Så er det Påske: Men det bliver ikke kedeligt i Aalborg

Skrevet af: Katrine Rasmussen
Lopper på Havnen
Lopper på Havnen

Så blev det påske, og de fleste af os kan nu nyde et par dejlige fridage.

Vi har samlet byens bedste påskeaktiviteter i en guide, så du og dine venner, familie eller kæreste kan få et hurtigt og skarpt overblik over, hvad I skal fordrive påskedagene med, udover at drikke snaps og spise en masse lækker mad til diverse påskefrokoster. God påske!

Piano Day

Aalborg er eneste by i landet, hvor Piano Day fejres. Det sker med en række events rundt omkring byen Skærtorsdag. Der bliver blandt andet Piano Battle i Kennedy Arkaden. Elsker du god klassisk musik, så skal du opleve det. Tjek programmet her

Aalborg Zoo

Aalborg Zoo holder åbent hele påsken. Her har du muligheden for, at sende dine børn i alderen 8-12 år i en vild Zooskole. Børnene vil komme til at lære en masse omkring dyrene, træne dem, gøre rent ved dem, og fodre dem, og helt enkelt faktisk få et indblik i, hvad det vil sige at være dyrepasser for en dag.

Lopper På Havnen

Efter vinterhi åbner Lopper På Havnen endnu engang op for loppemarkedet på Aalborg havnefront. Du har altså, trods helligdag og lukkede butikker, muligheden for at shoppe løs i diverse goder og gøre nogle vildt gode kup!

DGI Huset
Alle påskedage holder DGI huset åbnet, og her kan du og din familie besøge legelandet – det koster kun 50 kr at komme ind. Her vil der være mulighed for at forbrænde den gode påskemad, og lade børnene slippe sig løs i sjove omgivelser.

Box Town

I BoxTown vil der i påsken være fokus på æg! Der vil være besøg fra Bøgebæk Økologi, der kommer til at fortælle om dagligdagen på en gård. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål og efterfølgende vil der være ægge-skatte-jagt for de mindre og for de større kommer der nye øl i baren fra Thisted Bryghus.

Aalborg Storcenter

Lørdag den 31. marts kan børn i Aalborg Storcenter få lov at lave deres helt eget påskeæg! Når ægget er færdig kan I få det pakket ind i cellofan, så det kan tages med hjem og udstille det hen over påskedagene. Pyntning af påskeæg kan lade sig gøre i tidsrummet 11.00-15.00.

Biografen

Påskeferie indbyder også til ekstra hygge. Og hvad er mere hyggeligt end en tur i biografen? Nordisk Film Biografer holder åbent og inviterer indenfor til film for både børn og voksne. Her kan de yngre slænge sig i sædet med en portion popcorn, og nyde blandt andet Peter Kanin og Hulemanden Sten. For det ældre publikum vises der film som Tomb Raider og The Strangers: Prey At Night.

Open Mic

Trænger du til et stort grin, eller er du selv ham / hende, der får folk til at grine? Så har du i påsken muligheden for, at udfolde dig som komiker for et lidt større publikum. Det foregår i Aalborg Comedy Club, hvor du for kun 20 kroner også blot kan sætte dig i sædet og få et forhåbentligt stort grin over de lokale up-coming og erfarne komikere.

Er du sulten?

Morgenmad, frokost eller aftensmad? Få inspiration til hvor i kan spise i Aalborg i MigogAalborgs spiseguide. I spiseguiden finder du blandt andet nøje udvalgte restauranter, caféer, take-away steder der ligger i Aalborg. Tjek det ud lige her.

Du kan hente spiseguiden ned på din telefon, så du altid har den lige ved hånden. Og den er helt gratis for dig at bruge.

Åbn din browser (Safari) -> gå ind på https://migogaalborg.dk/spiseguide/ -> Tryk på det midterste ikon i menulinjen i bunden -> Føj til hjemmeskærm

OG voilá! Så har I altid et stort overblik lige ved hånden, når der skal besluttes hvor I skal spise. 

Musik:

29/3: Kesi på Skråen kl.20
29/3: Kesi på Skråen kl.21
29/3: LIVE: Kovaa Rasvaa + Kohti Tuhoa på 1000Fryd kl.21
30/3: Saveus på Skråen kl.20
30/3: Tunnelvision // Skråen By Night på Skråen kl.22:30

Events

29/3: Piano Day på Aalborg Street Food kl.12
29/3: Påske frokost på Restaurant Mortens Kro kl.12
29/3: Brætspil på Aalborg Street Food kl.17
29/3: Backgammon turnering alle mod alle på Dice ‘n Drinks kl.18
29/3: Open Mic på Event Aalborg Comedy Club kl.20
30/3: Påske frokost på Restaurant Mortens Kro kl.12
1/4: Søndagsbrunch med Niris på Ulla Terkelsen London kl.11
1/4: Sæsonstart! i Aalborg Cable Park kl.12
1/4: Kom og fejr Olsen-Bandens 50 års jubilæum i Nordisk Film Biografer Aalborg City Syd kl.12
1/4: Lopper På Havnen på Aalborg havnefront kl.10-15
2/4: Aab – Brøndby I.F. på Aalborg Portland Park – AaB’s Hjemmebane kl.18

For Børnefamilierne

31/3: Påske gæk gak og løjer i BoxTown kl.11
31/3: Lav chokolade påskeæg i Aalborg Storcenter kl.11

 

Husk også at hente MigogAalborgs app, Eventmap, som samler alle begivenheder i Aalborg.

Download af app’en er gratis og ganske simpel:

Åbn din browser (Safari/Chrome) -> gå ind på eventmap.dk -> Følg guiden på skærmen – 10 sekunder senere har du EventMap på din telefon

Officielt: Træningscentre og svømmehaller må åbne på mandag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Tidligere i dag kunne vi meddele, at Regeringen var klar til at åbne alle indendørs idrætsfaciliteter, som en del af genåbningens fase 3.

Og lørdag aften er de allerede nået til enighed med Folketingets partier.

Regeringen og Folketingets partier er netop blevet enige om at fremrykke åbningen af fitnesscentre, svømmehaller og legelande til 8. juni, oplyser Kulturministeriet.

“Jeg er rigtig glad for, at vi nu igen kan spille badminton, dyrke fitness, yoga eller tage en tur i svømmehallen rundet omkring i Danmark.

Vi trænger til at komme i gang igen, og det er godt, at det nu kan lade sig gøre på en sundhedsmæssigt forsvarlig måde, lyder det fra kulturminister Joy Mogensen (S) i en pressemeddelelse.

Aftalen indebærer alle indendørs idræts- og fritidsfaciliteter:

Spillehaller, lege- og badelande

Svømmehaller

Sportshaller

Træningscentre

Kulturministeriet oplyser til TV 2, at der endnu ikke er udarbejdet retningslinjer for indendørs sportsaktiviteter, men at planen er, at de ligger klar mandag.

Fristende sommernyhed: Kom til rosé ad libitum på Budolfi Plads

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Finder der noget bedre end et køligt glas rosé på en solbeskinnet terrasse?

Det skulle da lige være fri rosébar i 3 timer på en af byens bedste adresser.

Den hede sommerdrøm bliver til virkelighed på næste lørdag, d. 13/6, hvor man fra 15.30 – 18.30 kan nyde alt det rosé man vil for 299 kr.Aktuel.

Aktuel er et af de absolut bedste steder at nyde solen, maden og lidt koldt at drikke.

De har bl.a. en fuldstændig fabelagtig terrasse, og ikke mindst et populært koncept, hvor gæsterne selv er med til at vælge, hvad de vil spise til morgen, middag og aften – man vælger typisk 3 retter, hvor man så kan smage en masse forskelligt.

Men de våde varer, har de altså også fuldstændig styr på.

I går kunne vi skrive, at DMI regner med, at sommervarmen vender retur i næste uge – så det ligner en fuldstændig oplagt mulighed for at nyde lidt lækkert i glasset, godt vejr og (forhåbentlig) godt selskab.

Ejer Lars Helmuth lover, at fri rosébar vil være et tilbagevenende event i løbet af sommeren.

Men de gode nyheder stopper ikke der.

Aktuel er nemlig også klar med det nye koncept Terrassen.

Cocktailbar, DJ og fed stemning

En af byens bedste terrasser skal naturligvis udnyttes i det danske sommervejr, og på fredag den 12/6 fra klokken 15.30 er Aktuel klar med den første officiele udgave.

Vi kan blandt andet se frem til cocktailbar under ledelse af Dennis Messerschmidt, DJ Tom NeedleSplit og naturligvis også en fristende rosébar.

Vi spår et stensikkert sommerhit i Aalborg!

Alene i Vildmarken med et twist: DR søger nye deltagere

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Andreas Roosvall
Foto: Andreas Roosvall

Alene i Vildmarken er et af DR’s mest populære TV-programmer, og seersuccesen har indtil videre haft fire sæsoner på bagen.

Serien går i al sin enkelhed ud på, at 10 deltagere bliver overladt til sig selv i den norske vildmark, hvor de så skal forsøge at overleve så længe som muligt – med et minimum af hjælpemidler og uden kontakt med andre mennesker.

Rekorden i den danske udgave af programmet er 60 dage, og den har du nu mulighed for at slå.

DR og tv-produktionsselskabet United søger nemlig nye deltagere til programmet.

Sådan melder du dig til

Denne gang søger de faktisk nye makkerpar til ‘Alene i Vildmarken’, og det kan være par i alle mulige konstellationer, lige fra vennepar, brødre/søstre, fætre/kusiner, kæreste- og ægtepar, samt forældre/børn.

“Den yngste af jer skal være mindst 21 år – og I skal være stærk motiverede til et eventyr sammen. Som deltagere finder I selv mad, bygger jeres shelter og klarer jer ude i den rå natur,” skriver DR om kravene.

“I skal selv filme hinanden og jeres oplevelse; både når det går op og ned og fortælle om det til seerne.

Så har I modet og stædigheden til at holde ud, selv når forholdene kan blive svære, så hører vi gerne fra dig,” skriver de.

Hvis du har modet til at prøve kræfter med vildmarken, skal du sende en mail til alene@unitedtv.dk, hvor du fortæller om jer som makkerpar og jer selv og jeres erfaring med med vildmarken, samt jeres styrker og svagheder – hver for sig og sammen.