Som at træde direkte ind i Paris: Rie står bag en helt ekstraordinær Aalborg-lejlighed

Skrevet af: Aske Bisgaard Pedersen

Boksepude i stuen, minkbure som blomsterholdere på væggen og en gammel hoteldør fra Hotel d’Angleterre

Det er ikke noget, man ser hver dag – medmindre man bor i Rie og Christians hjem på Nørregade 1 midt i Aalborg.

Der bor de nemlig med deres fire sammenbragte børn samt kattene Svend, Siff og Q (Quartermain) – og her har kreativiteten og ‘wow’-udtrykket fået fuld gas.

Rigtig mange har gennem det seneste år tippet MigogAalborg om den her lejlighed, som er helt ekstraordinær i Aalborg.

Derfor tog vi kontakt til indretningsarkitekt Rie Floor for at høre, om hun ville åbne dørene for vores læsere.

Dermed kan vi nu helt eksklusivt give et indblik i et af Aalborgs vildeste lejligheder, hvor intet er overladt til tilfældighederne, og hvor hvert rum emmer af kreativitet, sanseindtryk og personlig charme fra gulv til – og med – loft.

Fra skolelærer til visuel historiefortæller

Rie Floor har tidligere arbejdet som skolelærer og grafisk designer, men skiftede siden karrierevej.

Hun har nu været indretningsarkitekt på fuld tid i seks år, selvom hun ikke selv mener, betegnelsen er helt dækkende.

“Indretningsarkitekt hjælper i en Google-søgning, men personligt ser jeg nok mere mig selv som en visuel historie,” forklarer hun.

Rie Floor har hjulpet en lang række virksomheder med at få indretningen til at afspejle forretningens DNA. Hun har blandt andet arbejdet med en lang række skoler, SACKit, Combine, Ma Petite France og Mekini.

“Når jeg hjælper virksomheder, får de en tydeligere og stærkere brandingstrategi og et optimeret arbejdsmiljø. Indretning er en del af markedsføringen, og det er vigtigt at være bevidst omkring den, så de visuelle indtryk stemmer overens med forretningsidéen,” forklarer Rie Floor.

Hjælper også privatpersoner

Udover virksomheder hjælper Rie Floor også privatpersoner med at få deres personlighed ind i hjemmet gennem indretning.

“Kort fortalt er jeg med til at skabe velvære og velbefindende i mine private kunders liv. Hvert designvalg har en psykologisk indvirkning på vores underbevidsthed.

Når vi fodrer vores hjerne med signaler om velvære, overskud, skønhed, liv og glæde, fører vores daglige tanker os derhen, hvor vi gerne vil være. Jeg hjælper altså med at skubbe til en menneskelig udvikling,” fortæller Rie Floor.

Det handler om kontraster

De fleste har prøvet at kigge på en hvid væg og tænkt, at den er lidt kedelig. Løsningen blev måske at hænge et billede op. I Rie og Christians hjem på Nørregade er det ikke blot løsningen.

Lejligheden, der ved indflytning havde hvide vægge og lofter, har fået en ordentlig tur med malerpenslen samt tapet med mønstre og blomster.

Netop forskellige farver, mønstre og motiver er vigtigt, mener Rie Floor.

“Det hele handler om kontraster. Det gælder både i farvevalg, former, teksturer, linjer, materialer, stilarter, størrelsesforhold, lys og så videre.

Der findes ikke en “wow” -faktor uden brug af kontrast. Rum kan se meget ensformige ud, når kontrasten ikke bruges på en eller anden måde,” fortæller hun.

Men at nå frem til de kreative og idéer kan være en udfordring for mange. Det kræver nemlig både træning og naturligt flair.

“Jeg har arbejdet kreativt med mine hænder og min hjerne, siden jeg var helt lille. Mit talent kommer nok mest til udtryk, når jeg arbejder intuitivt.

Jeg mærker det fysisk i min krop, når det rigtige løsning er der. Jeg kan ikke forklare det.

Jeg bygger et rum op på samme måde, som når jeg maler et maleri – og jo friere hænder, jeg får, desto større intuition bringer jeg i spil, og det er her, den virkelige magi opstår,” forklarer Rie Floor.

Frihed til kreativitet

Som lejer er der ofte mange begrænsninger, hvor man er nødt til at gå på kompromis. Det er dog ikke alle udlejere, der har lange lister, der dikterer, hvad du må og ikke må.

En af de udlejere er City-Ejendomme Aalborg, der giver deres lejere stort råderum.

“Vi som udlejere prøver, hvor det er muligt, at indgå i en dialog med vores lejere om deres specifikke ønsker. Vi ønsker at se på muligheder i stedet for begrænsninger,” fortæller Pia Andersen, der er udlejningsansvarlig for City-Ejendomme Aalborg.

Netop den imødekommenhed fra udlejer var vigtigt for Rie og Christian.

“Det var altafgørende for os, at vores nye udlejer ville give os ret frie tøjler, og at vi måtte have vores katte med. Det fandt vi i City-Ejendomme Aalborg, der har været så søde og nærmest ikke sat nogle begrænsninger for, hvad vi må.

Den eneste regel er egentlig, at vi ikke må bore noget fast i gulvet,” fortæller Rie Floor.

Man kan se mere til Rie Floor’s arbejde som indretningsarkitekt her