Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Royal Run satte vild rekord: Bekræfter nyt Royal Run i 2025

Af Michael Qureshi
Foto: Lars Horn/Baghuset
Foto: Lars Horn/Baghuset

Store dele af Danmark har i dag 2. pinsedag været malet i Royal Run-blå, da et totalt udsolgt Royal Run for sjette gang løb af stablen i årets værtsbyer Fredericia, Brønderslev, Aarhus, Kalundborg og København/Frederiksberg.

Med intet mindre end 95.330 tilmeldte satte Royal Run ny rekord for danskernes opbakning til det royale motionsevent, der for første gang var med deltagelse af Danmarks nye Kongepar.

Royal Run satte vild rekord: Bekræfter nyt Royal Run i 2025
Foto: Lars Horn/Baghuset

Det var første gang, at Aalborg ikke var blandt værtsbyerne.

Men Brønderslev løb med værtsskabet i Nordjylland.

Næste år er det en stor mulighed, at Aalborg igen vælges.

Vender retur i 2025

Ellers vælger man måske en anden nordjysk by. I hvert fald bekræfter man her mandag aften, at løbet med sikkerhed kommer igen i 2025.

”Endnu engang har Royal Run bevist, at det er en begivenhed, der formår at samle danskerne på kryds og tværs til en regulær motionsfest.

Vi er meget glade over den store opbakning og tilslutning, vi har fået over hele landet, lige siden de allerførste startnumre blev sat til salg.

Derfor glæder det også ekstra meget, at Royal Run vender tilbage igen i 2025,” siger Jens Otto Størup, der er administrerende direktør i DGI og medlem af Royal Runs styregruppe.

Royal Run satte vild rekord: Bekræfter nyt Royal Run i 2025
Foto: Lars Horn/Baghuset

Kongefamilien stærkt repræsenteret i samtlige værtsbyer

H.M. Kongen skød Royal Run i gang ved at løbe One mile (1,609 km) i Fredericia, hvorefter turen gik til Aarhus med en løbetur på 5 kilometer.

H.M. Dronningen havde taget turen til Kalundborg, hvor distancen på 5 kilometer ligeledes blev tilbagelagt, mens H.K.H. Kronprinsen deltog på One mile-turen i Brønderslev.

Den samlede Kongefamilie sluttede herefter dagen af i København/Frederiksberg.

Royal Run satte vild rekord: Bekræfter nyt Royal Run i 2025
Foto: Lars Horn/Baghuset

Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet – et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik – der har som ambition at få flere danskere til at bevæge sig.

40 procent af deltagerne ved årets Royal Run havde ved tilmeldingen angivet, at de havde deltaget før, mens 30 procent af de tilmeldte aldrig havde deltaget i et motionsløb før.

”Fællesskabet og den gode oplevelse er Royal Runs DNA. Det er vores håb, at vi i dag med årets største, aktive folkefest har inspireret alle deltagere og givet dem lysten til endnu mere af denne slags fremover,” siger Morten Mølholm Hansen, der er administrerende direktør i DIF og ligeledes med i Royal Runs styregruppe.

Del artikel

Andre læser også