Valentines på fredag: Det kan du lave i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Det amerikanske fænomen Valentines Day er forlængst adopteret og integreret i danske traditioner.

I år falder årets mest (for nogen) romantiske dag på fredag d. 14. februar. Og det er da oplagt at skyde weekenden igen med at hylde kærligheden.

Vi har, nøjagtigt som vi gør med vores weekendguide, set på, hvad der sker i Aalborg og omegn og udvalgt nogle arrangementer i forbindelse med Valentines.

Skriv en kærlighedshilsen på Sallings lysfacade

En romantisk feature på Valentines Dag er, at man kan skrive en kærlighedshilsen til sin elskede på selve Sallings lysfacade ud mod Nytorv.

Hold øje med Sallings Facebook side, hvor du kan skrive en hilsen til den, du har kær. Udvalgte hilsner vil blive vist på Sallings kæmpemæssige lysfacade den 14. februar.

Valentines på Salling ROOFTOP

Det bliver svært for andre restauranter at hamle op med en vaskeægte Valentines-date med udsigt over Aalborg lyst op i mørket.

Bestil bord til 2 til en romantisk aften på en Valentines-pyntet ROOFTOP.

Lækker menu, goodie-bag, et foto af kæresteparret til at tage med hjem som minde fra den romantiske aften og byens bedste udsigt,” skriver Salling.

Valentines-pakken på ROOFTOP koster 249 kr. per person, og kræver bestilling forud.

Vind en diamantring på Restaurant Fusion

Restaurant Fusion fejrer traditionen tro kærligheden med en lækker menu. Attraktionen er, at der på aftenen trækkes lod om en diamantring fra Henrik Ørsnes blandt gæsterne.

Du kan se menuen her

Valentines frokost på Restaurant Tabu

En af Aalborgs bedste restauranter har sammensat en lækker romantisk frokostmenu til 250 kr. per person.

Har man for eksempel mindre børn kunne det være oplagt at nyde en frokost sammen på højt niveau og så spare pasningen om aftenen.

Se menuen her

Valentines på Mortens Kro

Hvis der er nogen som virkelig forstår at skabe Valentines stemning, så er det på gourmetrestauranten Mortens Kro. Her pynter de restauranten op, og har sammensat forskellige romantiske pakker.

Mortens Kro skriver om deres event;

“Vores super romantiske Valentines middag med friskkogt hummer, indbagt oksemørbrad samt konditor Fabien Chevreuils pink chokolade kugle med fyld. Vi sørger for roser, balloner og lyserød champagne Rose Love edition. DJ Carsten Schmidt spiller lovesong”

Se menuen her

Valentines på SMAEK

SMAEK er blandt de restauranter som virkelig har fået etableret sig hurtigt i Aalborg. Med et skarpt prisniveau alle har råd til og høj kvalitet på maden, har de vundet mange hjerter.

Dem vinder de nok flere af med en lækker Valentines-menu til et meget fornuftigt prisniveau.

De skriver selv;

“Får du ikke altid givet den buket blomster, som hun fortjener, eller taget opvasken som du burde?

Valentinsdag den 14. februar er den oplagte anledning til at rode bod på de kærlighedserklæringer, du ikke får givet i dagligdagen. Derfor har vi sammensæt en menu, der for hjertet til at banke og munden til at løbe i vand.”

Romantisk middag på vandet

Vil man prøve lidt anderledes Valentines Date, hvor man er på “vandet”, så er det oplagt på Aalborg restaurantskib Prinses Juliana.

De har også sammensat en skøn romantisk menu med fire serveringer for 340 kr.

Du kan se deres menu her

Romantik i smukke omgivelser

Hotel Scheelsminde ligger i smuk natur tæt på det hele i Aalborg, og her er det oplagt at fejre kærligheden.

Restaurant Bühlmann har sammensat en skøn 3 retters menu med snacks til 400 kr. per person. med mousserende vin og kaffe og te.

Se menuen her

Valentines-date hos Art by Me

Hvis man vil give sin elskede en lidt mere anderledes date, så kan man være kreative sammen.

Tag på Art by Me og mal på keramik og fejr jeres kærlighed når de d. 14/2 fra kl. 12-19.30 byder på lidt bobler, chokolade og lækker musik som selvfølgelig handler om kærlighed alt imens I er kreative og nyder en rolig og hyggelig stund.

Læs mere her

Valentines Spa-ophold på Hotel Viking

Hvis man virkelig vil toppe Valentines-hyggen, så kan man drage 40 minutter fra Aalborg hos vores gode venner fra Hotel Viking Spa & Wellness.

Viking fejrer kærligheden fredag og lørdag i uge 7 (14. februar og 15. februar) med et helt særligt Valentines-tilbud.

Hele hotellet og spa-området får en helt særlig Valentines-stemning, og så har man lavet en aftale med Danmarks største “frække” webshop, Sinful.

Så der er en overraskelses pakke fra Sinful på værelset med i et Valentines ophold.

Du kan læse mere om opholdet her

Nyt fra statsministeren: Indfører krav om mundbind i den kollektive transport

Skrevet af: Redaktionen

Efter flere måneder uden corona-pressemøder fra Statsministeriet, var der i dag klokken 11.00 indkaldt til pressemøde, hvor Mette Frederiksen meldte nyt ud.

Allerede i går aftes kunne flere medier skrive, at hovedbudskabet på pressemødet ville være et krav om, at passagerer ifører sig mundbind, når man bruger offentlige transportmidler.

Og det var netop også det første, som statsministeren udtalte sig om på pressemødet:

“Vi indfører nu et krav om, at man skal bære mundbind i den kollektive transport på alle tider af døgnet (…) Det har før været en anbefaling. Nu bliver det et krav.”

Tiltaget træder i kraft om en uge – altså lørdag den 22. august.

Det kan senere blive nødvendigt at indføre kravet andre steder, eksempelvis i supermarkedet eller ved lægen.

Det lokale fokus

Mette Fredriksen lagde også vægt på, at det nu er helt lokalt, at corona skal bekæmpes.

Smittekæderne skal brydes lokalt og den lokale indsats kan variere, så hvis der er smitte i ens kommune kan der komme specifikke regler lokalt.

Corona skal bekæmpes ud fra en såkaldt tretrinsraket: Test, opsporing og så isolation og karantæne.

… Opdateres

Sent i aftes kunne Folketingets partier og regeringen melde ud, at de er blevet enige om en ny aftale for genåbningens fase 4 – det kan du læse mere om her.

Starter i morgen: Skagen Fiskerestaurant introducerer det store søndags frokostbord

Skrevet af: Michael Qureshi

Aalborgs nye fiskerestaurant har fået en flyvende start med deres flotte indretning og strandsand på gulvene og ikke mindst den store udendørs terrasse, der flittigt bruges i disse skønne sommerdage.

Nu er Skagen Fiskerestaurant på Budolfi Plads klar med endnu en nyhed. Fra i morgen og hver søndag fremover kører de med et helt nyt koncept.

De kalder det for det store Søndags frokostbord, og man får ærlig talt mundvand, når man læser, hvad der findes af lækkerier på menuen.

Lækre favoritter i buffet

Det bliver med adskillige af restaurantens favoritter på menukortet serveret i en lækker buffet og selvfølgelig med særligt fokus på alle forholdsregler omkring Covid-19.

På buffeten er der blandt andet retter som;

Marineret sild med Karry Salat, kapers og løg.
Pandestegte rødspætter med remoulade og tyttebær
Pandestegte fiskefrikadeller med løgkompot og citron

Du kan allerede nu booke bord til i morgen søndag d. 16. august, eller en af de kommende søndage her.

Skulle du være så heldig at vinde nedenstående konkurrence, og du allerede har reserveret bord til en specifik søndag, så får du naturligvis den frokost betalt med ledsager.

KONKURRENCE

Lige nu kører MigogAalborg en konkurrence i samarbejde med Skagen Fiskerestaurant.

Vind en Søndags frokost for 2 personer på Skagen Fiskerestaurant inkl. 2 fadøl/sodavand. Vi udlodder 4 x 2 blandt deltagerne i konkurrencen.

Sådan vinder du;
Like opslaget lagt på MigogAalborgs Facebook-side lørdag d. 15. august 9.30
Skriv hvem du vil invitere med på en hyggelig frokost på Skagen Fiskerestaurant i Aalborg

Aftale for Fase 4 er på plads: Her er de nye tiltag

Skrevet af: Michael Qureshi

Sent i aftes kunne Folketingets partier og regeringen melde ud, at de er blevet enige om en ny aftale for genåbningens fase 4.

De stigende smittetal har ændret i de oprindelige planer for fase 4, hvor man havde regnet med at genåbne diskoteker og natklubber samt blandt andet hæve forsamlingsforbuddet.

Men i den nye aftale har man forsøgt at finde et kompromis på flere ting, men sikkert er det, at nattelivet som sådan skal forblive lukket til 31. oktober.

Til gengæld får restauranter, caféer og barer lov til at holde åbent helt frem til klokken 02.00 forudsat, at de ikke lukker nye gæster ind fra klokken 23.00.

Statsminister Mette Frederiksen holder pressemøde i dag klokken 11.00, hvor hun vil komme med yderligere nyt.

Det er med i aftalen

Herunder kan du se væsentlige punkter i den nye aftale meldt ud af Justitsministeriet i aftes.

  • Steder, hvor der drives natklub, diskotek eller lignende (dvs. steder med få siddepladser, dansegulv osv.), skal holde lukket til og med den 31. oktober 2020.
  • Hvis steder, der har været drevet som natklub mv., inden for de regler, der gælder på det pågældende område, kan ændre deres indretning og aktiviteter i overensstemmelse med de retningslinjer, der gælder for restauranter, barer og lignende, kan de åbne på samme vilkår som disse.
  • Den tilladte åbningstid for restauranter, barer, caféer og lign. med bevilling hertil udvides til kl. 02.00, forudsat at man ikke lukker nye gæster ind efter kl. 23.00.
  • Forsamlingsforbuddet på 100 personer forlænges til og med den 31. oktober 2020, men aftaleparterne vil ved udgangen af september 2020 vurdere, om der er grundlag for at lempe forbuddet tidligere.
  • Forsamlingsforbuddet på 500 personer til siddende arrangementer forlænges til og med den 31. oktober 2020.
  • Udendørs begravelser og bisættelser omfattes af et forsamlingsforbud på 200 personer.
  • Det undersøges, om der kan afvikles koncerter med flere end 500 personer på samme vilkår som Superliga-fodbold. På samme måde undersøges det, om reglerne kan udvides til andet professionel idræt.
  • Reglen om, at turister skal have booket seks overnatninger for at måtte rejse ind, ophæves.
  • Testsvar skal ligge klar inden 24 timer for 80 procent af de testede – skal ske via øget laboratoriefacilitet i Vestdanmark.