Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kæmpe amerikansk medie: Fremhæver nordjysk attraktion som rejsemål

Af Stine Kjølby Christensen

Det går godt for Nordjyske Museer i øjeblikket.

For ganske få dage siden blev de to nordjyske ringborge Aggersborg og Fyrkat officielt optaget på UNESCOs verdensarvsliste, hvilket er noget af en præstation for en nordjysk attraktion.

For at blive optaget på UNESCOs verdensarvsliste skal et sted opfylde visse kriterier. Det skal have enestående universel værdi inden for kategorier som kultur, natur eller en kombination af begge.

Stedet skal også opfylde kravene om autenticitet og bevaring.

Ringborgene er nu på verdensarvslisten sammen med nogle af verdens mest ikoniske steder som Den Kinesiske Mur, Taj Mahal og pyramiderne.

Vikingerejser er populære

Der er altså slet ingen tvivl om, at ringborgene allerede har vakt opsigt og sikkert får endnu mere opmærksomhed i fremtiden end hidtil.

Det forudser det amerikanske nyhedsmedie Forbes, der er en af de mest læste og indflydelsesrige erhvervsnyhedspublikationer i verden, også.

I en helt ny artikel fremhæver de fem ringborge under overskriften: “Why Denmark’s Viking Ring Fortresses Will Be Europe’s Next Big Attraction”.

Kæmpe amerikansk medie: Fremhæver nordjysk attraktion som rejsemål
De fem danske ringborge er ens i udtrykket, men ikke helt ens i størrelse. Aggersborg klart den største med en diameter på 240 meter, og med 48 langhuse indenfor volden, da den var i brug. Foto: Vesthimmerlands Museum

I artiklen skriver journalisten David Nikel, at ringborgene uden tvivl vil give vikingerejser i Danmark et løft i de kommende år.

“The new designation is sure to fuel interest from around the world. With other attractions including the Jelling runestone and the historic town of Ribe, Viking travel in Denmark is set to receive a boost in the years to come.”

Et stort potentiale

Danmark er i udlandet kendt, berygtet og beundret for vores dramatiske vikingetid, og tilføjelsen af ringborgene i Aggersborg og Fyrkat til verdensarvslisten vil sikkert kun forstærke denne fascination fra turister.

Forbes’ omtale af ringborgene som “Europe’s Next Big Attraction” er en spændende udmelding, der understreger det enorme potentiale, disse steder har for at berige vores historiske og kulturelle landskab.

Du kan læse artiklen her.

Del artikel

Andre læser også