Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Op til 30 mm regn: Risiko for oversvømmelser i Nordjylland

Af Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto
Arkivfoto

Selvom vi i de kommende dage kan se frem til tocifrede varmegrader (og dermed farvel til sneen for nu), så er det desværre også det eneste, der vil minde om forår.

Vi går nemlig nogle våde og til tider blæsende dage i møde.

Ud fra de nuværende prognoser ventes 20-30 mm regn til Nordjylland frem til fredag middag, og det kan give risiko for oversvømmelser af vandløbsnære områder i Nordjylland – måske også i dele af Vestjylland – i løbet af weekenden.

Det skriver DMI.

Allerede i starten af ugen var der meget stor afstrømning i en række nordjyske vandløb, herunder Uggerby Å, Elling Å og Ryå.

Det skyldtes et kraftigt vejrskifte mandag, hvor kulde og 20-40 cm sne på jorden blev erstattet af temperaturer op mod 10 grader, hvilket fik sneen til at smelte.

Samtidigt faldt der yderligere 20 mm regn, da en varmfront passerede området. Tilsammen frigav det i omegnen af 40-60 mm vand, hvilket fik vandstanden til at stige kraftigt i vandløbene. Normalt falder der ca. 46 mm nedbør på en marts måned til sammenligning.

Vær opmærksom i weekenden

Vandstanden toppede i løbet af tirsdagen, men der er fortsat store mængder vand i vandløbene i Nordjylland, og med udsigt til 20-30 mm regn natten mellem torsdag og fredag og en generelt våd periode, er der fornyet risiko for lokale oversvømmelser.

Hvis prognoserne holder stik, kan nordjyderne derfor se frem til mindst lige så store vandstande i vandløbene som i mandags – muligvis endnu større.

Nordjyderne skal derfor være opmærksomme på risiko for oversvømmelser i vandløbsnære områder i løbet af weekenden.

Del artikel

Andre læser også