. Først på aftenen kommer der til at være noget lounge-stemning inde i cafeen, hvor der vil blive spillet lidt roligere musik, og hvor man kan sidde og nyde en øl imens.

Samtidig kommer der også til at være fuld knald på i den store sal, hvor der bliver disket op med det helt store lysshow. Selvfølgelig en masse lækker musik, man kan danse til. I løbet af aftenen og natten bliver det hele så rykket ind i den store sal, men vi synes, at det er fedt at folk selv kan vælge, hvordan de vil starte ud. Om det skal være med fuld smæk på fra start, eller om skal være i den lidt mere rolige ende, siger George Poullo

 

SUBHIVE part 3 er på fredag fra kl. 21.00-03.00. Det foregår på Platform 4 og koster 20 kr. i entré. Dog med gratis entré fra kl. 21-23.

Læs mere om eventet og de optrædende her

https://www.facebook.com/events/181674995774119/

MigogAalborgs store fest

Kom med til AALBORG AWARDS

Vil du med til en af årets fedeste fester? Vi hylder byens bedste steder – så kommer Burhan G og giver mini-koncert og det hele slutter med kæmpe afterparty. Billetterne bliver solgt hurtigt lige nu, så skynd dig og book.

Læs mere lige her