Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Følger chokoladedrømmen: Rikke fra Bagedysten springer ud som iværksætter

Af Nathalia Hentze Nielsen

Da den nyeste sæson af Den Store Bagedyst gik i gang september, var det med dobbelt nordjysk repræsentation blandt de 10 amatørbagere.

Mens den kun 16-årige Karoline Kildahl er fra Hjørring, løftede Rikke Imer fanen for Aalborg, hvor hun har boet det meste af sit voksenliv.

Rikke nåede at være med i fem afsnit af Danmarks nok hyggeligste TV-program, og hun viste sig hurtigt at være sæsonens humørbombe (og chokoladeentusiast).

Hendes positive energi og varme personlighed træder også klart frem, da vi møder hende til et interview på spisestedet Freddy Green i midtbyen.

Kaffe skal der selvfølgelig til først på dagen, men da undertegnede bestiller en cappuccino, beder Rikke om en Chai latte.

“Jeg drikker ikke kaffe.

I bageteltet havde jeg altid en Pepsi Max stående. Men det kan være, jeg skal til at drikke kaffe, når nu jeg skal være selvstændig,” siger hun med et stort grin og afslører dermed den store nyhed.

Springer ud i livet som iværksætter

I programmet introduceres Rikke som en 36-årig socialrådgiver fra Aalborg, men per efteråret 2023 er det mere korrekt at kalde hende selvstændig erhvervsdrivende.

Efter den fantastiske oplevelse som Bagedysten var, har hun besluttet sig for at prøve at leve af sin hobby ved at tilbyde kurser og workshops til flødeboller og særligt fyldte chokolader, der er hendes helt store passion.

“Deltagelsen i Bagedysten har været et eventyr.

Jeg har altid elsket, elsket, elsket Den Store Bagedyst, og det var det vildeste selv at være med.

Det har været en kæmpe oplevelse og meget livsændrende, fordi nu kaster jeg mig ud som iværksætter.

Jeg havde ikke planlagt, at det skulle være lige nu, men det giver bare rigtig god mening,” forklarer hun om beslutningen.

Derfor undersøgte hun mulighederne for at blive selvstændig i Aalborg og fandt BusinessAalborg og StartUp Club.

“Jeg tog derhen og havde min første samtale med iværksætterkonsulent Malene Gade i august.

Hun var mega-entusiastisk og engageret og præsenterede mig for deres kæmpe pallette af hjælp.

Det er simpelthen vildt, at man kan få så meget hjælp helt gratis. Det er fuldstændig fantastisk,” fortæller hun begejstret.

Malene Gade er iværksætterkonsulent hos BusinessAalborg, og hun hjalp Rikke med konceptopbygning og at få sat form på drømmen – og endnu vigtigere at tro på, at det kan lykkes.

“Jeg kom hjem til min kæreste, Morten, efter et af vores møder og sagde ‘Malene siger, at det kan blive stort det her’. Hun fik mig til at tro på, at jeg godt kan leve af det engang.

Morten gav mig det endelige skub ved at sige, at jeg skulle sige mit job op og gå all-in,” genfortæller hun.

Vil lave kurser og workshops

Hvis du har set Den Store Bagedyst, ved du også, at det er nogle vanvittige kreationer, de laver inde i teltet, og at niveauet er højt.

Til dem, der straks tænker, at det kommer de aldrig til at finde ud af, vil Rikke meget gerne vise, at det faktisk er muligt at blive dygtig med noget vejledning og en portion god vilje.

“Jeg drømmer om at lave kurser og workshops, der hjælper folk i gang med chokolade og kager.

Det er ikke farligt at give sig i kast med det. Man bliver højest grattet ind fra top til tå, men man kan blive god og lave fine ting derhjemme,” forklarer Rikke, der tilføjer, at hun både vil lave fysiske kurser og online bagevejledninger.

Kurserne håber hun at komme i gang med i begyndelsen af 2024.

Selvom Rikke har de bagetekniske evner til at undervise, har der ligget en hel del praktisk arbejde i at opbygge sin egen virksomhed, og her er BusinessAalborg en kæmpe sparringspartner; både ift. at række ud til relevante samarbejdspartnere og lokaleleje.

“Jeg har været til en del møder med Malene Gade for at få alle mine idéer ned i kasser, og jeg har også fået hjælp til ting som økonomi og konceptudvikling.

BusinessAalborg giver mulighed for et stort netværk.

Der er lige nogen, der kender nogen. Gennem StartUp Club fik jeg kontakt til forskellige konsulenter, der kan en masse med sociale medier. En af dem skal hjælpe mig med Instagram.

Jeg er jo vant til at være helt anonym, og nu deler jeg ud af mit lille liv på Instagram.

Folk skriver virkelig søde ting til mig, og det giver mig blod på tanden til at turde give noget af mig selv,” fortæller Rikke ærligt.

Har du selv en idé, som du drømmer om at gøre til din levevej? Book et møde med en af BusinessAalborgs iværksætterskonsulenter eller læs mere om BusinessAalborg og StartUp Club her.

Del artikel

Andre læser også