Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Eksklusivt foredrag: Riis genforener sit stjernehold i Aalborg

Af Emil Kjær Jørgensen

Som en hyldest til den danske Tour de France-start har Bjarne Riis for første gang genforenet nogle af sine største stjerner fra årene med Team Saxo Bank.

Over fem afteners foredragsturné vil Fabian Cancellara, Jens Voigt, Andy Schleck og Frank Schleck sammen med Riis fortælle anekdoter til de danske cykelfans og dele ud af insiderviden fra de største triumfer og nederlag.

Foredragsturnéen kommer heldigvis også forbi Aalborg, når de 10. maj 2022 lægger vejen forbi Musikkens Hus.

Eksklusivt foredrag med de gamle stjerner

I slutningen af 00’erne dominerede Bjarne Riis’ stjernehold den internationale cykelscene. Og det i en grad, så selvom de største stjerner på holdet havde udenlandske pas, kiggede mange danske cykelfans på dem som landsmænd.

Nu – lidt mere end 10 år senere – har Bjarne Riis for første gang genforenet sin gamle kerne af stjerner for at fejre den kommende Tour de France-start, Gran Depart, i Danmark.

I dette eksklusive foredrag vil humørbomben og vejkaptajnen, tyske Jens Voigt, tempomaskinen og klassikerkongen fra Schweiz, Fabian Cancellara, og de luxembourgske brødre, klatrerne Andy og Frank Schleck, sammen med den tidligere holdejer sætte fokus på nogle af de mest succesfulde år i holdets historie.

”Jeg taler på hele flokkens vegne, når jeg siger, at vi glæder os til at møde de danske cykelfans og forhåbentlig give dem en rigtig fed og sjov aften. Personligt glæder jeg mig virkelig til at se gutterne igen.

Jeg har mødt flere af dem ved forskellige lejligheder, men det er første gang, at vi alle sammen mødes på den her måde og får lejlighed til at tale om vores tid sammen på holdet,” siger Bjarne Riis.

Anekdoter og røverhistorier i centrum

Mellem sig deler rytterne etapesejre og titler i Tour de France og de andre store etapeløb, OL- og VM-titler og sejre i stort set alle de største endagesløb, monumenter og klassikere. Og alle har de kørt i Tourens gule førertrøje.

Men denne aften vil først og fremmest handle om alt det, som kameraerne ikke så og fangede. Om venskaber og fjendskaber og de mange sjove, skøre og tankevækkende anekdoter fra holdbussen, fra træningslejre og løbshoteller.

Fra undervejs i løbene. Fra mandskabets største øjeblikke til de største nedture kulminerende med de fire rytteres fælles afsked med Bjarne Riis og ”danskerholdet”, da de i samlet flok valgte at fortsætte karrieren på et nyt, luxembourgsk mandskab.

”Jeg sagde ja på stedet, da jeg sammen med mine gamle holdkammerater fik muligheden for at fortælle danskerne om årene på holdet. I den periode var Danmark jo nærmest vores andet hjem, selvom vi ikke var der så tit.

Men opbakningen til os var enorm. Nu vil vi gerne give igen til danskerne ved at fortælle nogle af de mange gode og sjove historier fra årene med Team Saxo Bank,” siger Jens Voigt.

Ritter er guide og tovholder

Dansk cyklings stemme, Dennis Ritter fra TV2, vil guide tilskuerne sikkert igennem denne enestående aften, hvor billeder og tv-klip bliver fulgt op med de fem hovedpersoners førstehånds røverhistorier og erindringer fra dengang.

”Allerede efter vores første møde kan jeg med sikkerhed sige, at det ikke bliver kedeligt, når de her ryttere er sammen. Det bliver en aften med masser af grin, overraskelser og behind-the-scenes-historier, men også alvorlige betragtninger om de mindre gode tider,” siger Dennis Ritter.

Hvis du vil sikre dig en billet til dette eksklusive møde med ”Verdens bedste cykelhold”, kan du allerede nu skrive dig op her.

Del artikel

Andre læser også