Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Overtog historiske lokaler 1. januar: Sådan bliver det nye Restaurant Rusk

Af Stine Kjølby Christensen
Arkivfoto Svalegaarden
Arkivfoto Svalegaarden

Det var en stor nyhed i restaurantland, da Restaurant Rusk i slutningen af 2021 meldte ud, at de skulle flytte – og ikke hvilket som helst sted hen.

I 2014 rykkede Restaurant MEST nemlig ud af lokalerne i Brandstrupsgade, hvor Rusk jo som bekendt rykkede ind. Efterfølgende overtog MEST så Svalegaarden i Hasseris.

Denne historie har nu gentaget sig, da MEST meldte ud, at de fremover skulle forpagte det tidligere Papegøjehaven i AKKC og dermed sige farvel til de historiske rammer – men dem stod Restaurant Rusk så (igen) klar til at overtage.

Overtagelsen trådte i kraft den 1. januar 2022.

“Lige nu bruger vi en masse kræfter på rengøring herude, få sat ting op og flyttet en masse. Det er først fra mandag, at vi går rigtigt i gang,” fortæller Simon Pedersen, ejer og køkkenchef af Restaurant Rusk.

Overtog historiske lokaler 1. januar: Sådan bliver det nye Restaurant Rusk
Arkivfoto

Fokus på selskaber

Mens Rusk i Brandstrupsgade var (og er) kendt og elsket for sit lækre a la carte-kort, bliver der i stedet et anderledes fokus på at køre større selskaber i det nye Rusk – og det var lige efter planen.

“At overtage de her lokaler i Svalegaarden så vi som en gylden mulighed for at kunne gå i en retning, som det hele tiden har været vores ønske.

Nu skal vi lære at køre selskaber ligesom MEST gjorde, og når der er kommet styr på det, så begynder vi at kigge på at åbne op for forskellige arrangementer herude, hvor enkelte personer vil kunne komme ind,” forklarer Simon.

Overtog historiske lokaler 1. januar: Sådan bliver det nye Restaurant Rusk
Foto: Nordicals Aalborg

Madmæssigt kommer Rusk til at holde fast i sit lidt frankofile koncept, fusioneret med det nordiske og danske køkken.

“Det bliver meget op til det enkelte selskab, som vi vil føre en åben dialog med, når der skal besluttes en menu. Her er vi meget fleksible,” siger Simon.

Måske et gensyn i Brandstrupsgade?

Simon og Co. er i skrivende stund stadig indehavere af lokalerne i Brandstrupsgade, der dog forventes at være lukket minimum i resten af januar.

Afhængig af Corona-situationen vil Simon dog ikke udelukke, at aalborgenserne får en sidste mulighed for at besøge restauranten i Brandstrupsgade.

“Vi lukker helt i midtbyen inden for tre måneder, men lokalerne er allerede til salg, så nu må vi se, om nogen vil overtage før.

Hvis der kommer restriktioner i forhold til større selskaber, der påvirker vores koncept i Svalegaarden de næste måneder, så får vi måske luft til igen at invitere indenfor i Brandstrupsgade,” siger han.

Rusk har allerede fået fyldt kalenderen godt op i den kommende konfirmation- og bryllupssæson, men har du en forespørgsel på et selskab i Svalegaarden, kan du sende Rusk en uforpligtende mail lige her.

Del artikel

Andre læser også