Et år i Aalborg: Rotpunkt fejrer fødselsdag med et brag i weekenden

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Det er et år siden, at den fremadstormende køkkenkæde Rotpunkt åbnede butik i Aalborg.

Den flotte butik på Håndværkervej har oplevet noget nær en eventyrlig modtagelse blandt aalborgenserne, samt de nordjyder der gerne kører lidt ekstra for kvalitet og god service.

Butikken har været et friskt pust i køkkenbranchen.

Rotpunkts ambition er at gøre tingene lidt anderledes i en ellers meget klassisk branche.

Rotpunkt kan levere costum made køkkener designet lige efter kundens smag, blandt andet 27 forskellige skabsfarver uden merpris, over 300 forskellige låger, massive egetræsskuffer samt meget andet.

Har været et fantastisk første år i Aalborg

Det er noget, som har vakt opsigt og sikret et flot første år her i Dobbelt A.

“Vi er blevet taget så godt imod, og det er vi meget glade for. Det har været et fantastisk år for vores butik her i Aalborg,” fortæller butikschef Jennie Oxlade til MigogAalborg.

1 års fødselsdagen fejres også med et Åbent Hus i denne weekend d. 6 og 7 oktober fra 10-15:00.

“Vi holder fødselsdagsfest, med godt til ganen og en fantastisk kampagne til vores kunder. Der er mulighed for at komme ud og se de flotte køkkener, og få en masse inspiration,” forklarer Jennie Oxlade.

Der er også noget at komme efter, hvis man slår til og laver en aftale i weekenden med Åbent Hus.

“Hvis man laver en aftale med os i denne weekend. Får kunden mulighed for enten at få en gratis Quooker eller et gavekort på 10.000 kroner til Brdr. Sørensen møbler, når køkkenet leveres.

Vi glæder sig til en spændende weekend, hvor folk kan droppe ind i butikken, få inspiration, hygge sig med lidt lækkert og lave en god handel” fortæller Jennie Oxlade.

Kommer flere spændende arrangementer

Hun fortsætter;

“Vi elsker at have mange mennesker i vores butik. Vi har også været glade for at lave forskellige arrangementer i løbet af året, hvor vi blandt andet havde Camilla Framnes inde og holde et foredrag, samtidig med at vi serverede lækker sund mad.

Vi kunne ikke fylde en stol mere ind i butikken, da Camilla var her,” forklarer Jennie Oxlade.

Butikschefen i Rotpunkt understreger, at man kan forvente flere spændende arrangementer i butikken med fokus på blandt andet indretning, sundhed og andre relevante emner.

Stor fordel at være en del af international kæde

Rotpunkt har leveret til flere spændende renoveringer/nybyggerier i hele Nordjylland, og har haft mulighed for at være med til at sætte præg på mange fantastiske nordjyske boliger.

Det er derfor en stor fordel at være en del af Rotpunkt køkken-kæden.

” Vi er hvert år i september på nyhedsmesse, som afholdes på fabrikken med introduktion af nyhederne indenfor køkkendesign og man føler helt sikkert, at man har fingeren på pulsen i forhold til alt det nye, der sker inden for branchen.

Trenden viser, at kunderne går meget mere efter personlige indretninger i stedet for det klassiske køkkendesign, og der kan vi blandt andet godt mærke på vores åbning i Aalborg, at vi skiller os ud,” forklarer Jennie Oxlade.

Hun supplerer;

”Folk har virkelig også forstået, at hos os er der ingen begrænsninger, uanset hvor stort eller småt køkken, man skal bruge.

Jeg har det også sådan, at i stedet for at få et køkken man kan leve med, så er det langt bedre at få et køkken, man ikke kan leve uden,” siger Jennie Oxlade.

Du kan komme til fødselsdagsfest og Åbent Hus i Rotpunkt på Håndværkervej 7 både lørdag og søndag i weekenden fra 10-15.

Du kan følge ROTPUNKT AALBORG på Facebook her

Se flere af ROTPUNKT produkter her

Madfestival skudt i gang midt i Aalborg: Det kan du opleve i morgen

Skrevet af: Michael Qureshi

For andet år i træk blev Nordjysk Madfestival skudt i gang fredag eftermiddag.

Det er brancheforeningen Nordjysk Mad og Turisme, som står bag den store Madfestival, der byder på både aktiviteter og masser af smagsoplevelser for de mange besøgende.

I eftermiddag var der fuld knald på Gammeltorv, hvor der blandt andet blev afholdt Østers Battle. 10 restauranter lavede hver deres version af en lækker østers-ret.

Foto: Dennis Blok

På festivalpladsen er der bar, madboder og foodtrucks, hvor festivalens gæster kan forsynes sig af de nordjyske retter.

Lørdag er der noget for alle aldre. Børnene kan opleve dyr til dyrskue. De voksne kan opleve pastaskole og madworkshop og i det hele taget få et indblik i hvor mange skønne råvarer, der produceres i Nordjylland.

Klokken 11.00 går Årets Grønt Ret konkurrence i gang, hvor flere af Aalborgs samt øvrige Nordjyllands bedste restauranter dyster.

Man kan komme helt tæt på de dygtige kokke og se deres detalje-sans og den måde de bygger en ret op på.

Lørdag den 24. august

Festivalspladsen
10.00 Dyrskue, madboder og stande er åbne.
18.00 Tak for i dag.

Madværksted
10.00 Madworkshop – Tonny’s Tips & Tricks.
12.00 Paulas Pastaskole  og Kornets Hus – Lær at lave italiensk håndlavet pasta af lokale råvarer
14.00 Madworkshop – Tonny’s Tips & Tricks.

De 10 køkkener
11.00 Årets Grønt-ret – Nordjyske restauranter kæmper om at lave den bedste ret med grønsager.

VIP-Lounge
14.00 Jonas Jensen – skab den æstetiske bordopdækning til at fuldende madoplevelsen.

Hvad: Nordjysk Madfestival
Hvor: Gammeltorv
Hvornår: 23. og 24. august

Du finder mere info her.

Ude i god tid: Billigblomst har åbnet en kæmpe juleudstilling

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Om 124 dage er det juleaften,
der er længe, længe til …

Hva’ skal vi dog finde på?
Vi ku’ ta’ i Billigblomst!

Ja, det kan ikke vare længe, før supermarkederne sætter chokoladejulekalendere, pebernødder og plastikgrannet frem på hylderne – men i år er der alligevel en butik, der er kommet dem i forkøbet.

Billigblomst i City Syd har allerede nu taget den helt store kasse med julepynt ned fra loftet. Faktisk har de været i gang siden slut juli: til både stor begejstring og en snert af skepsis fra visse kunder.

Og der er altså ikke bare tale om et par uskyldige julekugler eller lidt dekorations-ler. Tværtimod.

Fyldt til randen med julepynt

Billigblomst har valgt nærmest at proppe hele den ene hal til randen med alt fra juletræer, julemænd, nøddeknækkere, flamingoforme, kagedåser til rensdyr i keramik.

Fethi Polat, der er medejer af Billigblomst, er slet ikke i tvivl om, at sæsonen er skudt i gang lige præcis til tiden.

“Faktisk er vores salg af julepynt på sit højeste i september og oktober. Når vi så rammer december, står det ironisk nok næsten stille,” fortæller han.

Men hvorfor så alligevel sætte frem flere måneder før folk begynder at købe? Det er der et ret praktisk svar på.

“Vi indkøber så store mængder ind, at det ville være helt umuligt for os at nå at pakke det ud og have så kort tid at sælge det i.

I stedet vil vi gerne bruge en masse ressourcer på at få det stillet pænt op, så vores kunder allerede nu kan købe årets julepynt,” siger Fethi Polat.

Kun positiv feedback indtil videre

Den tidlige julestemning deler som altid vandene blandt folk. Nogle af os kan ikke udstå synet – imens det for andre er en længe ventet kulmination på ulideligt mange måneders venten.

Indtil videre har Fethi dog kun oplevet positiv feedback på julelandskabet.

“Vi får rigtig mange reaktioner på det,” siger Fethi med et grin.

“De fleste elsker det og er vilde med at komme i lidt julestemning. Andre synes, det er lige tidligt nok – men det er altid sagt med et smil på læben, og folk er så søde,”

Der er selvfølgelig heller ingen i Billigblomst, der har tænkt sig at proppe julekugler ned i halsen på kunderne. Det klarer de faktisk helt selv og ganske frivilligt.

Krybbespillet har været en bestseller i Billigblomst. I dag, fredag, havde Fethi kun et enkelt tilbage.

“Vi sælger rigtig meget … Man tror det, måske ikke, men mange både private og virksomheder køber deres julepynt så tidligt på året, og derfor er de glade for, at vi allerede nu har et stort udvalg,” forklarer Fethi.

Så hvem ved – måske varer julen også lige til påske i Billigblomst? I hvert fald kan du allerede nu få stillet dine juleabstinenser og sikre et pyntet hjem, der ville gøre selv Gertrud Sand misundelig.

DGI Huset holder stort åbent hus: Prøv en gratis træning

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

DGI Huset i Nordkraft har skabt nogle rammer, som er helt unikke.

Her kan man træne under nogle gode forhold med nogle af Aalborgs allerbedste instruktører.

Blandt andet arbejder Aalborgs egen jernkvinde ultraløberen Stine Rex her, og skaber en fed stemning, når hun træner hold.

Lørdag d. 24. august åbner DGI Huset i Nordkraft dørene op, og byder alle interesserede inden for. Her kan man helt gratis prøve forskellige hold og mærke stemningen og opleve rammerne.

Stærkt sammenhold og god stemning

Om man er til cirkeltræning, yoga, Pilates, Zumba og en masse mere så byder DGI Huset på det hele. Der er også hold for børn, som også er gratis at deltage i lørdag.

Så hvis du er nysgerrig på at træne et sted, hvor man bliver udviklet og har et stærkt sammenhold, så bør man kigge forbi til Åbent Hus.

Der er desuden også Åbent Hus for børnene, hvor der også er særlige hold til de yngre. I løbet af formiddagen og lørdag eftermiddag kan aldre som 6-9 år, 4-6 år samt ældre og yngre børn være med og opleve børne-fitness som er sjovt og skønt at være en del af.

“Vi havde Åbent Hus i sidste weekend, og her kom der rigtig mange forbi og fik oplevet det vi har at byde på. Mange har måske hørt om, hvad vi kan tilbyde, men når man først har været her og fornemmet stemningen, så kommer de fleste igen. Vi håber også at se mange igen lørdag,” siger Stine Rex.

DGI Huset har også et tilbud, hvis man køber et hold klippekort til deres Åbent Hus. Hvis man køber et klippekort med 10 klip, så får man 3 klip gratis.

Du kan se hele holdplanen for lørdag d. 24. august her

Du kan tilmelde dig Åbent Hus her