Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Risengrød, gløgg og bål: Lokalt spisested inviterer til adventshygge

Af Nathalia Hentze Nielsen
Foto af Johanne Mosgaard
Foto af Johanne Mosgaard

Det er risengrød,
Der gør næsen rød,
Og kanel bli’r strøed
Det gør skorpen sprød.
Grød skal være blød ikke tør.

Det er ingen hemmelighed, at vi allerede er i julehumør på MigogAalborg redaktionen, og derfor blev vi overordentligt begejstrede for at høre, at VeganDóttir har introduceret et nyt adventskoncept.

Hver søndag i advent – hvilket er den 5. december, 12. december og 19. december – vil de servere hjemmelavet risengrød og gløgg rundt omkring et dejligt varmt bål på Hjulmagervej 58.

Her vil der synges julesange og generelt bare julehygges til den helt store guldmedalje.

“Man kan se frem til hyggelig stemning i skøn atmosfære med klassiske julesange og varmt bål,” forklarer Kolbrún Gunnarsdóttir, der er én af tre indehavere, til MigogAalborg og tilføjer:

“Vi serverer lækker hjemmelavet risengrød og gløgg, udover vores sædvanelige menu som består af fire forskellige burgere, sandwich, salater og pommes fritter lavet på øko lokale pesticidfrie kartofler med hjemmelavet pommeskrydderi.”

Risengrød, gløgg og bål: Lokalt spisested inviterer til adventshygge

Gratis gløgg til risengrøden

VeganDóttir er, som navnet hentyder, et vegansk spisested og deres risengrød og gløgg er ingen undtagelse.

Til risengrøden bruges der plantedrik i stedet for komælk, og klatten med smør bliver den gode gamle Naturli’s smørbar. I gløggen bruges der en vegansk rødvin uden kasein, gelatine og æggehvider (ingredienser, der oftest bruges i vin for at reducere bundfaldet, forklarer Kolbrún).

“Som det eneste veganske spisested i Aalborg laver vi selvfølgelig, som resten af vores mad, også risengrøden ‘på vegansk’.

Vi vil vove at påstå, at folk ikke vil kunne smage forskel på vores veganske risengrød. og den de kender hjemmefra og det samme med vores gløgg,” fortæller hun, da vi spørger ind til forskellene mellem det traditionelle og den veganske nytænkning af juleklassikerne.

Er du fristet til selv at prøve, kan vi fortælle, at en skål risengrød med kanelsukker og en klat smør koster 45 kroner, mens gløggen er gratis for alle, der køber noget at spise fra deres madvogn.

“Vi glæder os meget og håber på at se så mange som muligt til en hyggelig dag og aften,” fortæller Kolbrún afslutningsvis.

Læs mere om VeganDóttir her.

Risengrød, gløgg og bål: Lokalt spisested inviterer til adventshygge
Foto: Rocco Peditto