Så åbner Spejlteltet ved Nordkraft: Byder på verdensberømte shows

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Aalborg Festivals har noget for enhver smag, men vi tør godt love, at arrangementerne i Spejlteltet på Teglgårds Plads ved Nordkraft bliver én af de helt store oplevelser under dette års festival.

Som det store trækplaster kommer LA SOIRÈE eksklusivt til Aalborg for tredje gang med deres verdensberømte show, der er en blanding af kabaret, moderne variete, burlesque og ny-cirkus for voksne.

Vi har mødt Skråens leder Jørgen Nissen til en snak om de begivenheder, som foregår i det historiske spejltelt PARADISO.

”Verdenspremieren for LA SOIRÈE er igen i år i Aalborg. Ellers har man kun mulighed for at opleve det i London eller Sydney. Det er vi meget stolte af.” fortæller Jørgen Nissen.

Publikum kommer helt tæt på artisterne i det historiske spejltelt

Folkene bag LA SOIRÈE er faldet pladask for Aalborgs charme og afslappede stemning, og ikke mindst det samarbejde, som de har fået med Skråen.

”Vi glæder os helt vildt. Produktionsholdet har vundet flere priser, og de er fantastiske til at sammensætte de her artister, så forestillingen fremstår som en helhedsoplevelse for publikum.” fortæller Jørgen Nissen.

David og Fofo er verdensberømte for deres bordtennisshow

Og man må virkelig sige, der kommer mange forskellige artister til byen i år. Artisterne er nøje udvalgt fra hele verden, og i år kan man blandt andre opleve English Gents, som er akrobatik i absolut verdensklasse.

Amerikanske AMY G kan også nydes under LA SOIRÈE. Hun imponerer med både ukulele og kazoo – alt sammen udført på rulleskøjter!

Du kan også opleve den svenske duo David & FoFo, som har helt specielle evner med bordtennisbolde, mens Melanie Chy viser imponerende styrke og smidighed i en optræden, der vil få publikum helt ud på kanten af stolene.

Melanie Chy har også sin motorcykel med til Aalborg i år

Jørgen Nissen giver garanti for både humor, akrobatik, sang, dans i absolut verdensklasse, når LA SOIRÈE igen besøger byen fra d. 17-26. august.

”Billetsalget går rigtig fint, men vi har stadig plads til flere. Det er helt sikkert en anderledes og fantastisk oplevelse, som venter publikum.” fortæller Jørgen Nissen.

Hver aften sluttes det hele af med et imponerende ild – og trommeshow på Teglgårds Plads. Dette arrangement er gratis for alle interesserede.

Aalborgs historie i sand

Det er også i spejlteltet, at man kan opleve noget helt nyt under dette års Aalborg Festivals. Lørdag og søndag bliver Aalborgs fascinerende historie malet i sand af de dygtigste kunstnere i Verden – de sandshows har været en så stor succes, at byer som Berlin, London og Barcelona har faste forestillinger.

”Aalborg er den første by i Danmark, hvor historien bliver malet i sand af de her fantastiske kunstnere. Billederne af historien udvikler sig hele tiden flydende og bliver understøttet af musik og autentiske lydeffekter.” fortæller Jørgen Nissen begejstret, som håber publikum vil tage godt imod det ambitiøse projekt.

Projektet har været længe undervejs og er lavet i samarbejde med Visit Aalborg, Spar Nord Fonden og Aalborg Kommune.

Jens Bangs Stenhus tegnet i sand

”Publikum kan blandt andet opleve Cimbrertyren, Jens Bangs Stenhus, Skipper Clement, Jomfru Ane Gade” siger Jørgen Nissen.

Du kan se en lille demonstration af showet på Skråens facebook:

Billetter kan købes lige her.

Kabaret Aprés med rødder i Aalborg

Søndag aften er det så tid til det lokale islæt i Spejlteltet. Den lokale tryllekunster David Tholander har skabt en kabaret, hvor publikum kan opleve kunstnere, der alle har en tilknytning til Danmark. Man kan blandt andet opleve jonglører, cirkusartister og klovne.

Kristian Scharling, jonglør med speciale i diabolo kan opleves til Après

”Vi er imponerede over det program, som David Tholander har strikket sammen. Det var en stor udfordring at skabe en lokal kabaret, men niveauet er tårnhøjt.” fortæller Jørgen Nissen.

Udover arrangementerne i Spejlteltet byder Aalborg Festivals på Skovrock, fredagsfester i Karolinelund, gadefester rundt omkring i Aalborg og meget, meget mere. Du kan finde det fulde program lige her.

Kæmpe byggeprojekt igangsættes snart: Her kommer der 280 nye lejligheder

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Stigsborg Havnefront
Foto: Stigsborg Havnefront

Endnu et stort ejendomsprojekt på Stigsborg i Aalborg Kommune er nu undervejs.

Pensionsselskabet Lærernes Pension har erhvervet sig to byggefelter ved Stigsparken, hvor der skal bygges 280 lejligheder.

Planerne for det 54 hektar store Stigsborgområde i Aalborg er i fuld gang med at blive realiseret.

Senest har pensionsselskabet Lærernes Pension skrevet kontrakt på køb af to byggefelter, hvor der skal bygges 21.000 kvadratmeter bolig fordelt på 280 lejligheder.

Bypark som nabo

Byggefelterne ligger placeret i den nordligste del af området med Aalborgs største bypark Stigsparken som nærmeste nabo.

Bebyggelsen kommer til at bestå af to etagehuskarréer på 3-6 etager, og 1. etape af byggeriet forventes færdig i midten af 2022:

“Vi glæder os meget over at blive en del af Stigsborg-området i Nørresundby. Det skyldes ikke mindst den ambitiøse strategi for en bæredygtig bydel og implementering af FN´s verdensmål, forklarer finansdirektør Henrik Walther Mogensen fra Lærernes Pension.

Han fortsætter;

“Vores byggeri får en fantastisk beliggenhed ved Stigsparken og parkpromenaden samt med Limfjorden helt tæt på.”

Boliger til alle behov

Lærernes Pension har de seneste år udvidet sin boligportefølje i København, Aarhus og Aalborg, og i sidstnævnte er boligprojekter på Godsbanen og Nørresundby Havnefront mellem broerne for nylig blevet færdige.

De nye boliger på Stigsborg vil variere fra ca. 50 til 120 kvadratmeter, og der vil være både to-, tre- og fireværelses lejligheder.

Alle boliger vil have adgang til attraktive udeopholdsmuligheder i form af altan, forhave eller terrasse samt grønne gårdrum.

Derudover vil der være rig mulighed for alskens former for grønne oplevelser i Stigsparken lige øst for bebyggelsen.

Område tager form

Hos byudviklingsselskabet Stigsborg P/S er direktør Anton Hessellund meget tilfreds med den generelle udvikling af området og de planer, som er lavet i samarbejde med Lærernes Pension:

“Det er cirka et år siden, at vi etablerede Stigsborg P/S og efterfølgende igangsatte udviklingen af områdets etape 1 ”Parkkvarteret”.

Herefter er det gået over al forventning, og det skyldes ikke mindst den ambitiøse helhedsplan for området med etablering af ny folkeskole, park, maritime aktiviteter, infrastruktur m.v. Det har helt klart været med til at øge investorernes interesse markant,” forklarer han.

Han siger supplerende, at der netop er blevet lagt sidste hånd på en bylivsstrategi, der blandt andet skal være med til at sikre en række aktiviteter til fremme af byliv, interaktion mellem borgerne samt deleøkonomi.

Byggeriet bliver en del af Parkkvarteret, som er første etape i etableringen af bydelen. Parkkvarteret omfatter ca. 200.000 etagemeter byggeretter til bolig, erhverv, parkeringshuse, offentlige funktioner mv.

Aalborg Kommune arbejder i øjeblikket med færdiggørelse af lokalplanen for første etape, og Stigsborg P/S forventer at igangsætte etablering af infrastruktur i området i 2019.

Her skal blandt andet anlægges en bygade, som skal forbinde området med den eksisterende Engvej i nord.

Fylder et år i næste uge: Så mange har besøgt Salling ROOFTOP

Skrevet af: Michael Qureshi

I næste uge er det præcis et år siden, at Salling ROOFTOP slog dørene op til deres store satsning med udsigt ud over hele Aalborgs midtby og Limfjorden.

Der er ingen tvivl om, at det har været en fornuftig satsning for stormagasinet. I hvert fald har man allerede rundet en halv million gæster på et år på den spektakulære tagterrasse.

Det store byrum er dermed på rekordtid blevet en af Jyllands mest populære attraktioner. Det skriver Salling i en pressemeddelelse.

Sammenligner man den med besøgstal fra Visit Denmarks nylige statistik over populære attraktioner i Danmark, så ville ROOFTOP i Aalborg placere sig blandt Top 15 i hele landet.

Det gør selvfølgelig en forskel, at det er gratis at tage på ROOFTOP i modsætning til de øvrige attraktioner på toplisten.

Overgår alle forventninger

Opskriften på de mange besøgende har naturligvis været den enestående udsigt, deres skywalk med direkte kig ned på gågaden fra 30 meters højde og så ikke mindst en masse events der har givet genlyd.

Det imponerende besøgstal sætter en tyk streg under, at stormagasinets Rooftop-koncept tiltaler mange og passer perfekt ind i tiden.

“Vi er meget overvældede over, at nordjyderne har taget så godt imod Salling ROOFTOP. Det har i flere år været vores ambition, at Salling skal være et oplevelseshus, hvor shopping og gode oplevelser kombineres.

Men vi havde ikke forestillet os, at så mange mennesker ville lægge vejen forbi. Det overgår alle vores forventninger,”  siger store director Anja Kibsgaard.

Netop Sallings oplevelsesstrategi har da også medvirket til det imponerende besøgstal.

I løbet af foråret har man kunnet opleve både DJ’s, koncerter og samarbejder med byens kulturinstitutioner, og stormagasinet garanterer, at der også i sensommeren er fokus på ROOFTOP-oplevelser.

Fødselsdagen markeres i næste uge med tre dages fejring, der byder på både perlende bobler, fødselsdags-cupcakes, 2 for 1 tilbud på cocktails og smørrebrød samt sprøde toner fra DJ’s.

Så der er garanti for en god fest på toppen af byen, og alle er inviterede.

Startskuddet lyder torsdag i næste uge.

Programmet for fødselsdagsugen

Torsdag 22. august 10-19

2 cocktails for ens pris

2 stk. smørrebrød for ens pris

Fredag 23. august 10-20

2 stk. smørrebrød for ens pris

Gratis bobler og cupcakes kl. 16-17

2 cocktails for ens pris

DJ fra 16-19

Lørdag d. 24. august 10-17

2 stk. smørrebrød for ens pris

DJ fra 12-16

 

 

Spar penge på kendte mærker: Blue City i Aalborg holder Late Summer Sale

Skrevet af: Michael Qureshi

Savner du allerede stranden, varmen og bølgeskvulpet i ørerne?

Hos Blue City i Bispensgade kan du forlænge sommeren lidt endnu og være klar til arbejde, studiestart eller bare hverdagen med varme sommertilbud på brugt elektronik med 2 års garanti.

Så kan du vente med at scrolle gennem billederne fra Mallorca lidt endnu, for du kan gøre klar til hverdagen uden at vælte budgettet.

Hos den landsdækkende kæde Blue City har man i Aalborg stærke priser på MacBooks, iPhones, bærbare, Samsung, Huawei, stationære og meget mere.

En perfekt mulighed for at blive klar til studierne uden at skulle aflyse planerne i efterårsferien.

Man skal have råd til elektronik

Hos Blue City Aalborg har de stærke og stilrene MacBooks, samt effektive bærbare som passer ethvert behov i studielivet og derhjemme.

”Vi ser det som en nødvendighed at folk har mulighed for at købe brugt elektronik, både sikkert og til gode priser, der ikke vælter budgettet.

Både for kloden og for vores kunder. Her får hele Aalborg og omegn mulighed for at opruste til hverdagen uden at skulle aflyse efterårsferien,” siger Kenneth, butikschef hos Blue City Ålborg.

Shopping med god samvittighed

Der er absolut også noget bæredygtigt ved at man køber sin elektronik brugt.

Så får du både god samvittighed og en mere effektiv hverdag på samme tid.

“Vores kunder har siden 2014 sparet jorden for 25 millioner kg ressourcer. Vær med til at styrke den positive statistik,” lyder det fra butikschefen.

Find alle tilbud online her eller i selve Aalborg-butikken.

Om du søger den nye iPhone X, iPhone 8, Samsung Galaxy, Macbook Air eller en ny bærbar PC,  så finder du alle produkter med tilbud i de relevante kategorier.

Alle tilbuddene for Late Summer Sale 2019 finder du på www.bluecity.dk eller i butikken på Bispensgade 27C.