Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Så åbner Spejlteltet ved Nordkraft: Byder på verdensberømte shows

Af Emil Kjær Jørgensen

Aalborg Festivals har noget for enhver smag, men vi tør godt love, at arrangementerne i Spejlteltet på Teglgårds Plads ved Nordkraft bliver én af de helt store oplevelser under dette års festival.

Som det store trækplaster kommer LA SOIRÈE eksklusivt til Aalborg for tredje gang med deres verdensberømte show, der er en blanding af kabaret, moderne variete, burlesque og ny-cirkus for voksne.

Vi har mødt Skråens leder Jørgen Nissen til en snak om de begivenheder, som foregår i det historiske spejltelt PARADISO.

”Verdenspremieren for LA SOIRÈE er igen i år i Aalborg. Ellers har man kun mulighed for at opleve det i London eller Sydney. Det er vi meget stolte af.” fortæller Jørgen Nissen.

Så åbner Spejlteltet ved Nordkraft: Byder på verdensberømte shows
Publikum kommer helt tæt på artisterne i det historiske spejltelt

Folkene bag LA SOIRÈE er faldet pladask for Aalborgs charme og afslappede stemning, og ikke mindst det samarbejde, som de har fået med Skråen.

”Vi glæder os helt vildt. Produktionsholdet har vundet flere priser, og de er fantastiske til at sammensætte de her artister, så forestillingen fremstår som en helhedsoplevelse for publikum.” fortæller Jørgen Nissen.

Så åbner Spejlteltet ved Nordkraft: Byder på verdensberømte shows
David og Fofo er verdensberømte for deres bordtennisshow

Og man må virkelig sige, der kommer mange forskellige artister til byen i år. Artisterne er nøje udvalgt fra hele verden, og i år kan man blandt andre opleve English Gents, som er akrobatik i absolut verdensklasse.

Amerikanske AMY G kan også nydes under LA SOIRÈE. Hun imponerer med både ukulele og kazoo – alt sammen udført på rulleskøjter!

Du kan også opleve den svenske duo David & FoFo, som har helt specielle evner med bordtennisbolde, mens Melanie Chy viser imponerende styrke og smidighed i en optræden, der vil få publikum helt ud på kanten af stolene.

Så åbner Spejlteltet ved Nordkraft: Byder på verdensberømte shows
Melanie Chy har også sin motorcykel med til Aalborg i år

Jørgen Nissen giver garanti for både humor, akrobatik, sang, dans i absolut verdensklasse, når LA SOIRÈE igen besøger byen fra d. 17-26. august.

”Billetsalget går rigtig fint, men vi har stadig plads til flere. Det er helt sikkert en anderledes og fantastisk oplevelse, som venter publikum.” fortæller Jørgen Nissen.

Hver aften sluttes det hele af med et imponerende ild – og trommeshow på Teglgårds Plads. Dette arrangement er gratis for alle interesserede.

Aalborgs historie i sand

Det er også i spejlteltet, at man kan opleve noget helt nyt under dette års Aalborg Festivals. Lørdag og søndag bliver Aalborgs fascinerende historie malet i sand af de dygtigste kunstnere i Verden – de sandshows har været en så stor succes, at byer som Berlin, London og Barcelona har faste forestillinger.

Så åbner Spejlteltet ved Nordkraft: Byder på verdensberømte shows

”Aalborg er den første by i Danmark, hvor historien bliver malet i sand af de her fantastiske kunstnere. Billederne af historien udvikler sig hele tiden flydende og bliver understøttet af musik og autentiske lydeffekter.” fortæller Jørgen Nissen begejstret, som håber publikum vil tage godt imod det ambitiøse projekt.

Projektet har været længe undervejs og er lavet i samarbejde med Visit Aalborg, Spar Nord Fonden og Aalborg Kommune.

Så åbner Spejlteltet ved Nordkraft: Byder på verdensberømte shows
Jens Bangs Stenhus tegnet i sand

”Publikum kan blandt andet opleve Cimbrertyren, Jens Bangs Stenhus, Skipper Clement, Jomfru Ane Gade” siger Jørgen Nissen.

Du kan se en lille demonstration af showet på Skråens facebook:

Billetter kan købes lige her.

Kabaret Aprés med rødder i Aalborg

Søndag aften er det så tid til det lokale islæt i Spejlteltet. Den lokale tryllekunster David Tholander har skabt en kabaret, hvor publikum kan opleve kunstnere, der alle har en tilknytning til Danmark. Man kan blandt andet opleve jonglører, cirkusartister og klovne.

Så åbner Spejlteltet ved Nordkraft: Byder på verdensberømte shows
Kristian Scharling, jonglør med speciale i diabolo kan opleves til Après

”Vi er imponerede over det program, som David Tholander har strikket sammen. Det var en stor udfordring at skabe en lokal kabaret, men niveauet er tårnhøjt.” fortæller Jørgen Nissen.

Udover arrangementerne i Spejlteltet byder Aalborg Festivals på Skovrock, fredagsfester i Karolinelund, gadefester rundt omkring i Aalborg og meget, meget mere. Du kan finde det fulde program lige her.

Del artikel

Andre læser også