Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Rykker ud på en gård: Aalborg-restaurant holder økologisk høstmarked

Af Michael Qureshi
Arkivfoto Økologisk Høstmarked
Arkivfoto Økologisk Høstmarked

I weekenden sker der rigtig meget inde i selve Aalborg.

Men trænger du til at komme lidt væk fra det hektiske byliv, så er der også rig mulighed for det. Eksempelvis holder Aalborg-restauranten Alimentum i Aalborg “Økologisk Høstmarked” på Højgården ved Mou.

Det fungerer som et slags åbent hus, hvor alle er velkomne. Der vil være mulighed for at kigge på afgrøderne, komme tæt på naturen og dyrene, samt nyde en masser af lækkerier!

Alimentum rykker ud på gården i anledning af Høstmarked og laver pop-up køkken. Det er muligt at kigge rundt på deres marker og i væksthus. Der er fritgående høns, vagtler og bier.

Gæsterne kan høste med

Gæsterne må gerne høste med, komme tæt på dyrene og nyde livet i det fri. Vejret lørdag bliver godt, mens der er overdækket område, hvis regnen kommer søndag.

De mindste kan klatre på halmballer og bage snobrød. Be Creativ kommer og spinder uld på gammeldags facon.

Guldbæk Vingård kommer og præsentere vin, både til at nyde på stedet og til at købe med hjem.

Ægpusheren sælger æg, store og små, kaffe samt grønt fra gården.

Der er mulighed for at smage deres egen gin, der destilleres i samarbejde med Nordisk Brænderi.

Den daglige drift varetages af Kim Krebs og hans familie. Højgården er familiedrevet igennem 3 generationer, og tager et socialt ansvar i arbejdet på gården, da en af de ansatte har skånejob.

Har fast samarbejde med Alimentum

Højgården er et økologisk landbrug på 26 hektar, der er beliggende nær Mou i Lille Vildmosen. Gården har et fast samarbejde med Restaurant Alimentum i Aalborg.

Alimentums folk er jævnligt ude på gården for at høste, luge og plante. På Højgården er der over 50 forskellige økologiske afgrøder i jorden og væksthuset.

Det summer omkring bistaderne der tilbyder mageløst honning. Der produceres æg af højeste kvalitet fra landets første økologiske vagtler.

Hønseæggene produceres også økologisk efter græsningsprincipperne.

Menuen på Restaurant Alimentum i Aalborg afspejler tilgangen til de råvarer, der er tilgængelige fra gården og høstes dagligt.

Øvrige råvarer findes i lokal området, såsom vilde urter, mælk og kød.

Gården åbner begge dage kl. 11.30

Alimentum laver lækre frokostretter, der kan nydes i det fri,

Guldbæk Vingård står klar med lokalt produceret vin.

Alimentum sørger for noget til den søde tand, samt saft til de mindste.

Lørdag aften 31. august

Fra kl. 17.30 starter aftensmenuen

4 retters fra “Jord til bord” med vin el. saft til 500 kr.

Der er mulighed for gratis transport fra Alimentum, Løkkegade 23 kl. 16.00 med bus

(Reservation nødvendig på www.restaurant-alimentum.dk)

Gården lukker kl. 22.00 – Bussen køres retur til Alimentum

Del artikel

Andre læser også