Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Målstreg midt i Aalborg: Her er ruterne til DM i landevejscykling

Af Emil Kjær Jørgensen
DM i Cykling Aalborg 
Hans Natorp, formand DIF, Thomas Kastrup-Larsen, Borgmester Aalborg og Henrik Jess Jensen DCU
Foto: Lars Horn / Baghuset 
Dato: 03.05.22
DM i Cykling Aalborg Hans Natorp, formand DIF, Thomas Kastrup-Larsen, Borgmester Aalborg og Henrik Jess Jensen DCU Foto: Lars Horn / Baghuset Dato: 03.05.22

Fra den 23. – 26. juni sker der noget helt unikt i Aalborg.

Vi er nemlig værter for den først DM-uge i Danmark nogensinde, når over 180 medaljer skal uddeles i mere end 50 forskellige sportsgrene inden for dansk eliteidræt. Det kan du læse mere om her.

Cykling er en af de store sportsgrene ved DM-ugen, hvor de danske mestre skal findes indenfor Trial, BMX, MTB og ikke mindst landevejscykling.

I dag inviterede Danmarks Cykle Union til pressemøde på Aalborg Rådhus, hvor årets rute og program blev offentliggjort.

Her er ruterne

Ruterne ved dette års DM giver masser af tilskuervenlige muligheder, ligesom de deltagende ryttere har noget at glæde sig til.

“Både enkeltstarten og linjeløbet starter og slutter i centrum af Aalborg ved Aalborg Kongres & Kultur Center. Det betyder, at der bliver masser af nordjyder, turister og tilrejsende tilskuere, som kommer til at opleve cykelsporten på nærmeste hold,” fortæller Klaus Peter Petersen fra Aalborg Cykle-Ring , der er løbschef og ruteansvarlig.

Som det kan ses på rutekortet, kommer rytterne vidt omkring i Nordjylland i linjeløbet, men den helt store publikumsmagnet bliver her i Aalborg, hvor rytterne skal ud på hele otte omgange i Hasseris-området.

Målstreg midt i Aalborg: Her er ruterne til DM i landevejscykling
Rutekortet for linjeløbet. BEMÆRK: Rytterne starter i Aalborg, selvom det ikke fremgår på kortet (løbet bliver først givet frit omkring Drastrup)
Målstreg midt i Aalborg: Her er ruterne til DM i landevejscykling
Rytterne skal ud på 8 omgange på denne strækning som afslutning på ruten

De skal blandt andet op af Skovbakkevej otte gange, og her er der stort sandsynlighed for, at løbet bliver afgjort.

“Der er nærmest garanti for god stemning og fest, når Danmarks elite kommer til Aalborg for at kæmpe om Dannebrogstrøjerne. Sikkerheden er i top på begge ruter. Alt er afspærret og alle veje ensrettet. Mere end 250 frivillige, 1.500 m hegn og 60 politimotorcykler og race marchalls sikrer rytterne optimale forhold,” fortæller Klaus Peter Petersen fra Aalborg Cykle-Ring , der er løbschef og ruteansvarlig.

Cykelløbene kommer naturligvis også til at påvirke trafikken i og omkring løbet.

Alle veje på ruten bliver afspærrede, så sikkerheden er i top, og derfor vil store dele af Aalborg eksempelvis også være afspærret på løbsdagene.

Målstreg midt i Aalborg: Her er ruterne til DM i landevejscykling
Ruten for enkeltstart (Herre Elite)

En folkefest i Aalborg – og på TV

“Jeg er rigtig glad for, at Danmarks Cykle Union også er med i stor stil, når Aalborg til sommer bliver vært for den første DM-uge. Cykelsporten får et rigtig stort og flot udstillingsvindue for de mange dygtige ryttere, bl.a. når landevejscyklingen får start og målstreg midt i Aalborg.

Det bliver på Vesterbro lige udenfor Aalborg Kongres & Kultur Center, og jeg er sikker på, at cykelløbene bliver et af de helt store trækplastre både for toppen af dansk cykelsport og for publikum fra nær og fjern,” siger Thoms Kastrup-Larsen.

Det bliver ikke kun lokalt, at der er lejlighed til at følge landevejscyklingen, der bliver også live-tv-transmission af samtlige 219 km.

“Jeg glæder mig virkelig til, at hele byen kommer til at summe af hujen, hep og hurtige hjul. Dansk cykling er inde i en guldalder med flere verdensstjerner der lige nu performer på allerøverste niveau. Jeg er stolt af, at de skal dyste om DM-titlen her i Aalborg og retten til at bære dannebrogstrikoten kun en uge senere, når Tour de France rammer Danmark med tre etaper i “Grand Départ Copenhagen Denmark 2022″. Det bliver rigtig stort for cykelrytterne, publikum og for Aalborg,” fortæller borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Hos Danmarks Cykle Union ser man i den grad frem til dette års Danmarksmesterskab og DM-ugen

“Det er med stor forventning, at jeg ser frem til dette års DM i cykling. Og det er med god grund. Tidligere har de forskellige Danmarksmesterskaber ligget på forskellige tidspunkter og spredt over det meste af landet, nu samles fire af cykelsportens discipliner under DM-ugen i Aalborg. Det bliver ganske spektakulært og et stort samlende event,” siger Henrik Jess Jensen og garanterer at Danmarks Cykle Union stiller i stærkeste opstilling.

“På vegne af Danmarks Cykle Union tør jeg godt love, at det bliver stort – alene den stjernerække af danske mandlige og kvindelige ryttere i flere af cykelsportens discipliner, som kan ses på helt tæt hold, er i sig selv en kæmpe oplevelse – jeg håber at mange får et minde for livet,” slutter Henrik Jess Jensen.

DM i cykling 2022

Under DM-ugen bliver Aalborg hele Danmarks cykelhovedstad fra 22. til 26. juni. Både enkeltstarten og linjeløbene for junior og eliteklasser får start og mål midt i Aalborg.

Onsdag d. 22. juni: BMX

Torsdag d. 23. juni: Landevej enkeltstart (Junior/Elite)

Lørdag d. 25. juni: MTB Short Track

Lørdag d. 25. juni: MTB XCO

Lørdag d. 25. juni: Trial

Søndag d. 26. juni: Landevej linjeløb (Junior/Elite)

Du kan finde mere info om ruterne lige her.

Del artikel

Andre læser også