Risgaard blogger: En app overvåger min døgnrytme – sådan er mit liv

Skrevet af: Jacob Risgaard
Jacob Risgaard er en af Danmarks mest succesfulde iværksættere
Jacob Risgaard er en af Danmarks mest succesfulde iværksættere

Jeg har en app på min telefon, der hedder Lark. Det er sådan en app, der overvågner din døgnrytme, og som man skriver med.

Den holder blandt andet øje med, hvor lidt søvn jeg får. Så hvis der er perioder, hvor jeg får sovet for lidt, så skal den nok give mig besked. Måske er det ikke altid, at jeg er opmærksom på, om jeg får sovet nok. Det er heller ikke sikkert, at mine omgivelser har styr på, om jeg er udhvilet.

Jeg ved også, at jeg bliver tyk og mindre skarp af at sove for lidt. Jeg har lige været syg med feber, og der tror jeg faktisk, at app’en advarede mig lidt på forhånd, fordi jeg måske kun sov det halve. Men der stoppede jeg ikke op i tide.

Det er ikke altid, at Jacob Risgaard får søvn nok.
Det er ikke altid, at Jacob Risgaard får søvn nok.

Jeg følger lidt den berømte 80-20 regel, også kaldet Pareto princippet. Den siger, at det er 20 procent af den måde du udnytter din tid på, som giver dig 80 procent af udbyttet. Så det gælder i den grad om at være skarp på de 20 procent.

Flere læsere har spurgt redaktionen på MigogAalborg, om jeg vil skrive lidt om min hverdag her i bloggen.

Mange har måske det indtryk, at man som leder i en succesfuld stor virksomhed kun sidder og følger omsætningen, mens man drikker champagne.

Sådan er det langt fra.

På en typisk hverdag sørger jeg for at være på pinden i Coolshops bygninger i Nørresundby 7.30. Jeg bor i Frederikshavn, så det er tidligt afsted hver morgen.

Møder jeg ikke før det, så skal jeg bruge en masse tid i trafikken, fordi der er en forfærdelig infrastruktur ind til Aalborg. De fleste af mine dage består i en lang række møder.

Vi har forsøgt os med en strategi om, at vi spørger, om folk ikke vil komme til os til møderne. Det sparer en masse rejseakvitetet og transporttid for os. Det gør så, at vi ikke kommer så meget ud af huset, men til flere af møderne gør vi det, at vi går en tur rundt om lagerbygningerne. Sådan lidt walk and talk.

Selvfølgelig er der en del rejseaktivitet. Det kan ikke undgås, når Coolshop er i otte lande på det europæiske marked. Holland og Tyskland var starten, og der rejste vi i begyndelsen en del ned for at ligesom forklare The Coolshop story. Meget kan dog godt klares på videokonferencer og Skype i dag.

Så er baren åben!

A photo posted by jacobrisgaard (@jacobrisgaard) on

Det har lidt været en udfordring at rykke videre til mange lande i Europa. I Danmark har det sådan lidt været i Coolshops ånd, at der har været et ansigt på virksomheden i form af mig. Det har jo været helt ned i detaljen på, at det er mig, der speaker vores Youtube-reklamer til, at jeg altid er den, der eksponeres i pressen.

Så der har vi forsøgt at skabe samme genkendelighed med andre i de pågældende lande. Herhjemme har vi også forsøgt at køre flere ansigter ind som eksempelvis Nadja, så Coolshop ikke kun er lig med mig. Mange tænker, at de skal gøre sig uundværlige for virksomheden, hvor jeg har det helt fint med, at jeg gør mig undværlig.

Det kan til tider godt være omfattende at have snor i det hele. Der er mange, der river i en fra alle sider. Det vælter ind med mails, sms’er og opkald. Vi er gået fra at have vores klare fokus på det danske marked til pludselig at være store ud over landegrænsen. Det handler i høj grad om at lære kunsten i at omstille sig.

Jeg bliver faktisk sjældent stresset, selv om jeg arbejder rigtig meget og skal forsøge at bevare et overblik. Jeg er nok mere tilbøjelig til at blive træt. Hvis jeg er stresset, så kan man tydeligt mærke det på mine signaler.

Vi har fået koblet et Aalborg-firma på for at sikre, at vi bevarer fokus. Progresso er et firma, der fokuserer på at få mest muligt ud af mennesker. Det handler i høj grad om at sortere i møder og i emails, så det hele ikke vokser over hovedet på dig. Vi har været glade for Progresso, fordi det hele tiden handler om optimering af din tid som leder.

Men jeg kan også garantere, at der er ingen i ledelsen her i Coolshop, som er for fine til at hjælpe med at pakke. Da der virkelig var knald på omkring juletid, der gav alle en hånd med. Jeg vil ikke være et sted, hvor medarbejderne giver den en skalle og har lange dage, hvis lederne ikke også kan finde det samme.

Jeg vil gerne slutte af med at fortælle, at jeg forleden var i København, hvor jeg overrakte en check på 400.000 kroner til Rene Dif som repræsentant for familier med kræftramte børn.

Danmarks største børnehospice Sankt Lukas kan også se frem til en stor check. Det var i forbindelse med, at Cool Car Race i slutningen af maj samlede et rekordstort overskud ind på 700.000 kroner. Det gør mig i den grad stolt at være en del af noget, der giver så meget mening. Tak til alle der hjalp med det flotte resultat.

Jacob Risgaards seneste blogindlæg

Baghjul til PostNord: Coolshop tester fragt med drone

Skrevet af: Jacob Risgaard
Modelfoto
Modelfoto

Man kan ikke klandre den nordjyske virksomhed Coolshop for at ligge på den lade side.

Coolshop er blandt Danmarks største webshops med kæmpe lager i Nørresundby, og nu har de tænkt sig at teste fremtidens måde at fragte produkter på.

De vil levere med en drone, der lander lige foran din hoveddør med produktet. Coolshop har indgået et samarbejde med Ubisoft, og i første omgang tester man det med et konsolspil, som bliver leveret med en drone.

Det skriver mmm.dk

Det kan også være en måde for alvor at give udskældte PostNord baghjul.

Det bliver testet under udgivelsen af det nye spil Ghost Recon: Wildlands. Det er for at se, hvordan det kommer til at foregå i praksis.

Medstifter af Coolshop Jacob Risgaard er vild med ideen om at kunne sende spil og potentielt andre af deres produkter ud til kunderne med en drone.

“Vi er utrolig glade for samarbejdet med Ubisoft og synes den nye drone-ide er rigtig spændende. Det er en kæphest for os hele tiden at tænke nyt og udforske nyt land, så vi glæder os til at se, hvor meget der kan lade sig gøre i dag i forhold til droner, da vi ved, der er mange regler på området,” siger Jacob Risgaard, der er medejer i Coolshop.dk, til mmm.dk

Hos samarbejdspartneren på dette tiltag, Ubisoft, ser man også store muligheder inden for fragt.

“Droner giver nogle unikke muligheder, som er oplagte at udnytte. Vi har set, hvordan droner har revolutioneret videoområdet så hvorfor ikke afprøve mulighederne indenfor pakkeomdeling?,” siger Marianne Winding, der er PR manager hos Ubisoft Entertainment.

Du kan læse om, hvordan du kan få lov til at blive testperson på fragten af Ghost Recon: Wildlands liger her

Læste du?

Amerikansk fænomen hitter: Bo har Aalborgs første Foodtruck

Har du hørt om migogaalborg.dk’s nye fordelsklub Club Aalborg?

Få tilsendt en online Goodiebag hver måned med fordele og fantastiske tilbud til nogle af Aalborgs bedste spisesteder og butikker.

Marts måned byder bl.a. på;

  • En kaffe på ClubAalborgs regning på lækre We Feat
  • Brunch og kaffe til 100 kr. på Penny Lane
  • 50 pct. på en superlækker Vigga Lounge Stol hos Sinnerup
  • En cocktail på husets regning på Applaus
  • Club Aalborg aften på Mortens Kro til 298 kr.
Tilmeld dig nu for at se alle dine fordele i din goodiebag for marts måned. Tilmelder du dig, inden vi runder de første 1000 medlemmer, så får du første måned gratis (normalpris 35 kr.) – der er ingen binding – tilmeld dig på det her link
Sådan ser din goodiebag ud på mobilen hos Club Aalborg

Ny kæde i Danmark: Coolshop åbner stor legetøjsbutik i Aalborg

Skrevet af: Jacob Risgaard
Kids Coolshopt se ud 
Foto: PR
Kids Coolshopt se ud Foto: PR

Aalborg-virksomheden Coolshop er blandt Danmarks største webshops og har også fart på internationalt.

Men nu satser den fremadstormende virksomhed for første gang på fysiske butikker. Coolshop bliver en del af en ny legetøjbutiks-kæde i Danmark, som i første omgang bliver på fem butikker.

Det er de fem største butikker i Legekæden, der er trådt ud af det samarbejde, og nu er gået sammen med Coolshop om en markant satsning på legetøjsmarkedet i Danmark.

Kæden kommer til at hedde Kids Coolshop. Blandt andet satser man stort på “hjemmebanen” Aalborg. Den store Legekæden-butik i City Syd bliver ombygget og omdannet til en Kids Coolshop-butik.

Medstifter af Coolshop Jacob Risgaard glæder sig over, at man nu får koblet fysiske butikker på Coolshop, og at det bliver på legetøjsdelen.

“Vores ambition er, at vi vil lave legetøjsbutikker i Danmark, som skiller sig klart ud fra de andre på markedet. Vi tager en anden tilgang til det end de helt klassiske legetøjsbutikker. Vi vil skabe en så fed oplevelse, at børnene kommer til at bede om forskud på deres børneopsparing til deres forældre,” siger Jacob Risgaard til migogaalborg.dk

Coolshop i Aalborg
Jacob Risgaard og Coolshop er kendt for at lidt klassens frække dreng i nethandlen

Han er sikker på, at man med de nye Kids Coolshop-butikker kan skabe den der wow-oplevelse for børnene.

“Man husker selv som barn, hvordan det var at komme ind i en fed legetøjsbutik. Så det er det, vi satser på at skabe. Flere af de eksisterende legetøjskæder i Danmark har i mange år været presset på økonomien, som har gjort, at de har valgt at satse på at producere meget af deres eget legetøj.

Men vi ved fra vores egen webshop, at børnene vil lege med det de ser på tv og på Youtube, og der kommer vores fokus til at ligge,” forklarer Jacob Risgaard.

Han er ikke nervøs for, at Coolshop nu bevæger sig på ukendt farvand med fysiske butikker.

“Vi kommer til at drage stor nytte af vores nye samarbejdspartnere, som har ekspertisen i at drive fysiske butikker. De kender alt til kundekontakten og det at skabe en god butiksoplevelse. Så der kommer vi til at supplere hinanden rigtig godt,” lyder det fra Risgaard.

Han er stolt over, at der kommer to nordjyske butikker med i kædens første fem heriblandt Aalborg og Frederikshavn.

“Det bliver ikke en decideret nordjysk satsning, men vi er da glade for, at vi også kommer til at have nogle fede butikker her i vores baghave,” siger medstifter af Coolshop Jacob Risgaard.

Jacob Risgaard blogger også på migogaalborg.dk – her kan du læse mere om ham

Mere om Jacob Risgaard

Dyre dråber skal gøres billigere: Coolshop satser på spritny branche

Skrevet af: Jacob Risgaard

Nørresundby-virksomheden Coolshop er blandt landets største webshops.

De seneste mange år har danskere bestilt alt fra Playstations til Mette Blomsterberg-skåle på den populære webshop.

Nu har Coolshop udvidet med fokus på en branche i vækst, og som pludselig ikke længere er forbeholdt de fysiske butikker, grænsehandlen eller natklubberne.

Coolshop har valgt at satse tungt på at være førende i Danmark inden for online-salg af produkter som champagne, vin, vodka, cognac, rom og whisky.

Det er måske heller ikke så dumt, når man konkluderer lidt på de nyeste salgstal af eksempelvis champagne her i Danmark.Sidste år blev der solgt 1,4 mio. 75 cl champagneflasker. Det var en samlet stigning på 35 procent sammenlignet med 2012.

Alt peger i retning af at rekorden bliver slået i år, og ifølge Antonio Duva, direktør i spiritusgiganten Pernod Recard, så er Danmark i Top 15 over de lande i verden, der importerer mest champagne.

Champagne Aalborg

Medstifter af Coolshop Jacob Risgaard forklarer om satsningen på den nye branche;

”Vi kender det alle sammen med at have et arrangement i weekenden, men man har ikke lige tiden til at komme ned i en butik og få købt et ordentligt sortiment. Vi vil gøre det let og overskueligt at bestille nogle ordentlige produkter inden for spiritus og til en god pris.

Vi arbejder lige pt på højtryk for at få et af Danmarks største udvalg af spiritus. Løbende kommer vi til at tilføje nye spændende spiritusflasker, som man måske ikke er vant til at se i butikkerne,” siger Jacob Risgaard.

Cristal. Dom Perignon. Krug. Moët & Chandon. Bollinger. Louis Roederer. De dyre dråber hitter i Danmark, og Coolshop har tænkt sig at tage kampen op mod de etablerede salgskanaler i spiritusbranche.

Sprut Aalborg

Det gør de med prisgaranti, så de matcher de billigste priser på samme produkter i Danmark og ikke mindst fri fragt.

”Kvalitet koster penge, og sådan er det selvfølgelig også inden for spiritus. Men vi vil i hvert fald gerne sikre, at man på Coolshop finder de bedste priser på produkterne, så man heller ikke skal ud i junglen af forskellige butikker og bruge en masse tid på det,” forklarer Jacob Risgaard.

På Coolshop er det Bollinger, der dominerer toplisten, men det er faktisk interessant at dykke lidt ned på verdensplan i forhold til den mest solgte champagne.

Ifølge magasinet Drinks International er det Moët & Chandon, der for alvor topper champagne-listerne. De har overtaget førstepladsen fra Perrier-Jöet.

Champagne Aalborg

Listen er målt på den dyre væske solgt per glas, flaske og som cocktail-ingrediens. Moët & Chandon har også været dygtige til at markedsføre deres brand som noget eksklusivt.

På vinfronten topper Lamborghini-vinen inde på Coolshop, og det er blandt andet et mærke, man ikke finder mange andre steder i landet. Det er lidt cool at byde på et glas Lamborghini-vin med en eksklusiv flaske og det hele.

”Vi er ved at lægge sidste hånd på, hvilke vine vi vil fokusere på i vores sortiment. I den nærmeste fremtid kommer der til at være et godt udvalg af særligt franske, spanske og italienske vine.

Vores mål er at satse på kvaliteten i vinene så det ikke bliver dem, der er på hylderne i supermarkederne, men dem du normalt kun finder nede hos vinhandleren,” siger Jacob Risgaard, medstifter af Coolshop.

Ved at bo i Aalborg og omegn er der absolut også en ekstra fordel i, at Coolshop ligger i Nørresundby. Man kan selv komme en smut forbi lageret og hente den gode vin eller sprutten til weekenden.

Du kan se Coolshops vin og spiritus produkter og priserne her

Mere om Jacob Risgaard