Risgaard blogger: Derfor vil jeg prøve at vandre 800 kilometer

Skrevet af: Jacob Risgaard
Risgaard og coach Trine Holm fra PROGRESO efter deres vandring
Risgaard og coach Trine Holm fra PROGRESO efter deres vandring

Mange mennesker løber rundt i ”hamsterhjulet” uden at stoppe op og tage sig tiden til at kigge indad og udvikle sig selv personligt – undertegnede inklusiv.

Jeg har derfor valgt, at tage tid ud af min presset kalender en gang om måneden, for at sparre med min coach Trine Holm fra konsulenthuset PROGRESO.

Målet er at komme op i helikopteren og finde de drømme og mål, der er vigtige for mig.

I vores sparring fik jeg skrevet ned, at en af mine dømme er at vandre Caminoen, og sjovt nok kan man vandre Jacobsvejen. Det er vel ikke tilfældigt, at den hedder det samme som mig!

Problemet er dog, at jeg ikke er vant til at gå meget over 2 kilometer. Så  jeg vil da nok sige, at de 800 kilometer som den fulde Camino består af, virker både udfordrende og lidt uoverskueligt.

Det er derfor afgørende, at jeg kommer i bedre form og prøver at gå længere i hverdagen og prøver nogle lidt længere strækninger. Desuden måtte jeg finde ud af, om det der ”vandre noget” overhovedet var noget for mig.

Trine udfordrede mig til at gå på hærvejen – jeg tænkte ”fuck…det lyder som vi skal langt ud i ødemarken” – og  hun sagde ”og Jacob, det er helt uden telefon, Ipad og PC” …der syntes jeg, hun pressede den!

Den ”rejse”, hun byggede op, handlede om, at jeg skulle have en anderledes og unik oplevelse. Jeg udfordrede mig sig selv fysisk, og dermed styrkede troen på, at jeg var i stand til at gå længere end fem kilometer.

Den skulle også styrke min mentale robusthed bl.a. arbejde med, hvad der er de vigtigste værdier i mit liv, så jeg hele tiden sikrer mig en succesfuld Jacob, der er stærk, positiv og der fokuserer rigtigt.

Slutproduktet skulle gerne blive den bedste udgave af mig selv for mine omgivelser, Coolshop og mine andre projekter.

Vi startede torsdag morgen med at købe proviant til turen og pakke vandre-grej, og derefter var det fuld fart fremad.

Vi startede i Viborg, hvor vi efterlod alt det, der hører til et moderne menneske. Hun tog sgu min telefon.

Vi tog vandre-støvler og rygsæk på, og begav os afsted på hærvejen over Dollerup bakker, forbi Halsø i de smukkeste omgivelser med krogede bøgetræer, åbne vidder og stejle bakker.

Vi skulle øver teknikker, der øger evnen til nærvær og fokus, så vi mediterede med blikket over den blanke, let bølgende sø – en disciplin jeg troede var umulig for mig, men som bestemt var en af mine store succeser på turen.

Jeg havde ikke selv troet, at jeg kunne slippe alt og kun fokusere på nuet med den fart der normalt er i min hverdag med mails, opkald og ting man skal tage stilling til.

Men meditation forandrer vores hjerner. Vi talte om min vision for de næste 10 år

Jacob version 4.0, og hvordan man bliver effektiv og får succes, og ikke mindst hvordan man sikrer at leve efter sine værdier.

Jeg fandt ud af at det drejer sig om at være værdistyret og hele tiden prioritere sit liv ud fra sine vigtigste værdier.

Mine værdier er bl.a. at have empati, og være ordentlig mv. og det fede var at bruge krudt på at uddybe mine værdier – med højt til himlen og tid til refleksion-  og have tid til fokusere på de mål og handlinger, der skal til for at udleve dem.

Jeg er nu – efter et spark i røven fra min coach Trine – helt klar på Jacob version 4.0 (fylder snart 40 😉 – og det der ”vandre noget” er totalt noget for mig!

Mere om Jacob Risgaard