Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Efter bådulykke i Aalborg Havn: Nu fortæller Rib-it for første gang om ulykken

Af Michael Qureshi

Fredag aften blev sommerlig idyl på Aalborgs Havnefront på ganske kort tid forvandlet til et virvar af blå blink og redningshelikopter i luften.

En hurtigtgående båd, en såkaldt rib-båd, vendte pludselig rundt, da den ifølge Nordjyllands Politi ramte en bølge skævt.

Fire personer var ombord, og de blev hurtigt reddet i sikkerhed af andre både i nærheden. Alligevel tog Nordjyllands Beredskab ingen chancer, og rykkede massivt ud til ulykken.

Siden har der ikke været meldt noget officielt ud fra Aalborg-virksomheden Rib-it.dk omkring ulykken, der involverede en af deres både.

Efter bådulykke i Aalborg Havn: Nu fortæller Rib-it for første gang om ulykken

Efter bådulykke i Aalborg Havn: Nu fortæller Rib-it for første gang om ulykken
Presse-fotos.dk

Har altid haft sikkerhed i højsædet

Søndag formiddag har de så udsendt en officiel udtalelse omkring hændelsen. De kalder episoden for et hændeligt uheld, hvor ingen heldigvis kom til skade.

“Vi har altid sat sikkerhed i højsædet.

Med mere end 350 timer årligt er vi nogle af Danmarks mest erfarne i at sejle RIB med kunder. Båden bliver synet hvert andet år efter reglerne og alle førere har været til praktisk prøve ved Søfartsstyrelsen.

Alle bådførere hos os har de lovpligtige certifikater og båden er synet og godkendt som alle andre erhvervsbåde,” lyder det fra indehaver Lars Bo Willumsen i udtalelsen.

Han ærgrer sig især over, at mange har været hurtig til at dømme, og har sendt hård kritik i retning af selve branchen.

“Som det ser ud nu, var det et hændeligt uheld. Fra tid til anden kan et dæk springe på en bil, der kører med god fart på motorvejen. Dækkene er i fin stand, men man kører måske over en sten eller andet og uheldet er ude.

På samme måde skete det med pontonen på vores Rib båd fredag aften i Aalborg Havn,” lyder det videre fra Lars Bo Willumsen.

Efter bådulykke i Aalborg Havn: Nu fortæller Rib-it for første gang om ulykken
Presse-fotos.dk

MigogAalborg har valgt at bringe den i sin fulde længde herunder;

I RIB branchen sætter vi sikkerheden i højsædet. Det skal der ikke herske tvivl om.

Vi har siden 2005 leveret sejlads og god service i store dele af landet. Derfor er bedrøveligt, at der pludselig sker et uheld ud af det blå.

Først og fremmest skete der ingen skade på de fire gæster eller føreren, og alle på båden er helt uden mén fra hændelsen. Alle 4 kom hurtigt på land: 2 blevet tjekket på sygehuset er hjemme igen. De 2 andre kunne gå hjem efter at have afgivet forklaring.

Der er iværksat en grundig og detaljeret undersøgelse af hvordan det kunne ske. Konklusionen på undersøgelsen afventer vi.

Som det ser ud nu, var det et hændeligt uheld. Fra tid til anden kan et dæk springe på en bil, der kører med god fart på motorvejen.

Dækkene er i fin stand, men man kører måske over en sten eller andet og uheldet er ude.

På samme måde skete det med pontonen på vores Rib båd fredag aften i Aalborg Havn.

At ulykken indtraf og måden hvorpå det skete er med al sandsynlighed en kombination af ekstremt uheldige faktorer. Det er det der bliver undersøgt.

Alle fire personer fra båden bar redningsveste som påkrævet. De åbner sig automatisk, da personerne ryger i vandet.

Alle relevante myndigheder er underrettet, og Søfartsstyrelsen vil undersøge båden i detaljer. Vi står til rådighed for myndighederne.

Bliver taget hånd om de ansatte

Vi har altid sat sikkerhed i højsædet. Med mere end 350 timer årligt er vi nogle af Danmarks mest erfarne i at sejle RIB med kunder. Båden bliver synet hvert andet år efter reglerne og alle førere har været til praktisk prøve ved Søfartsstyrelsen.

Alle bådførere hos os har de lovpligtige certifikater og båden er synet og godkendt som alle andre erhvervsbåde.

Nu bliver der taget god hånd om de ansatte. Der er et bredt kollegialt venskab blandt de fleste firmaer, og det luner selvfølgelig i en svær tid.

Siden 2005 har vi som RIB firma stået for høj kvalitet og god service.

Sikkerheden var som altid i højsædet, som den altid har været og fortsat vil være hos os og branchen.

Med dette i baghovedet, vil vi komme stærkt igen.

Vi håber inderligt at ulykken ikke får konsekvenser for den gode og sikre kvalitetsoplevelse, som vi har opbygget i Aalborg, men også for vores kollegaer i andre byer.

Det er stadig en god og sikker oplevelse at sejle i RIB-båd.

Derfor kan vi kun understrege at vi står klar til at modtage gæster og give gode og sikre oplevelser på vandet.

Tak til dem, som har støttet os i denne svære situation.

Del artikel

Andre læser også