Et jule-vidunder: Nu kan du få risalamande-cheesecake
En julesnurre. En juleburger. En klejne-croissant.
Aalborg mangler ikke ligefrem folk, der kan lide at eksperimentere med smagen af julen – men nu melder endnu en spiller sig alligevel på banen.
Det er selvfølgelig Behag din Smag på Gabels Torv, der igen i år er klar med hjemmebagte julegodter.
Endnu bedre i år
Denne gang har den legendariske risalamande-cheesecake fået en – ifølge Lene – tiltrængt opgradering. Eller faktisk nærmere en nedgradering, for i år er der brugt meget mindre husblas, end man plejer.
“Jeg ville gerne ramme konsistensen fra rigtig risalamande bedst muligt, så denne gang får man den i en skål i stedet,” forklarer hun.
På denne måde undgår man nemlig, at kagen bliver gummiagtig, men i stedet får den lækre, bløde konsistens, vi kender fra ægte risalamande.
Derudover slipper man også for enhver form for stressfaktor over at skulle finde the one and only mandel – i den knasende kiksebund er det nemlig umuligt ikke at få fingrene (eller gaflen?) i én, da den er spækket med de lækreste, sprøde mandler.
Som et vaskeægte cherry on the top er der tilføjet de lækreste Amarena-kirsebær, der tilføjer både knas og frisk sødme til den ellers lidt fede kage.
Konsistensen har Lene formået at ramme helt rigtigt. Den er i hvert fald mere blød end fast, og det giver risalamanden mulighed for at komme ordentligt til udtryk.
En skål med kage
Selvom en skål kage på en måde ser lidt mindre festlig ud end et stykke velskåret cheesecake, så er der også fordele:
Du slipper for eksempel for frygten om at vælte stykket, og ifølge gammel overtro være dømt til aldrig nogensinde at blive gift…
Og så ligner den også til forveksling en skål med sundt og nærende morgengrød, hvorfor du altså kan spise den med god samvittighed lige fra kaffebaren åbner.
Prisen er 44 kr.
Julecookie in the house
Det er ikke kun rislamande-cheesecaken, der er flyttet ind hos Behag din Smag.
Deres i forvejen gigantiske udvalg af cookies er ikke blevet mindre i anledning af julen.
Her er en såkaldt jule-cookie nemlig også flyttet ind, og må være cirka den tykkeste, vi nogensinde har set.
“Cookien består af hasselnødder, hvid chokolade og sukkerstokke på toppen,” fortæller Lene.
Cookien er, ligesom rislamande-cheesecaken, udseendesmæssigt noget langt fra, hvordan vi troede, en cookie skulle se ud – men smagen fejler eddermanme ingenting.
Udvendigt er der det lækreste knas fra de smeltede sukkerstokke, mens den på indersiden er virkelig saftig og “half baked”, hvis man skal bruge amerikanernes cookie-referencer.
Julekrydderierne rammer (og lammer) langsomt en, bid for bid, men uden at det føles som om, man bunder et glas kanel.