Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stor nordjysk kokkekonkurrence: Ruths Hotel løb med sejren i Local Cooking

Af Emil Kjær Jørgensen

Otte af Nordjyllands bedste restauranter var i dag i direkte duel i kokkedysten Local Cooking, der fandt sted i Hirtshals.

Fra Aalborg deltog Dejavu, Nam og Scheelsminde, men de måtte se sejren gå til Ruths i Skagen, der dermed kan kalde sig vindere af Local Cooking 2021. Den vandt de ved at lave den bedste ret med pighvar. Udover den store ære fulgte der også en check på 20.000 kr. med oveni hatten.

Rasmus Munk, køkkenchef på den tostjernede Alchemist i København, var en af dommerne, og han var fuld af lovprisninger.

“Jeg har fået set et glimt af nordjysk gastronomi, og hvad det kan. Diversiteten i den nordjyske gastronomi er ret interessant.”

Det vildeste dommerpanel

Dommerpanelet var et imponerende felt af nogle af landets bedste kokke.

Dommerpanelet bestod af Mikael Kopp fra Fauna i Musikkens Hus og trofast overdommer i Local Cooking konkurrencen. Jesper Koch, køkkenchef og øverste gastronomiske chef for det høje hotel Alsik i Sønderborg.

Stor nordjysk kokkekonkurrence: Ruths Hotel løb med sejren i Local Cooking

Altid hyggelige Bo Jacobsen, som indtil 2020 drev Restaurationen i København. Svend Rasmussen, mangeårig kvalitetsbevidst og perspektiveringsstærk madanmelder på Berlingske.

Sidst men ikke mindst altså også Rasmus Munk, der er verdensberømt køkkenchef på den tostjernede Alchemist.

Deltagerne var otte af Nordjyllands restauranter:

  • Abstrakt – Hirtshals
  • Essens – Frederikshavn
  • Dejavu – Aalborg
  • HimmerRiget – Gatten, Farsø
  • Medvind – Hanstholm
  • NAM – Aalborg
  • Ruths – Skagen (VINDER)
  • Scheelsminde – Aalborg

En stor donation har gjort konkurrencen endnu vildere

Siden 2015 har Local Cooking og Hirtshals Fiskefestival taget vigtige skridt i arbejdet med at synliggøre Hirtshals´ helt unikke fødevareressource, nemlig fisken.

Det er sket i tæt samarbejde med Hirtshals Fiskeriforening og Fiskeauktion Nord som hvert år står for udvælgelsen af årets fisk, som i år er PIGHVAR.

I 2019 modtog Hirtshals Fiskefestival en stor donation fra Spar Nord Fonden. Denne donation var stærkt medvirkende til, at konkurrencen blev afviklet i et flot setup med et imponerende dommerpanel.