Et år i Aalborg: Rotpunkt fejrer fødselsdag med et brag i weekenden

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Det er et år siden, at den fremadstormende køkkenkæde Rotpunkt åbnede butik i Aalborg.

Den flotte butik på Håndværkervej har oplevet noget nær en eventyrlig modtagelse blandt aalborgenserne, samt de nordjyder der gerne kører lidt ekstra for kvalitet og god service.

Butikken har været et friskt pust i køkkenbranchen.

Rotpunkts ambition er at gøre tingene lidt anderledes i en ellers meget klassisk branche.

Rotpunkt kan levere costum made køkkener designet lige efter kundens smag, blandt andet 27 forskellige skabsfarver uden merpris, over 300 forskellige låger, massive egetræsskuffer samt meget andet.

Har været et fantastisk første år i Aalborg

Det er noget, som har vakt opsigt og sikret et flot første år her i Dobbelt A.

“Vi er blevet taget så godt imod, og det er vi meget glade for. Det har været et fantastisk år for vores butik her i Aalborg,” fortæller butikschef Jennie Oxlade til MigogAalborg.

1 års fødselsdagen fejres også med et Åbent Hus i denne weekend d. 6 og 7 oktober fra 10-15:00.

“Vi holder fødselsdagsfest, med godt til ganen og en fantastisk kampagne til vores kunder. Der er mulighed for at komme ud og se de flotte køkkener, og få en masse inspiration,” forklarer Jennie Oxlade.

Der er også noget at komme efter, hvis man slår til og laver en aftale i weekenden med Åbent Hus.

“Hvis man laver en aftale med os i denne weekend. Får kunden mulighed for enten at få en gratis Quooker eller et gavekort på 10.000 kroner til Brdr. Sørensen møbler, når køkkenet leveres.

Vi glæder sig til en spændende weekend, hvor folk kan droppe ind i butikken, få inspiration, hygge sig med lidt lækkert og lave en god handel” fortæller Jennie Oxlade.

Kommer flere spændende arrangementer

Hun fortsætter;

“Vi elsker at have mange mennesker i vores butik. Vi har også været glade for at lave forskellige arrangementer i løbet af året, hvor vi blandt andet havde Camilla Framnes inde og holde et foredrag, samtidig med at vi serverede lækker sund mad.

Vi kunne ikke fylde en stol mere ind i butikken, da Camilla var her,” forklarer Jennie Oxlade.

Butikschefen i Rotpunkt understreger, at man kan forvente flere spændende arrangementer i butikken med fokus på blandt andet indretning, sundhed og andre relevante emner.

Stor fordel at være en del af international kæde

Rotpunkt har leveret til flere spændende renoveringer/nybyggerier i hele Nordjylland, og har haft mulighed for at være med til at sætte præg på mange fantastiske nordjyske boliger.

Det er derfor en stor fordel at være en del af Rotpunkt køkken-kæden.

” Vi er hvert år i september på nyhedsmesse, som afholdes på fabrikken med introduktion af nyhederne indenfor køkkendesign og man føler helt sikkert, at man har fingeren på pulsen i forhold til alt det nye, der sker inden for branchen.

Trenden viser, at kunderne går meget mere efter personlige indretninger i stedet for det klassiske køkkendesign, og der kan vi blandt andet godt mærke på vores åbning i Aalborg, at vi skiller os ud,” forklarer Jennie Oxlade.

Hun supplerer;

”Folk har virkelig også forstået, at hos os er der ingen begrænsninger, uanset hvor stort eller småt køkken, man skal bruge.

Jeg har det også sådan, at i stedet for at få et køkken man kan leve med, så er det langt bedre at få et køkken, man ikke kan leve uden,” siger Jennie Oxlade.

Du kan komme til fødselsdagsfest og Åbent Hus i Rotpunkt på Håndværkervej 7 både lørdag og søndag i weekenden fra 10-15.

Du kan følge ROTPUNKT AALBORG på Facebook her

Se flere af ROTPUNKT produkter her

Stadig ledige pladser: Tag en en 2-årig STX på Aalborg City Gymnasium

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Nedlukningen af Danmark de seneste par måneder har betydet, at danskernes hverdag er blevet væsentligt ændret.

For nogle har det betydet, at de bruger mere tid derhjemme i stedet for på arbejdspladsen eller på skolen, mens det for andre har betydet, at de har måttet se sig om efter et nyt arbejde.

De store ændringer har sat nogle tanker i gang – også på positiv vis. Mange er nemlig begyndt at nytænke deres liv og ønsker at skifte livsbane.

Går du for tiden og overvejer nye karrieremuligheder, så kan en 2-årig STX på Aalborg City Gymnasium være det rette valg for dig.

Som det eneste sted i Region Nordjylland er det muligt at læse en STX på kun 2 år, der åbner dørene for både de korte, mellemlange og lange videregående uddannelser.

STX på kun 2 år

Hvis du tænker ”jamen, tager en studentereksamen ikke 3 år?”, har du delvist ret.

Den traditionelle studentereksamen tager nemlig 3 år, men hos Aalborg City Gymnasium kan man klare den på kun 2 år.

Årsagen er, at man på en 2-årig STX kun har boglige fag og heller ikke starter uddannelsen med et grundforløb.

Det betyder, at du starter direkte i en stamklasse og samtidig ikke bruger timer på f.eks. idræt, billedkunst eller musik, men i stedet fylder dit skema med de fag, som du skal bruge for at komme ind på drømmeuddannelsen.

Uddannelsen giver dermed de samme muligheder, som hvis du tog den på et almindeligt gymnasium – forskellen er at du bliver hurtigere færdig på Aalborg City Gymnasium.

Samtidig bliver du også en del af et dynamisk og fagligt ambitiøst studiemiljø, der sætter høje krav til din motivation og modenhed.

Skridtet videre mod drømmeuddannelsen

Den 2-årige STX er relevant for mange forskellige typer af mennesker.

Nogle har måske været ude at rejse, før de starter, mens andre har gået på efterskole eller været ude på arbejdsmarkedet.

Fælles for alle er ønsket om at færdiggøre ungdomsuddannelsen på kort tid og tage skridtet videre mod drømmeuddannelsen.

Heri ligger også Aalborg City Gymnasiums styrke: forskelligheden blandt eleverne er med til at sikre et spændende og rummeligt studiemiljø.

Gymnasiet er en privatejet institution, hvilket betyder, at der er flere frihedsgrader, som er til gavn for den enkelte elev.

Der er løbende optag frem til studiestart den 11. august og stadig plads på alle studieretninger.

Er du også blevet interesseret i at søge den 2-årige STX, kan du kontakte studievejledningen for at blive optaget her.

Nye tal viser: Rekordmange tager i sommerhus i Aalborg Kommune

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Campaya
Foto: Campaya

Det kan godt være, at vejret ikke ligefrem er med os – men lysten til at tage i sommerhus er intakt.

Nye tal fra sommerhussøgemaskinen Campaya viser nemlig, at der i år har været ekstraordinær stor efterspørgsel på udlejningssommerhusene i Aalborg Kommune – særligt fra danske gæster de seneste par måneder.

Statistikken viser, at alle 575 sommerhuse, der findes i søgemaskinen, er optaget i juli måned. Dette giver en belægningsprocent på mere end 99 i Aalborg Kommune – særligt de store sommerhusområder ud til Kattegat.

Campaya beretter, at tallene er meget bemærkelsesværdige; på trods af, at der i 2019 blev sat udlejningsrekord, så var det kun i uge 29 og 30, at belægningsprocenten var så høj.

I år er der også tilfældet i de to andre juli-uger (28 og 31) – og den høje belægningsprocent fortsætter tilmed ind i august.

Det vil sige, at den store efterspørgsel fra de danske feriegæster helt konkret har udmøntet sig i, at sommerhusene er fyldte i en markant længere periode i år, end hvad de plejer.

Folk bliver oftere hjemme

Foruden corona, der naturligvis har “tvunget” mange til ferie i Danmark, så mener Campaya også, at andre faktorer spiller ind.

De seneste 5-6 år har man nemlig oplevet en generel stigning i belægningsprocenten. Dette skyldes primært tre forskellige forhold:

For det første er sommerhuset en ferieform, hvor man helt selv styrer tempoet og dagens gang.

Man skal ikke stå op på et bestemt tidspunkt for at få morgenmad, og der er ikke en masse forudbestemte arrangementer, man skal nå.

Den selvbestemmende ferieform tiltaler mange. Man kommer væk fra hverdages stress og jag og kan dalre omkring, som det passer en.

Der er også mulighed for at lave en helt masse, men det er noget, man helt selv styrer,” fortæller Jesper Kamp Kruse, der er kommunikationsansvarlig hos Campaya. 

“Samtidig er det let lige at invitere familien eller nogle venner over i sommerhuset et par dage eller tre. Den fleksibilitet er der ikke i ferierne sydpå, og det er også et plus for mange.”

Derudover mener Jesper Kamp Kruse også, at der er en stigende tendens til, at folk holder deres ferie hjemme – da lysten og behovet for at tage sydpå hele tiden bliver mindre.

“Folk har simpelthen ikke den samme trang til at flyve som tidligere, fordi flere og flere begynder at tage sig mere og mere af klimaet.” siger han. 

Nej tak til efterårsvejr: I næste uge rammer vi igen 20 grader

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Kan man få kompensation for manglende sommer?

Sandsynligvis ikke – men sikkert en tanke, som mange tænker, da en stor del af danskernes ferie afholdes i disse uger.

Vi havde ellers været inde i en solrig periode, hvor korte kjoler og opknappede skjorter var et must, hvis man ville undgå et hedeslag.

Den sidste uges tid har himlen set noget anderledes ud. Ikke ligefrem opmuntrende taget i betragtning af, at de fleste i år afvikler ferien i gode, gamle Danmark.

Men inden vi bliver alt for vinterdeprimerede over blæst, skyer og regn – så kan vi foreløbigt genfinde lidt sommerglæde ved at kigge på vejrudsigten i den kommende uge.

I Aalborg ser det nemlig ud til, at vi endelig får flere solskinstimer end regnbyger.

Rammer 20 grader i Aalborg

Ugen starter med dagstemperaturer på 18 grader, men dog overskyet det meste af dagen. Dette kompenseres heldigvis fra onsdag, hvor solen endelig kigger frem bag en sky. Denne dag bliver der ligeledes 18 grader og med let vind på 2 m/s.

Torsdag ser vi endelig ud til at ramme de gyldne 20 grader, mens fredag står på fuld sol med 21 grader.

Weekenden ser – foreløbigt – ud til at blive overskyet, men mandag d. 20. juli er solen tilbage med 20 grader.

Umiddelbart ser det altså ikke ud til, at vi endeligt skal opgive sommeren – endnu.

Du kan selv følge med i vejret lige her