Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Forestilling for hele familien: Ronja Røverdatter indtager Aalborg

Af Nathalia Hentze Nielsen
Foto: AKKC
Foto: AKKC

Lige nu kører en ny fortolkning af Astrid Lindgrens elskede historie om Ronja Røverdatter på Netflix.

Serien har fået flotte anmeldelser, og den har genoplivet interessen i det svenske eventyr fra 1981.

Nu får aalborgensiske familier muligheden for at opleve Ronja og røverne fra Mattisborgens spillopper, når Folketeatret fremfører teaterversionen af Ronja Røverdatter på Aalborg Kongres & Kultur Centers (AKKC) store scene tirsdag den 28. januar 2025.

Det skriver AKKC i en pressemeddelelse.

Historien om Ronja Røverdatter

En uvejrsnat fødes to børn i to rivaliserende røverbander: Den viljestærke Ronja hos Mattisrøverne og den følsomme Birk hos Borkarøverne.

Da Ronja kommer til verden, slår lynet ned, og en dyb kløft deler nu den mægtige røverborg, Mattis Borg.

De hjemløse Borkarøvere er ikke længe om at flytte ind i den tomme del af borgen – til stor ærgrelse og irritation for Mattisrøverne. De to røverkonger, Mattis og Borka, er nemlig slet ikke gode venner.

Ronja har svært ved at finde sig tilpas i røverlivet og søger derfor ud i skoven.

Her lærer hun at begå sig blandt rumpenisser, skovhekse, grådværge og andre under- og overjordiske væsner.

Det er også i skoven, at Ronja møder Birk; fjendesøn, nabo og med tiden Ronjas bedste ven. Sammen beslutter de sig for at vende ryggen til røverlivet og standse fjendskabet mellem de voksne. Det bliver hverken nemt eller ufarligt!

Med musik af selveste Sebastian

Ronja Røverdatter havde premiere på Det Danske Teater i 1991 med musik af Sebastian – og er sidenhen, til stor glæde for publikum, blevet opført igen og igen.

Sebastians sange til Ronja Røverdatter er for mange danskere ét med selve historien om Ronja, især sange som Anemonesangen, Ulvesangen og Din Skov, Min Skov.

På albummet fra 1991 blev sangene sunget af blandt andet Michael Bundesen, Eddie Skoller og Søs Fenger.

I generationer har musikken og teaterversionen henrykt store som små, hvilket gør Ronja Røverdatter til den perfekte teaterforestilling for hele familien.

Billetter til Ronja Røverdatter tirsdag 28. januar 2025 kl. 18 i AKKC/Aalborghallen er i salg og kan købes i AKKC’s billetkontor mandag, onsdag og fredag kl. 10-12 & kl. 13-15 på tlf. 9935 5566 eller via akkc.dk.

Billetprisen er 245-325 kr. inkl. gebyr. Der er Early Bird rabat på 50 kr. pr. billet frem til og med 16. april 2024. Der er et begrænset antal Study Tickets med 50% rabat til studerende. Læs mere på akkc.dk/study.

Del artikel

Andre læser også