Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ribbensteg og Pulled Duck: Café er klar med overdådige juleburgere

Af Emil Kjær Jørgensen

Ingen jul i Aalborg uden overdådige juleburgere, der gør godt for både krop og sjæl.

Legendariske Restaurant VB har lanceret en vild flæskestegs-burger, hvor du bl.a. kan tilkøbe jydenachos, mens Grillen Burgerbar igen i år er klar med deres Grill de Canard, der allerede er blevet en juleklassiker på menukortet.

Nu melder endnu et populært spisested sig på banen med deres bud på de ultimative juleburgere.

Café Spiret er kendt for deres geniale brunch, der har vundet prisen for byens bedste til Aalborg Awards hele tre år i træk.

Men denne jul er det på frokost- og aftenkortet, at de er gået all in med hele tre julenyheder.

“Vi vil gerne forkæle vores gæster lidt ekstra i den mørke tid og sige tak for støtten i 2022 med vores bud på tre fantastiske juleretter,” siger ejer Mads Brix.

Ribbensteg og Pulled Duck: Café er klar med overdådige juleburgere

Garanti for sprøde svær

Første nyhed på julekortet er en Pulled Duck Burger med masser af and, frisksnittet rød spidskål, syltede rødløg og syltede agurker. Det hele er præsenteret i en surdejsbolle smurt med aioli og appelsinrelish.

Der er en skøn balance mellem det fede andekød og de syltede rødløg, agurker og den friske appelsinrelish.

Ribbensteg og Pulled Duck: Café er klar med overdådige juleburgere

Er du mere til gris, så skal du vælge Spirets Ribbensburger, som er vores personlige favorit.

Burgeren er som sådan en klassisk ribbenstegsburger serveret med hjemmelavet rødkål og syltede agurker i en briochebolle smurt med sennepsmayonnaise.

Det der gør burgeren ekstra genial er kødet, der virkelig er blevet kælet for. Kødet er supermørt, men samtidig knasende sprødt!

Ribbensteg og Pulled Duck: Café er klar med overdådige juleburgere

Kødet har nemlig fået en ekstra omgang på den brandvarme grill, og det medfører, at kødet smager som den perfekte kombination mellem den klassiske flæskesteg og en omgang stegt flæsk.

Derudover er der ekstra point til køkkenet for selv at sylte rødkålen, der bidrager med julens krydderier, masser af sprødhed og et tiltrængt syrligt indspark til det fede kød.

Vil du holde den slanke linje?

Har du en kjole eller et jakkesæt, du bare SKAL kunne passe til juleaften, så kan du vælge den lidt sundere julenyhed på kortet i form af Spirets Pulled Duck Salat, der ligger knap så tungt i maven.

Nu tænker du måske: “Salat?! Det lyder fandme kedeligt … og lidt for sundt?”.

Ribbensteg og Pulled Duck: Café er klar med overdådige juleburgere

Vi blev positivt overraskede over salaten, der både har masser af smørmørt and og friske og syrlige smage kombineret med sjove konsistenser fra bl.a. granatæbler og blodappelsinperler.

Julenyheder på Café Spiret:

Ribbensburger: Sprød ribbenssteg på hjemmelavet rødkål og syltede agurker, i briochebolle smurt med sennepsmayonnaise

Pulled Duck Burger: And med frisksnittet rød spidskål, syltede rødløg og syltede agurker, i surdejsbolle smurt med aioli og appelsinrelish.

Pulled Duck Salat: Stykker af and med aioli. Lavet på bund af spidskål, rucola, babyspinat, rød mangold vendt med en vinegrette af balsamico og akaciehonning, olivenolie og citron. Cherrytomater, marineret quinoa, edamame bønner, stegte svampe, syltede rødløg og saltristede mandler. Salaterne er toppet med granatæbler og blodappelsinperler.

Alle burgere serveres med ketchup plus grove pommes frites. Valgfri mayo: Alm. mayo, røget chilimayo, trøffelmayo eller bearnaisemayo. 

Du finder Café Spiret på Boulevarden 24. Menukortet finder du lige her.

Del artikel

Andre læser også