Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Så er det officielt: Her er skæbnen for Elbjørn

Af Emil Kjær Jørgensen

Fra 1954-1996 var M/S Elbjørn en del af den danske isbrydertjeneste, men siden 2004 har skibet ligget til kaj i Aalborg havn, hvor det har fungeret som restaurantskib.

Restauranten blev hurtigt meget populær på grund af blandingen af historie, charme og ikke mindst den gode mad.

Med Aalborgs rivende udvikling på alle fronter gik det dog markant ned ad bakke, og i maj 2017 blev Elbjørn sat til salg.

I december 2017 kunne vi så afsløre, at nye ejere havde store planer med det ikoniske skib.

Kun et år efter kunne vi berette, at de nye og friske vinde var blevet erstattet af stor mystik; ejerne var som sunket i jorden, og der var rod overalt på skibet.

Dernæst blev skibet sat til salg, og i slutningen af marts var der en helt ny udvikling i sagen, da Elbjørn var ved at blive slæbt væk fra den ikoniske plads på havnefronten, da aftalen om leje af kajpladsen var ophørt.

Men nu ser det endelig ud til, at den gamle isbryder får fred, da den inden for nærmeste fremtid skal ud på sin sidste rejse.

Så er det officielt: Her er skæbnen for Elbjørn
Her bliver Elbjørn slæbt væk fra sin vante plads på havnefronten

Elbjørn ender sine dage i Frederikshavn

Elbjørn er nemlig blevet købt af nedbrydningsfirmaet Jatob, som har købt skibet for at hugge det op i Frederikshavn. Det skriver soefart.dk.

For mange aalborgensere er det formentlig med en lille klump i maven, at Elbjørn nu ender sine dage med at blive hugget op.

Og det er er også med en vis portion vemod, at Jatob stikker den store kniv i den gamle dame.

“Det er jo en gammel dame, og det kunne da være sjovt nok at bevare den, men det koster jo en del af holde sådan en ved lige. Og der er jo ikke nogen, der vil komme med den pose penge, det koster at restaurere den,” siger Orla Rasmussen, indehaver af Jatob, til Søfart.

Jatob forventer, at ophugningen af skabet kommer til at tage et par måneder, og det bliver næppe i år, at man starter arbejdet.

Et spinkelt håb for Elbjørn?

Elbjørn er  dog en sejlivet dame, og der er måske et spinkelt håb for isbryderen.

Siden købet af Elbjørn har der nemlig været to løse henvendelser fra potentielle købere, der ville redde skibet fra den triste skæbne, men de har endnu ikke gjort alvor af henvendelserne.

Del artikel

Andre læser også